Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Nádcukor, aranybarna
Nádcukor, aranybarna 1 kg
999 Ft

Nádcukor, aranybarna 1 kg

Nádcukor, aranybarna
Nádcukor, aranybarna
Nádcukor, aranybarna
Összetétel
100% barna nádcukor

Sokféle cukorral találkozhatunk az üzletek, bioboltok polcaink, vajon, melyik az egészséges, és finom? (lehetőleg együtt). A Mauritiusról származó aranybarna nádcukor vitathatatlanul az egyik legfinomabb, minőségi, „tápegész”, GMO mentes termék.

Gyártó
magzsola
999 Ft
Részletek

Nádcukor, aranybarna, organikus termelésből - (cane sugar)

A cukornád amelyből a nádcukrot kinyerik, egy nádféle, melynek magassága kettőtől akár hat méterig is terjedhet. Levelei hosszúak, a szára dúsan elágazik. Őshazája Ázsia déli és délkeleti, trópusi vidékein keresendő, mára azonban a világ sok országában termesztik.

A növényt mindig virágzás előtt aratják le, mert ilyenkor a legmagasabb a cukortartalma. A frissen betakarított és feldarabolt nádat aztán a termőhelyen lévő üzemekben dolgozzák fel, melynek során nyers nádcukrot állítanak elő. Ez a nyers nádcukor még tartalmazza a növényben felhalmozódott értékes tápanyagokat (vitaminokat és nyomelemeket), melyek azonban, a cukor finomítása során elvesznek.

Gyártási metódusa: a megtisztított cukornádat kipréselik, és a kapott léből gőzzel készítenek granulátumot. Mivel nem finomítják, említésre méltó mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat, valamint a cukornádból származó ásványi anyagokat.  

Miért egészségesebb a nádcukor a fehér cukornál?

A finomítatlan nádcukorban megmaradnak azok az értékes tápanyagok (vitaminok és nyomelemek), melyek hasznosak szervezetünk számára, illetve segítik magának a cukornak is a megemésztését. A finomítatlan nádcukor megemésztése tehát egyrészt nem terheli le a szervezetet, másrészt a szénhidrátokon túl más hasznos tápanyagokkal is szolgál a szervezet számára.

A fehér cukor ezzel szemben egy olyan természetellenesen tömény, színtiszta szénhidrát, melynek megemésztése jelentős tehertétel az emberi szervezet számára, miközben feldolgozásához egyéb tápanyagokat is el kell vonnia a szervezetnek valahonnan (pl. B-vitaminokat és kalciumot). A legnagyobb probléma a fehér cukorral, hogy túl tömény. Míg a cukorrépa cukortartalma 18%, a belőle készített finomított cukoré már kb. 95%.

Mi a különbség a barna- és a nádcukor között?

A nádcukorhoz küllemben nagyon hasonó a barna cukor ami valójában cseppet sem egészségesebb a fehér cukornál. A barna cukor fehér cukorból készül, amelyet nádmelasszal színeznek, így a barna cukor ugyanolyan egészségtelen, mint a fehér változata. Tehát ha egészséges édesítőszert szeretnénk vásárolni, mindenképpen keressük a nádcukrot.

ismeri természetes cukorhelyettesítőinket, az eredeti, finn nyírfacukrot, és az eritritet, valamint a bio minősítésű agave szirupot?

Forrás: 


GMO mentes

Származási hely: Mauritius

Tápanyagtartalom 100 g termékben:

Energia: 168/396 kJ/kcal

Zsír: 0 g

Szénhidrát: 99%, ebből cukor: 99%

Só: 0,05 g

Adatok
Származási hely
Mauritius
Saját gyártmány
igen
Tömeg
1 kg/db
Tápanyagtartalom / 100g
energia: 168/396 kJ/kcal zsír: 0 g szénhidrát: 99%, ebből cukor: 99% só: 0,05 g
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!