Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Nyírfacukor, eredeti finn 500 g
Nyírfacukor, eredeti finn 500 g
1 372 Ft

Nyírfacukor, eredeti finn 500 g

Nyírfacukor, eredeti finn 500 g
Nyírfacukor, eredeti finn 500 g
Összetétel
100% finn nyírfacukor

A nyírfacukor egy magyar fantázianév, elnevezés a xylitre (xylitolra). Az eltérés csupán a névben van, de nem magában a termékben. A nyírfacukor ugyanúgy xylit, mint ahogy a gyümölcscukor fruktóz. Nyírfacukor = Xylit. A vásárló mindkét néven ugyanazt kapja, mindkettő xylit (xylitol), és mindkettőt nyugodt szívvel fogyaszthatja, ugyanazokkal a termékjellemzőkkel és tulajdonságokkal bír.

Gyártó
magzsola
1 372 Ft
Egységár: 2 744 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 14 Ft
Részletek

Ez egy magyar fantázianév, elnevezés a xylitre (xylitolra). Az eltérés csupán a névben van, de nem magában a termékben. 

A nyírfacukor ugyanúgy xylit, mint ahogy a gyümölcscukor fruktóz. Az általunk forgalmazott változat eredeti, finn, és nem egy olcsóbb, kínai utánzat. A vásárló mindkét néven ugyanazt kapja, és mindkettőt nyugodt szívvel fogyaszthatja. Mindkettő ugyanazokkal a termékjellemzőkkel és tulajdonságokkal bír. A nyírfa gyógyhatásait a népi gyógyászat évszázadok óta ismeri és ki is használja. Már régóta tudott, hogy levelei baktériumölő hatással rendelkeznek, valamint vizelethajtónak is kiválóak, de a tapasztalatok szerint a reumás fájdalmakat is enyhíti, a vesét és az epeköveket kezeli és csökkenti a vér koleszterinszintjét is. De e fának nemcsak a levele rendelkezik gyógyhatással, hanem a fa törzséből kivont édes nedv is. A tudomány a  cukoralkoholt csak kicsit több, mint 100 éve ismeri. Ekkor történt ugyanis, hogy Hermann Emil Fischer felfedezte , amiért 1902-ben Nobel-díjjal jutalmazták. az elkövetkezendő években nem sok kutatás irányította a figyelmét a nyírfában rejlő édes anyag felé, hiszen rendelkezésre állt a szacharóz, az asztali cukor és annak kitermelése is olcsóbb volt. Azonban a második világháború során fellép cukorhiány lépések megtételére ösztönözte a finneket: a Finn Cukorvállalat kifejlesztett egy olyan módszert, melynek segítségével ipari méretekben lehetett előállítani a nyírfacukrot. Persze ennek előállítása jóval drágább és kevésbé hatékony volt, mint a hagyományos cukoré, ezért a háború leköszönésével visszatértek a szacharózhoz.

A nyírfacukor egy teljesen természetes alapanyagból készül cukorhelyettesítő édesítőszer.

A hagyományos cukorral egyenértékű édesítőhatása van,azonban alacsony a glikémiás indexe (7), utóíz nélküli, és korlátlanul fogyasztható (némi hasmenés árán). Szénhidrát tartalma 25%-al alacsonyabb a cukorénál. Natúr formában, nagyon sok zöldségben, gyümölcsben előfordul, sőt, az emberi szervezet naponta 10g körüli mennyiséget állít elő.
115 éve, Németországban fedezték fel, de igazán az 1960-as évek óta kezdett elterjedni, számos előnyös tulajdonsága révén.

nyírfacukor ára, xilit ár - magzsola.hu

További előnyök:

A 70-es évek előtt  főleg cukorbetegek étrendjében alkalmazott édesítőszerként használták, 1970-re már a fogszuvasodást megelőző hatóanyagként tanulmányozták és fejlesztették. Az első xylit-tartalmú rágógumit 1975-ben Finnországban, majd ugyanebben az évben az Egyesült Államokban dobták piacra. 

Azóta további vizsgálatok olyan újabb meggyőző bizonyítékokat mutattak fel, amelyek nem csak fogápolási hasznait támasztották alá, hanem a felső légúti megbetegedések területén kifejtett jótékony hatásait is kimutatták.

Sok egyéb egészségügyi jellegű termék, többek között rágógumik, cukorkák, fogkrémek, valamint orrüreg-öblítő szerek és orrspray-k gyártásánál is használják.  

Kiváló energiaforrás, nem jelent csak üres kalóriát a szervezet számára, mint az asztali cukor.Használata pedig végtelenül egyszerű. Szinte 100%-ban lehet a cukrot helyettesíteni, és használata is teljes mértékben megegyezik.

Hogyan is működik? Az íze édes, de a cukorral ellentétben a szájban található baktériumok nem alakítják savakká, vagyis nem okoz fogszuvasodást. Ezenkívül más baktériumok sem tudják felbontani, így a fülfertőzések és az egyéb légúti megbetegedések is megelőzhetőek a segítségével.

Nyírfacukor, xylit, xylitol - magzsola.hu

Tápanyag- és energiatartalom 100 g (tájékoztató adat):

Energia: 1807/240 KJ/kcal

Fehérje:0 g

Zsír:0 g

Szénhidrát:25 g

Glikémiás Indexe (GI): 12

Származási hely: Finnország

Ismeri a teljesen növényi ERITRITET

Adatok
Származási hely
Finnország
Saját gyártmány
igen
EAN
5999101640756
Tömeg
500 g/db
Tápanyagtartalom / 100g
energia: 1807/240KJ/kcal fehérje:0 g zsír:0 g szénhidrát:25 g
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (32 vélemény)
(31)
(1)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Sopronyi Mária Andrea
2015.05.02
Nagyon szeretem a nyírfacukrot,mivel cukor beteg vagyok csak ezt használom a süteményekbe,ugyan úgy használható mint a kristály cukor,csak sokkal egészségesebb.
Előnyök:
Hátrányok:
Sopronyi Mária Andrea
2015.05.15
Mióta a nyírfacukrot használom sokkal kiegyensúlyozottabb a vércukor szintem nagyon megvagyok vele elégedve.
Előnyök:
Hátrányok:
Sopronyi Mária Andrea
2015.05.15
Mióta a nyírfacukrot használom sokkal kiegyensúlyozotabb a vércukorszintem , nagyon megvagyok vele elégedve.
Előnyök:
Hátrányok:
Ivanics Józsefné
2016.01.08
Kávé és tea ízesítésre használom.Remélem az egészségemre is kedvezően fog hatni.
Előnyök:
Hátrányok:
Boros Anikó
2016.01.14
Süteményekbe, kávé és tea ízesítésre használom. Nagyon szeretem. Jó az ár érték arány.
Előnyök:
Hátrányok: