Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00

blog

csokoládé
egészség
étrend
fogyás
gluténmentes
győztes
hasznos
kakaóbab töret
kesudió
Magyarország
Mousse
olajos mag
sütemény
sütés
tartósítószer mentes
Természetes gyulladáscsökkentő
torta
vitamin
Szűrés törlése

A mandulaliszt a cukrászat egyik kedvelt alapanyaga. Nem búzából készült liszt, inkább magőrlemény, ami a süteményeknek, tortáknak egyedi, karakteres ízt kölcsönöz. Ez a finomság Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend, hiszen nem csak gluténmentes, de tej- és tojásérzékenyekek is fogyaszthatják.

Minden vitamin táplálékkiegészítő de nem minden táplálékkiegészítő vitamin. Érdemes ez a kicsit furcsa tényt figyelembe venni, amikor megpróbáljuk összeállítani az öt legfontosabb táplálékkiegészítőt.

Mindenki kíváncsi arra, hogy mi az az öt legfontosabb vitamin, amit mindenféleképpen érdemes napi szinten fogyasztani, szedni ahhoz, a szintén fontos ásványi anyagok mellett, hogy megőrizzük szervezetünk ellenálló képességét, egészségét. Rövid útmutató következik, kérlek olvasd tovább. Előző cikkünkben a blansírozott mandula 10 perc alatt elkészíthető változatáról írtam, olvastad már? 

Az idei energiaszámla kellemetlen híreket hagyott Önben: kintlévőséget, majd a befizetés növekedését? Mivel az árak valószínűleg tovább emelkednek.

Amennyiben paleo, vagy éppen gluténmentes étrendet követ, valószínűleg találkozott már olyan receptekkel, amelyek blansírozott mandulát, vagy mandulalisztet használnak, a hagyományos finomliszt helyett. 

Előző cikkünkben a GAL OMEGA3 HALOLAJ-ról írtunk, olvastad már? 

GAL Halolaj, 3475 mg Omega-3 étrend kiegészítő.

Ez a cikk a gal.hu oldal információinka felhasználásával készült.

Ez a remek GAL termék
Nem átalakított, teljesen természetes formában tartalmazza az emberi szervezet számára pontosan megfelelő, hosszú láncú EPA (eikozapentaénsav) és DHA (dokozahexaénsav) nevű Ω3 zsírsavakat. Az omega-3 zsírsavak olyan telítetlen esszenciális zsírsavak, melyekben az utolsó kettős kötés a zsírsav láncvégi metilcsoportjától 3 kötésnyire található. Tudom, ez eléggé tudományosan hangzik, de jó, ha tudjuk.

Végre a közegészségügy is elkezdte felismerni a D-vitamin fontosságát, és - tudományos ajánlások alapján is - megemelték az ajánlott napi dózist, illetve a megengedett maximumot is. Talán a D-vitamin az új C-vitamin, és a magnézium az új D-vitamin?  

Előző bejegyzésemben a sörélesztő pehelyről, ennek előnyös tulajdonságairól írtam, olvastad már? 

Ebben a cikkben a sörélesztő pehelyről olvashatsz, készítéséről, felhasználásáról, előnyös tulajdonságairól írtam azoknak, akik még csak most ismerkednek ezzel. Előző blogomban a török mogyoró előnyeiről írtam, olvastad már? 

Törökmogyoró. Már a "mogyoró" szó is török eredetű, akárcsak az alma, alma, gyümölcs, kuvasz, komondor stb. Szóval, elég réven velünk van ez a finom magocska. A Fekete-tenger környékén már időszámításunk előtt ismerték; a legfontosabb termőhelye ma is Törökország, de a magyar talajon is jól megél. Előző blogbejegyzésünkben az édes és a keserű manduláról írtam, olvastad már?

A mandula rendszeres fogyasztása mindenki számára ismert tény. Az olajos magvak közül talán ez az egyik legnépszerűbb, hazánkban is. A belső barna maghéj finom, enyhén keserű magocskát rejt, de csak éppen enyhén. Hiszen az édes mandulát szeretjük a legjobban. Ez számos cukorászati termék alapanyaga is, de erről majd később. Természetesen, az ár is fontos tényező Ft kg - mennyi az annyi? 

Előző blogbejegyzésünkben a Callebaut csokoládé pasztillák, kedvenc sütési alapanyagokról írtunk, olvastad már?

Belgium élen áll a nemzetközi csokoládé piacon. Nem is csoda, hiszen több évszázados előnnyel rendelkeznek a nemzetközi, tengerentúli kereskedelem tekintetében. A Callebaut családi vállalkozás is több, mit 100 éves fair trade cég, és alapítása óta töretlenül a professzionális cukrászat minőségi alapanyagait készíti, jól bevált receptjei alapján. Bár a magyar piacon általában az olcsóbb bevonók hódítanak, és nagyon fontos paraméter az ár érték arány (Ft kg), azt gondolom, az alább ismertetett termékek ebben a tekintetben is megállják a helyüket, hiszen többféle kiszerelésben is megvásárolhatóak webshopunkban:

Előző bejegyzésünkben a fenyőmag 10 alternatívájáról írtunk, olvastad már? 

Kétségtelen, hogy a fenyőmag a lehető legjobb a krémes, finom olasz pesto elkészítéséhez, de a makadámdió mögött a második legdrágább dió a világon. Érdemes figyelni a Ft kg arányra, nálunk az 500 g-os kivitel ebből a szempontból a leginkább gazdaságos. Alapvetően, felhasználása Olaszországból terjedt el, de mivel egyre nagyobb az igény világszerte, így napjainkban ma már az egyik legnagyobb exportőr már Kína.