Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00

blog

aszalt gyümölcs
Callebaut
csokoládé
cukormentes
egészség
Eritrit
étrend
fogyás
gluténmentes
győztes
halas étel
hasznos
kakaóbab töret
kesudió
Magyarország
Mousse
Nyírfacukor
olajos mag
pekándió
recept
sütemény
sütés
tartósítószer mentes
Természetes gyulladáscsökkentő
torta
vitamin
Szűrés törlése

Valószínű, hogy aki fogyasztott már erős paprikát, az hallott a Scoville-skáláról. A Scoville-skála a paprikafajták csípősségét mutatja ki, egy kémiai teszt segítségével. Nézzük meg, hogyan is kalkulálható ez a csípősség, milyen főbb kifejezések jellemzik, és ki vagy mi az a Scoville?

Szenvedélyed a főzés? Gyermekkorod óta tudod, hogy az ételek készítése, az új receptek felfedezése tölt fel leginkább? Hozd létre a hobbidból azt a vállalkozást, amely pénzügyi biztonságot teremthet számodra! Ismerd meg a Jooble álláskereső portál ötleteit az álmaid eléréséért.

Emlékszem, még egyetemista voltam, mikor a szűkös diákbüdzséből gazdálkodva igyekeztem a legolcsóbb élelmiszereket beszerezni.

Konzervkaják, mirelit pizzák, zacskós levesek alkották a menüt, amelyek kétségtelenül olcsók voltak, de hamarosan megéreztem a hátrányukat. Folyamatos fáradtsággal, emésztési problémákkal küzdöttem, a koncentrációs képességem is romlott.

Ekkor ébredtem rá, hogy a táplálkozásnak óriási szerepe van az egészségünkben, és az olcsó élelmiszerek nem feltétlenül a legjobb befektetés.

A mandula egy rendkívül népszerű és sokoldalúan felhasználható olajos mag, amely több, lényeges egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Gazdag tápanyagforrás, így a kiegyensúlyozott étrend fontos részét képezheti. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az édes mandulabél  jelentőségét, felhasználási módjait és az egészségre gyakorolt hatásait.

A fenyőmag, ez a kicsi, de értékes tápanyagokkal teli magot sokan csak pesto alapanyagként ismerik, pedig ennél sokkal többre képes! A fenyőmag számos egészségügyi előnyt kínál, és sokféle módon felhasználható a konyhában is. Ebben a bejegyzésben áttekintjük a fenyőmag előnyeit, bemutatunk néhány finom és egyszerűen elkészíthető ételreceptet, valamint hasznos tippeket és trükköket is megosztunk a fenyőmagokkal kapcsolatban.

Agyunk számára elengedhetetlen, hogy kellő mennyiségben juttassuk szervezetünkbe a megfelelő tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat. Az egészséges, zöldségekben, gyümölcsökben, teljes kiőrlésű gabonákban, fehérjében gazdag étrend támogatja az agy működését, javítja a memóriát és segíti a kognitív funkciókat.

Az illóolajok a természet csodálatos ajándékai. Szerintem ezzel Te sem vitatkoznál, igaz? Hiszen a koncentrált növényi kivonatok nemcsak a wellness és szépségápolás területén nyújtanak rendkívüli előnyöket, hanem a gasztronómia világában is egyre nagyobb szerepet kapnak.

A konyhában történő alkalmazásuk nemcsak egyedi és izgalmas ízvilágot kínál, hanem lehetőséget teremt arra is, hogy felfedezzük az ételek és ízek új dimenzióit. Oké, de milyen illóolajokat, mely gyártó termékeit lehet használni ilyen céllal?

Ahogyan az már széles körben ismertté vált, a test és a lélek harmóniája külön választhatatlan. Hiába próbálunk pozitívan gondolkodni és ellazulni, ha a testünk nem engedi. Például a stressz okozta izomcsomók vagy a túlzott koffeinfogyasztás egyenesen lehetetlenné teszi mindezt. Persze a 22-es csapdája itt is fennáll, hiszen a feszültség csak további feszültséget szül majd. Az alábbi tippjeink azonban segíthetnek megtörni ezt az ördögi kört. Lássuk tehát, hogy miről is van szó!

Míg Braziliában lekvárt és szörpöt is készítenek belőle, a magyar viszonyok között nem kell, hogy elszaladjon velünk a ló. De hogyan lehet a kesudiót úgy beemelni a hétköznapi ételeinkbe, táplálkozásunkba, hogy élvezhessük minden természetes előnyét?

A kesudió az egyik legkedveltebb olajos magok közé tartozik - nem véletlenül. Nem csak egészséges, de finom is, ami - valljuk be - ritka együttállás! Ebben a cikkben a kesudió gazdag tápanyag tartalmát vesszük jobban szemügyre! Sokan a magas természetes zsírtartalom és fogyás között ellentétet feltételeznek - pedig ez nem feltétlenül igaz!

A chia mag nagyon gazdag rostokban. Ha bő folyadékkal fogyasztjuk, elveszi étvágyunkat. Ezáltal meghosszabbítja jóllakottsági értéküket, lassítja az emésztést és késlelteti a glükóz felszabadulását a vérben. Röviden: a magvak segítik a szervezet anyagcseréjét, és megállítják az étkezés utáni sóvárgást, mindkettő kulcsfontosságú a fogyásban és a fogyásban.

Smoothie - finom, simogató gyümölcslé, telis-teli előnyös tulajdonságokkal. 7 bevált recept, ami egyszerre fogyaszt, és lassítja az öregedést! Miért ne lehetne tápláló, jótékony hatású, ami finom?