Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Liofilizált vörös áfonya - 50 g
Liofilizált vörös áfonya - 50 g
2 099 Ft

Liofilizált vörös áfonya - 50 g

Liofilizált vörös áfonya - 50 g
Liofilizált vörös áfonya - 50 g
Összetétel
100% fagyasztva szárított vörös áfonya, tartósítók nélkül.

Porcelán törékenységű gyümölcs- hallottál már ilyenről? gyönyörű, és nem tartalmaz semmiféle tartósítót - szinte az összes vizet kivonták beőle.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Súly
50 g
Várható kiszállítás
2024.03.22
Gyártó
magzsola
Raktáron
2 099 Ft
Egységár: 42 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 15 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
1 994 Ft/db
5+  db
-7 %
1 952 Ft/db
Részletek

A liofilizált vörös áfonya egy igazi különlegesség. Az mellett, hogy nagyon finom, és optimális kiegészítője lehet akár a reggeli müzlinek, vagy tortát díszítünk vele, terápiás és megelőző céllal szokták javasolni olyanoknak, akik már többször megbetegedtek húgyhólyag fertőzésben, de májbetegségek, gyomorpanaszok és étvágytalanság kezelésére is alkalmazzák. Összetevői alapvetően megakadályozzák a baktériumok megtapadását a fogakon, így gátolják a lepedék képződését.

Honnan is származik a vörös áfonya?

Az észak-amerika, főleg a kanadai tőzegmohalápokban és erdőségekben őshonos cserjét, ma már sok helyen termesztik Európában is. Hazánkban jóval ritkábban fordul elő, mint a fekete áfonya. A szélsőséges hideget is elviseli, bár a fagy elpusztíthatja a rügyeit. A bogyók megéréséhez meleg napsütésre van szükség.

A kisméretű, vörös bogyókat sok száz éve használják orvosi célra. A bennük lévő fitovegyületek közé tartozik a csersav és az antocianin (amely segíti az éjszakai látást), a magjából préselt olaj pedig omega-3 zsírsavakban gazdag. A gyümölcs kiváló C-vitamin-forrás is egyben.

Liofilizált gyümölcs vásárlás - magzsola.hu

A liofilizálás  fagyasztva szárítást jelent.

Lehetőleg a teljes folyadékmennyiséget kivonják a gyümölcsből így a feldolgozott termékből, jelen esetben az áfonyaszemekből.

A technológia a következő: először megfagyasztják a bogyókat, azután vákuum segítségével lecsökkentik a nyomást, és kivonják a jéggé vált vizet. Ezután az élelmiszer egy vákuumkamrában megszárad, s ekkor lesz kész. Ezáltal sem a baktériumok, sem a penészgombák nem maradnak életképesek, nem romlik meg, így lehet tartósítani az adott zöldséget, gyümölcsöt, gombát, tojást vagy tejet. A liofilizálást ugyanis meglepően sok élelmiszer esetében lehet elvégezni: erről az űrhajósok is mesélhetnének, hiszen ők legtöbb ételüket, sőt a kávét vagy a kakaót is ilyen formában viszik magukkal az űrhajóban. Nem mellesleg azért is, mert az étel így sokkal kisebb helyet foglal, száraz és könnyű.

Az ezzel a tartósítási eljárással készített, szárított gyümölcsök egyrészt nagyon könnyűek, hiszen nincs bennük víz, folyadék, másrészt cukor, vagy kén-dioxid hozzáadása NÉLKÜL is hosszabb ideig eltarthatóak, anélkül, hogy megromlanának.

Ráadásul, gyönyörűek is, hiszen megtartják az eredeti gyümölcs alakját, formáját, ahogy az az alábbi képen is jól látható.

A liofilezés sokkal kevésbé károsítja a tartósított anyagokat, mint más, magasabb hőmérsékleten végzett vízelvonó módszerek.  Az íz- és i

Alacsony kalóriatartalmúak, így fogyókúrába is beilleszthető, édes ízüknek köszönhetően pedig még az édesség iránti vágyat is enyhíti.

 

Aszalt áfonya - fekete vagy vörös?

 

Tápanyagtartalom / 100g
100 g termék átlagos tápanyagtartalom Energia 215 kcal/900kJ Fehérje 4,3 g8,1 g Zsír 1,9 g ebből telített zsírsav 0,1 g Szénhidrát 30,1 g ebből cukor 30,1 g Rost 29,3 g
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (2 vélemény)
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Anonymous
2020.05.01
Eddig is vásároltam már liózott gyümölcsöket itt a magzsolán. Ez viszont minden reményemet felülmúlta, ép, teljesen egész bogyók! Másutt szinte csak port árulnak liofilizált gyümölcs néven, de ezek nem csak finomak, hanem gyönyörűek is.
Anonymous
2021.01.14
Imádom ezt a terméket. Nagyon szeretem, mert sok vitamin van benne, és az ízét is szeretem.
Hasonló termékek