Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00

blog

ázsiai étel
csokoládé
cukormentes
egészség
étrend
fogyás
gluténmentes
győztes
hasznos
húsmentes
kakaóbab töret
kesudió
Magyarország
Mousse
olajos mag
recept
sütemény
sütés
tartósítószer mentes
Természetes gyulladáscsökkentő
torta
vitamin
Szűrés törlése

Minden vitamin táplálékkiegészítő de nem minden táplálékkiegészítő vitamin. Érdemes ez a kicsit furcsa tényt figyelembe venni, amikor megpróbáljuk összeállítani az öt legfontosabb táplálékkiegészítőt.

Mindenki kíváncsi arra, hogy mi az az öt legfontosabb vitamin, amit mindenféleképpen érdemes napi szinten fogyasztani, szedni ahhoz, a szintén fontos ásványi anyagok mellett, hogy megőrizzük szervezetünk ellenálló képességét, egészségét. Rövid útmutató következik, kérlek olvasd tovább. Előző cikkünkben a blansírozott mandula 10 perc alatt elkészíthető változatáról írtam, olvastad már? 

Az idei energiaszámla kellemetlen híreket hagyott Önben: kintlévőséget, majd a befizetés növekedését? Mivel az árak valószínűleg tovább emelkednek.

Amennyiben paleo, vagy éppen gluténmentes étrendet követ, valószínűleg találkozott már olyan receptekkel, amelyek blansírozott mandulát, vagy mandulalisztet használnak, a hagyományos finomliszt helyett. 

Előző cikkünkben a GAL OMEGA3 HALOLAJ-ról írtunk, olvastad már? 

GAL Halolaj, 3475 mg Omega-3 étrend kiegészítő.

Ez a cikk a gal.hu oldal információinka felhasználásával készült.

Ez a remek GAL termék
Nem átalakított, teljesen természetes formában tartalmazza az emberi szervezet számára pontosan megfelelő, hosszú láncú EPA (eikozapentaénsav) és DHA (dokozahexaénsav) nevű Ω3 zsírsavakat. Az omega-3 zsírsavak olyan telítetlen esszenciális zsírsavak, melyekben az utolsó kettős kötés a zsírsav láncvégi metilcsoportjától 3 kötésnyire található. Tudom, ez eléggé tudományosan hangzik, de jó, ha tudjuk.

Végre a közegészségügy is elkezdte felismerni a D-vitamin fontosságát, és - tudományos ajánlások alapján is - megemelték az ajánlott napi dózist, illetve a megengedett maximumot is. Talán a D-vitamin az új C-vitamin, és a magnézium az új D-vitamin?  

Előző bejegyzésemben a sörélesztő pehelyről, ennek előnyös tulajdonságairól írtam, olvastad már? 

Ebben a cikkben a sörélesztő pehelyről olvashatsz, készítéséről, felhasználásáról, előnyös tulajdonságairól írtam azoknak, akik még csak most ismerkednek ezzel. Előző blogomban a török mogyoró előnyeiről írtam, olvastad már? 

Törökmogyoró. Már a "mogyoró" szó is török eredetű, akárcsak az alma, alma, gyümölcs, kuvasz, komondor stb. Szóval, elég réven velünk van ez a finom magocska. A Fekete-tenger környékén már időszámításunk előtt ismerték; a legfontosabb termőhelye ma is Törökország, de a magyar talajon is jól megél. Előző blogbejegyzésünkben az édes és a keserű manduláról írtam, olvastad már?

A mandula rendszeres fogyasztása mindenki számára ismert tény. Az olajos magvak közül talán ez az egyik legnépszerűbb, hazánkban is. A belső barna maghéj finom, enyhén keserű magocskát rejt, de csak éppen enyhén. Hiszen az édes mandulát szeretjük a legjobban. Ez számos cukorászati termék alapanyaga is, de erről majd később. Természetesen, az ár is fontos tényező Ft kg - mennyi az annyi? 

Előző blogbejegyzésünkben a Callebaut csokoládé pasztillák, kedvenc sütési alapanyagokról írtunk, olvastad már?

Belgium élen áll a nemzetközi csokoládé piacon. Nem is csoda, hiszen több évszázados előnnyel rendelkeznek a nemzetközi, tengerentúli kereskedelem tekintetében. A Callebaut családi vállalkozás is több, mit 100 éves fair trade cég, és alapítása óta töretlenül a professzionális cukrászat minőségi alapanyagait készíti, jól bevált receptjei alapján. Bár a magyar piacon általában az olcsóbb bevonók hódítanak, és nagyon fontos paraméter az ár érték arány (Ft kg), azt gondolom, az alább ismertetett termékek ebben a tekintetben is megállják a helyüket, hiszen többféle kiszerelésben is megvásárolhatóak webshopunkban:

Előző bejegyzésünkben a fenyőmag 10 alternatívájáról írtunk, olvastad már? 

Kétségtelen, hogy a fenyőmag a lehető legjobb a krémes, finom olasz pesto elkészítéséhez, de a makadámdió mögött a második legdrágább dió a világon. Érdemes figyelni a Ft kg arányra, nálunk az 500 g-os kivitel ebből a szempontból a leginkább gazdaságos. Alapvetően, felhasználása Olaszországból terjedt el, de mivel egyre nagyobb az igény világszerte, így napjainkban ma már az egyik legnagyobb exportőr már Kína.

Fincsi, egészséges magokat rágcsálni mindig jó, évszaktól függetlenül. Azonban mindegyiknek megvannak a maga előnyös tulajdonságai. Ebben az írásomban a pekándiót és a dióbelet hasonlítottam össze. Előnyök, tápérték, konyhai felhasználás. Te melyiket szereted jobban?