GAL Sertéskollagén peptidek
A név maga görög eredetű, a görög ????? (kólla) szóból ered, mely szó szerint, ragasztót jelent. Azért kapta ezt a nevet, mert ez az, ami mindent összetart a testben, ez felelős a bőr rugalmasságáért is. Alkotóeleme az izmoknak, a csontoknak, porcoknak, inaknak, szalagoknak, a hajnak – még a fogainkban ebből a különleges fehérjéből.. A közhiedelemmel ellentétben több fajtája is van. Mindegyik másra jó, ezért könnyű kiválasztani azt a fajtát, ami lehet, hogy nem oldja meg a problémádat, pedig mindkettőt ugyanúgy hívják.
Miért és mikor érdemes pótolni ennek hiányát ?
Az emberi test tudja egy bizonyos mértékig termelni ezt a fontos építőanyagot. Magát a folyamatot azonban egy csomó minden lelassítja és akadályozza, többek között az öregedés, különböző autoimmun betegségek, a dohányzás, és bizony a napfény is.
Ahogy öregedünk, termelődése csökken szervezetünkben. Ez egy roppant kellemetlen természetes folyamat, ami ellen védekezni kell(ene). 25 éves korban – jó esetben – még rugalmas a bőröd, de mint minden esetben, itt is megelőzni kell a problémákat, nem megvárni és kezelni akkor, amikor már megjelentek, tehát 25 éves kortól már ajánlott pótlása.
Mivel az időt nem tudjuk megállítani, ezért más megoldáshoz kell folyamodnunk, vagyis kívülről bevitt pótlással kell kisegítenünk a testünket hogy továbbra is fiatalos maradhasson.
Amire nagyon figyelj
Sokan nem tudják, de csak akkor tud hasznosulni a szervezetben, ha van mellette C-vitamin is. Fontos, hogy ha szintetikus C-vitamint szedtek, legyenek mellé bioflavonoidok, vagy egyéb dolgok, amelyek segítik az aszkorbinsav beépülését. És még egy, lényeges, ingyenes kiegészítő: ez pedig a tiszta víz! Ne feledkezz el erről, igyál naponta 5 x 2 dL mennyiséget, egyenletesen elosztva, a nap folyamán. Már külön alkalmazást is fejlesztettek erre, nehogy kihagyd az aktuális porció vizet.
Ez egy óriásfehérje, ami nagy mennyiségben található meg bőrünkben, csontunkban és porcainkban. Az állati bőr, csont és porc elfogyasztásával (pl csontleves, zselatin, kocsonya, stb) hozzá is juthatunk. azonban ez nagyon nehezen emészthető. Az emésztés során kisebb alkotóira, peptidekre, majd egy része utána aminosavakra bomlik, így jut a véráramba, hogy aztán a bőrben és ízületekben kifejthesse hatását. A GAL gyártó kiemelten ügyel a különböző táplálkozási formákra, így létezik marhacsontból kivont por, de ha valaki nem eszik emlős állatok húsából, számára javasolt a halcsontokból kivont változat.
Termékünkben a hatóanyag már eleve peptidek formájában van jelen, azaz elő van emésztve, hidrolizálva van. Így a felszívódása már jó és az emésztésünket sem terheli. Ez az emésztést már alig igénylő hidrolizált fehérje )segíti a bőr fiatalos rugalmasságának megőrzését és az ízületek megfelelő működéséért, hajlékonyságát.
A bőrre és ízületekre kifejtett hatás csak ezeknek a peptidek fogyasztásával kapcsolatosan igazolt, nem előemésztett (táplálkozásból fogyasztottak esetében nem. (Fontos megjegyezni azonban a gyomor- és bélnyálkahártyára a táplálékból származó, nem előemésztett anyag a jó hatású egyes szakemberek szerint).
Adagolás: Napi 10 g (1 púpozott evőkanál) fogyasztása javasolt napi 1 vagy 2 alkalommal. Íze nincsen, de enyhe szaga miatt érdemes narancslébe, kakaóba vagy pl. tejszínes-vaníliás italba keveri, melyek remekül elfedik azt.
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.