GAL C-vitamin komplex 1333 mg 90 db Vörös szőlőhéj-kivonat felhasználásával.
FIGYELEM! Az 1333 mg hatóanyagot 2 db kapszula tartalmazza.!
(90 kapszula) Nagy dózisú C vitamin és annak felszívódását és újrahasznosulását segítő növényi kivonatokat tartalmaz bioflavonoidokkal együtt.
Ez a GAL c-vitamin vörös szőlőhéj őrleményt is tartalmaz
szintén segítik a szervezet védekezőképességét, erős antioxidánsok, és a szívre, erekre, látásra kifejtett hatásuk miatt is előnyösek. Legismertebb tulajdonsága, hogy segíti a megfázásból való felépülést.
Talán a legismertebb, és legelismertebb vízben oldódó vitaminfajta. Ez az étrend kiegészítő készítmény, melynek rendszeres pótlása fontos szervezetünk egészséges működéséhez.
Nem is gondolnánk, hogy milyen sok funkciót lát el testünkben. Az aszkorbinsav számos alapvető élettani folyamathoz (pl. hormonok előállítása, vas felszívódását, csontok, fogak, és porcok felépítése, sebgyógyulás, és a hajszálerek, kapillárisok megfelelő átjárhatóságának fenntartása) nélkülözhetetlen. Szóval ez egy "turbókapcsoló" a szervezeted számára.
Gal C-vitamin vélemények
Szinte mindenki kiváncsi más felhasználók véleményére. Egészen egyszerűen, hitelesebb, amit más emberek írnak, mint a forglmazó leírása. Nos, erre kifejezeten büszkék vagyunk, hogy a magzsola.hu szinte minden terméke remek értékeléseket kapott eddig is. Ehhez minden terméknél érdemes egy kicsit lejjebb görgetni, és itt ilvashatóak az eddigi vélemények is. Igen, ezek tényleg valódi, hiteles vélemények.
Az L-aszkorbinsavnak több jótékony hatása van szervezetünkre,
például a bőr kollagénjének képződéséhez nélkülözhetetlen, ennek hiányában a bőrünk töredezett és száraz lesz.
Gyorsítja a fogíny, a vérerek megújulását és gyógyulását, segít az égési sérülések, sebek, fogínyvérzés gyógyításában és gyorsítja a műtét utáni sebgyógyulást és a hegképződést, ezért operáción vagy bármilyen sérülésen átesett betegeknek ajánlatos nagyobb mennyiségű (napi 1000 mg) C-vitamint fogyasztani.
Rendszeres szedésével csökkenthető a megbetegedések kockázata, illetve enyhíthetők a tünetek, gyorsítható a gyógyulás.
Az emberi szervezet képtelen a természetes aszkorbinsav előállítására, így azt lehetőség szerint, táplálékkal kell bevinnünk szervezetünkbe. Ha ez nem történik meg, hiánytünetként vérzékenység, ínysorvadás, izombántalmak, lassú sebgyógyulás, a fertőzésekkel szembeni fogékonyság, és gyulladások kialakulása fordulhat elő. Ezt már a történelmi korokban is felfedezték.
C-vitamin és a tengeri pestis
A rettegett betegséget jól ismerték már az ókortól. Hosszú ostromok, éhínség és a telek kísérője volt, hol felbukkant és megtizedelte a lakosságot, hol meg, ahogy jött, eltűnt. A Szent Lajos francia király által vezetett hetedik keresztes háborúban Damietta városát a keresztes lovagok a különös kórtól elgyengülve feladták.
Aki megkapta a kórt, azt halálos fáradtság és letargia szállta meg, ínye feldagadt és vérezni kezdett, fogai kihullottak, testén fekélyek keletkeztek, végtagjai megduzzadtak, a régi sebek megnyíltak, a régen összeforrt csontok szétváltak, légzése elnehezült, majd jött a megváltó halál.
A betegség különös fellángolt, amikor Európában elkezdtek akkora hajókat építeni, amelyekkel már hosszú tengeri utakra is kimerészkedtek a tengerekre. Vasco da Gama 1499-es Indiai útján emberei kétharmadát elveszítette a hosszú úton. Magellán 1520-as útján emberei nyolcvan százaléka hullott el a betegségtől. Becslések szerint a nagy tengeri felfedezések korában kétmillió tengerész halt meg a "tengerészek pestisében".
Ma már persze, tudjuk, hogy a tenger pestise nem volt más, mint a skorbut, vagyis a C vitamin jótékony hatású étrend hiánya. De még sok százezren meghaltak, mire lassan kezdtek a hajósok rájönni, hogy a rejtélyes kórt nem valami, hanem valaminek a hiánya okozza.
A C és D vitamin hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez,
a teljes egészség megőrzéséhez, és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Fogyasztása különösen javasolt a tavaszi és téli hónapokban, lletve betegséget követően, a felépülés időszaka alatt.
A nagyobb dózis hátrányos is lehet:
Ez egy egy vízben oldódó vitamin, ami azért fontos, mert a zsíroldékony vitaminokkal szemben nem halmozódik fel a zsírszövetben, a felesleges mennyiség a vizelettel távozik, így nem lehet túladagolni.
Érdemes viszont arra figyelni, hogy a szervezetben kémiai anyagokká (oxaláttá) bomlik le, és ez ürül a vizelettel. A vesekövek háromnegyede kalcium-oxalátból áll, így emiatt mégiscsak gátat kell szabni a mértéktelen (napi 4 g-ot meghaladó) C-vitamin-fogyasztásnak.
Mit tartalmaz ez a C-vitamin?
Ez a Gal termék a C-vitamint a természetben is megtalálható formájában tartalmazza, szinergikus hatású növényi kivonatok mátrixában.
A feketebors egy szabadalmaztatott kivonata, a BioPerine® a felszívódást segíti. A citrusbioflavonoid-komplex és a vörös szőlő héjának és magjának kivonatai pedig olyan természetes hatóanyagok tartalmú, amelyek a természetben is gyakran fordulnak elő.
ajánlott adagolás: Napi 3 x 1 db kapszula étkezéskor. Legjobb elosztva a nap folyamán, azaz étkezésenként 1 db, de egyszerre is beszedhető mind a 3 db. A gal c vitamin gyerekeknek is adható, napi 1 kapszula mennyiségben, életkortól függően.
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Összetevők: L-aszkorbinsav (C-vitamin), citrus bioflavonoid komplex, vörös szőlőhéj-kivonat, vörös szőlőmag-kivonat, BioPerine® feketebors-kivonat.
3db kapszula tartalmaz:
C-vitamin: 2000mg (RDA* 2500%)
Szinergikus növényi-kivonatok: összesen 456 mg, ebből:
Citrus bioflavonoid-komplex [60% heszperidin + egyéb bioflavonoidok] :300mg
Vörös szőlőmag-kivonat (Vitis vinifera) [95% oligomerikus proantocianidin komplex (OPC)]: 75 mg
Vörös szőlőhéj-kivonat (Vitis vinifera) [70% polifenol]: 75mg
BioPerine® feketebors-kivonat (Piper nigrum) [98% piperin]: 6 mg
*RDA = Felnőttek számára javasolt napi adag
OÉTI notifikált termék
Ismeri további kiváló, szerves táplálékkiegészítőinket is?