Mandula, blansirozott, egész
... Tovább
Mandula, blansirozott, egész (Prunus amygdalus dulcis)
A folyamat: Zöldségeket is szokás így előkészíteni, pl. fagyasztás előtt is, mert így a felhasználásukkor nem lesznek szivacsosak, hanem megőrzik színüket, roppanósságukat, frissességüket. A blansírozás a héj rész könnyű eltávolítása miatt is hasznos.,
Otthon is elkészíthető egyébként, nem nagy kaland az egész:
- A magokat leöblítjük.
- Egy lábasban vizet forralunk.
- Ha forr a víz, beledobjuk a mandulákat.
- Újraforrástól számítva max. 5 percig főzzük és leszűrjük.
- A magokat még melegen kinyomjuk a felpuhult héjból.
- Leöblítjük, készen is vagyunk.
A marcipán, vajon mi?
Ezek a magok adják a marcipán alapanyagát, melyet a cukrászüzemek legnagyobb mennyiségben használnak fel, bár, akinek gyermekei vannak, otthon ő is ipari mennyiségeket készíthet az ünnepek alkalmával.
Fehérje: 14,32 g
Zsír: 66,43 g
-telített zsírsav: 15,13 g
Szénhidrát: 12,27 g
-cukor: 2,33 g
Rost: 7,7 g
Só: 0,008 g
Ca: 160 mg
Fe: 2,43 mg
Mg: 376 mg
P: 725 mg
Na: 3 mg
K: 659 mg
C-vitamin: 0,7 mg
B1-vitamin: 0,617 mg
B2-vitamin: 0,035 mg
B3-vitamin: 0,295 mg
Energia: 2743 KJ/ 656 kcal
Fehérje: 14,32 g
Zsír: 66,43 g
-telített zsírsav: 15,13 g
Szénhidrát: 12,27 g
-cukor: 2,33 g
Rost: 7,7 g
Só: 0,008 g
Ca: 160 mg
Fe: 2,43 mg
Mg: 376 mg
P: 725 mg
Na: 3 mg
K: 659 mg
C-vitamin: 0,7 mg
B1-vitamin: 0,617 mg
B2-vitamin: 0,035 mg
B3-vitamin: 0,295 mg
Vásárlóink írták a(z) Mandula, blansirozott, egész termékről:
Ezt vették még
Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Mandula, blansirozott, egész mellé:



