A liofilizálás, vagy liofilezés elég tudományosan hangzik. Pedig egyszerű. fagyasztva szárítást jelent.
Ráadásul, szinte a teljes folyadékot is kivonják így a feldolgozott termékből, jelen esetben a málnaszemekből.
Az ezzel a tartósítási eljárással készített, szárított gyümölcsök egyrészt nagyon könnyűek, hiszen nincs bennük víz, folyadék, másrészt cukor, vagy kén-dioxid hozzáadása NÉLKÜL is hosszabb ideig eltarthatóak, anélkül, hogy megromlanának.
FIGYELEM! Ezek a termékek porcelán törékenységűek. Bár ezeket agy megbízható első magyarországi forgalmazótól szerezzük be, sajnos, előfordulhat, hogy a szállítás, feldolgozás során törnek, vagy porózussá válnak. Ez persze nem befolyásolja ízüket, felhasználhatóságukat sem. A magzsolánál külön munkafolyamatot dolgoztunk ki, és azért is csak 50 g-os csomagolásban áruljuk, mert így még kevésbé törnek,. de előfordulhat, hogy a termék egy része (reményeink szerina kisebb) töredezett, vagy por jellegű. Kérem, ezt vegye figyelembe rendelése leadásakor.!
Ráadásul, gyönyörűek is, hiszen megtartják az eredeti gyümölcs alakját, formáját, ahogy az az alábbi képen is jól látható.
A liofilezés sokkal kevésbé károsítja a tartósított anyagokat, mint más, magasabb hőmérsékleten végzett vízelvonó módszerek. Az íz- és illatanyagok is változatlanul megmaradnak, ezért használják a módszert előszeretettel élelmiszerek tartósítására is. A cukrászatban előszeretettel használják a profik a liofilizált gyümölcsöket. De az űrhajósok ételeit is gyakran ezzel a technológiával tartósítják. Ez egy viszonylag drága eljárás. Ez az egyéb, elválasztásra szolgáló technikáknál használt felszerelés árának körülbelül a háromszorosát jelenti, és jóval több energiát is igényel, ami szintén pénzbe kerül, ugyanakkor, talán ez a legkíméletesebb eljárás a hőérzékeny gyümölcsök esetében.
A liofilizált málna is rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek a szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlenek, ezzel erősítik az immunrendszert,.
Egyes biokémiai folyamatokban nélkülözhetetlen koenzimek, fontosak az anyagcsere és idegrendszer működésében, továbbá a sav-bázis egyensúly, valamint belső környezet állandóságának fenntartásában játszanak fontos szerepet.
Alacsony kalóriatartalmúak, így fogyókúrába is beilleszthető, édes ízűknek köszönhetően pedig még az édesség iránti vágyat is enyhíti.
Összetevők: 100% fagyasztva szárított málna, tartósítók nélkül.
Származási ország: Kanada
Tápanyag tartalom 100 g termékben:
Energia 215 kcal/900kJ
Fehérje 8,1 g
Zsír 1,9 g
ebből telített zsírsav 0,1 g
Szénhidrát 30,1 g
ebből cukor 30,1 g
Rost 29,3 g