Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:000               tel:+36209278610

Nyírfacukor, eredeti finn
Nyírfacukor, eredeti finn 1 kg
3 199 Ft

Nyírfacukor, eredeti finn 1 kg

Nyírfacukor, eredeti finn
Nyírfacukor, eredeti finn
Nyírfacukor, eredeti finn
Összetétel
100% finn nyírfacukor

A nyírfacukor egy magyar fantázianév, elnevezés a xylitre (xylitolra). Az eltérés csupán a névben van, de nem magában a termékben. A nyírfacukor ugyanúgy xylit, mint ahogy a gyümölcscukor fruktóz. Nyírfacukor = Xylit. A vásárló mindkét néven ugyanazt kapja, mindkettő xylit (xylitol), és mindkettőt nyugodt szívvel fogyaszthatja, ugyanazokkal a termékjellemzőkkel és tulajdonságokkal bír.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet. 

Várható kiszállítás
2022.06.02
Gyártó
magzsola
3 199 Ft
Egységár: 3 199 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 32 Ft
Részletek

Ez egy magyar fantázianév, elnevezés a xylitre (xylitolra). Az eltérés csupán a névben van, de nem magában a termékben. 

A nyírfacukor ugyanúgy xylit, mint ahogy a gyümölcscukor fruktóz. Az általunk forgalmazott változat eredeti, finn, és nem egy olcsóbb, kínai utánzat. A vásárló mindkét néven ugyanazt kapja, és mindkettőt nyugodt szívvel fogyaszthatja. Mindkettő ugyanazokkal a termékjellemzőkkel és tulajdonságokkal bír. A nyírfa gyógyhatásait a népi gyógyászat évszázadok óta ismeri és ki is használja. Már régóta tudott, hogy levelei baktériumölő hatással rendelkeznek, valamint vizelethajtónak is kiválóak, de a tapasztalatok szerint a reumás fájdalmakat is enyhíti, a vesét és az epeköveket kezeli és csökkenti a vér koleszterinszintjét is. De e fának nemcsak a levele rendelkezik gyógyhatással, hanem a fa törzséből kivont édes nedv is. A tudomány a  cukoralkoholt csak kicsit több, mint 100 éve ismeri. Ekkor történt ugyanis, hogy Hermann Emil Fischer felfedezte , amiért 1902-ben Nobel-díjjal jutalmazták. az elkövetkezendő években nem sok kutatás irányította a figyelmét a nyírfában rejlő édes anyag felé, hiszen rendelkezésre állt a szacharóz, az asztali cukor és annak kitermelése is olcsóbb volt. Azonban a második világháború során fellép cukorhiány lépések megtételére ösztönözte a finneket: a Finn Cukorvállalat kifejlesztett egy olyan módszert, melynek segítségével ipari méretekben lehetett előállítani a nyírfacukrot. Persze ennek előállítása jóval drágább és kevésbé hatékony volt, mint a hagyományos cukoré, ezért a háború leköszönésével visszatértek a szacharózhoz.

A nyírfacukor egy teljesen természetes alapanyagból készül cukorhelyettesítő édesítőszer.

A hagyományos cukorral egyenértékű édesítőhatása van,azonban alacsony a glikémiás indexe (7), utóíz nélküli, és korlátlanul fogyasztható (némi hasmenés árán). Szénhidrát tartalma 25%-al alacsonyabb a cukorénál. Natúr formában, nagyon sok zöldségben, gyümölcsben előfordul, sőt, az emberi szervezet naponta 10g körüli mennyiséget állít elő.
115 éve, Németországban fedezték fel, de igazán az 1960-as évek óta kezdett elterjedni, számos előnyös tulajdonsága révén.

nyírfacukor ára, xilit ár - magzsola.hu

További előnyök:

A 70-es évek előtt  főleg cukorbetegek étrendjében alkalmazott édesítőszerként használták, 1970-re már a fogszuvasodást megelőző hatóanyagként tanulmányozták és fejlesztették. Az első xylit-tartalmú rágógumit 1975-ben Finnországban, majd ugyanebben az évben az Egyesült Államokban dobták piacra. 

Azóta további vizsgálatok olyan újabb meggyőző bizonyítékokat mutattak fel, amelyek nem csak fogápolási hasznait támasztották alá, hanem a felső légúti megbetegedések területén kifejtett jótékony hatásait is kimutatták.

Sok egyéb egészségügyi jellegű termék, többek között rágógumik, cukorkák, fogkrémek, valamint orrüreg-öblítő szerek és orrspray-k gyártásánál is használják.  

Kiváló energiaforrás, nem jelent csak üres kalóriát a szervezet számára, mint az asztali cukor.Használata pedig végtelenül egyszerű. Szinte 100%-ban lehet a cukrot helyettesíteni, és használata is teljes mértékben megegyezik.

Hogyan is működik? Az íze édes, de a cukorral ellentétben a szájban található baktériumok nem alakítják savakká, vagyis nem okoz fogszuvasodást. Ezenkívül más baktériumok sem tudják felbontani, így a fülfertőzések és az egyéb légúti megbetegedések is megelőzhetőek a segítségével.

Nyírfacukor, xylit, xylitol - magzsola.hu

Tápanyag- és energiatartalom 100 g (tájékoztató adat):

Energia: 1807/240 KJ/kcal

Fehérje:0 g

Zsír:0 g

Szénhidrát:25 g

Glikémiás Indexe (GI): 12

Származási hely: Finnország

Ismeri a teljesen növényi ERITRITET

Adatok
Származási hely
Finnország
Saját gyártmány
igen
EAN
5999101640718
Tömeg
1 kg/db
Tápanyagtartalom / 100g
energia: 1807/240KJ/kcal fehérje:0 g zsír:0 g szénhidrát:25 g
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (32 vélemény)
(31)
(1)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Sopronyi Mária Andrea
2015.05.02
Nagyon szeretem a nyírfacukrot,mivel cukor beteg vagyok csak ezt használom a süteményekbe,ugyan úgy használható mint a kristály cukor,csak sokkal egészségesebb.
Sopronyi Mária Andrea
2015.05.15
Mióta a nyírfacukrot használom sokkal kiegyensúlyozottabb a vércukor szintem nagyon megvagyok vele elégedve.
Sopronyi Mária Andrea
2015.05.15
Mióta a nyírfacukrot használom sokkal kiegyensúlyozotabb a vércukorszintem , nagyon megvagyok vele elégedve.
Ivanics Józsefné
2016.01.08
Kávé és tea ízesítésre használom.Remélem az egészségemre is kedvezően fog hatni.
Boros Anikó
2016.01.14
Süteményekbe, kávé és tea ízesítésre használom. Nagyon szeretem. Jó az ár érték arány.