A tejérzékenyek dolga nem könnyű. El sem tudjuk képzelni, ami nekünk természetes, egy laktózérzékenynek minden élelmiszer címkéjét gondosan kell tanulmányoznia, nehogy baj történjen vele, és akkor még nem beszéltünk a vendéglátásról, közétkeztetésről.
A növényi tejhelyettesítők, vagy növényi "tejek" azért manapság kicsit könnyítenek a helyzeten, bár tudom ez nem olcsó mulatság.
Mondjuk, érdemes elgondolkodni a legolcsóbb UHT 1,5%-os "tej" összetevőin, figyelembe véve a 189 Ft-os árat, hogy abban mi minden lehet, ha még szállították, és csomagolták is.....
Szóval, a mandulás rizsital talán a legértékesebb tejhelyettesítő ezek közül.
A gyártó cég csak ellenőrzött, öko gazdálkodásból származó alapanyagokat használ, és vízként is egy teljesen tiszta, forrásvizet használnak, ez nem kamu, nagyon komoly, EU tanúsítványaik vannak.
A kellemes aromájú, Omega-3 és 6 zsírsavakban gazdag nyers magokból hagyományos eljárással készítik a tejet, tehát először megpirítják 150 fokon, 15 percig a mandulát, majd hosszabb ideig forrásvízben áztatják, hűtve.
Összetevők: víz, olasz rizs (17%), hidegen sajtolt napraforgóolaj*, és porsáfrány olaj*, olasz mandula paszta* (1%), tengeri só, (*ellenőrzött bio gazdálkodásból).
Természetes cukrokat tartalmaz,
Kizárólag növényi összetevőkből készült.
Ismeri további, laktózmentes tejhelyettesítőinket?
Zsírszegény, koleszterin- és gluténmentes!

Átlagos tápérték 100 ml:
Energia: 258 kJ/61 Kcal
Zsír: 1,57 g
-ebből telített: 0,34 g
-ebből telítetlen: 3,2g
-többszörösen telítetlen: 1,22 g
Szénhidrát: 11,5 g
-ebből cukor: 4,8g
Rostok: 0,18 g
Fehérje: 0,23 g
Származási hely: Olaszország
FIGYELEM!
Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet.
A leírásban szereplő kedvező hatás eléréséhez szükséges élelmiszer-mennyisége kb. 200 g/nap