Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00

Liofilizált meggy - 50 g

Liofilizált meggy - 50 g
Liofilizált meggy - 50 g
Liofilizált meggy - 50 g
Összetétel
100% magozott és fagyasztva szárított meggy, tartósítók nélkül.

A meggy az egyik legfinomabb nyári gyümölcs, telis-teli értékes növényi összetevőkkel, hatóanyagokkal.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Súly
50 g
Várható kiszállítás
2024.11.26
Gyártó
magzsola
Raktáron
1 599 Ft
Egységár: 32 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 16 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
1 519 Ft/db
5+  db
-7 %
1 487 Ft/db
Részletek

A liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás egy tartósításra szolgáló víztelenítő eljárás.
A szárítani kívánt, vizet tartalmazó terméket (például gyümölcsöket) először lefagyasztják, majd alacsony nyomáson, 
nagyon lassan felmelegítve a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle. A víz közvetlenül a szilárd (jég) halmazállapotból alakul gáz halmazállapotú gőzzé, a folyadékfázis kihagyásával.

Liofilizált málna - 

Szóval, az összes vizet kivonják a meggyből, így egy nagyon szép, egészséges, de törékeny termék a végeredmény. Nem olyan lesz, mint az aszalt meggy, hanem egy teljesen az eredeti gyümölcsre hasonlító, de pehelykönnyű cukrászati alapanyag.

A technológiai eljárás magas színvonalú és kíméletes.

Előnyei a hagyományos szárításokkal szemben:

  • * Az értékes összetevők nem károsodnak.
  • * A vitaminok nem bomlanak le.
  • * Az ízek és aromák változatlanok maradnak.

* A gyümölcs tartalma ízében és hatóanyagában is teljes mértékben megmarad.

Mivel az eljárás során nincs jelen a folyékony víz, nincs párolgás sem, így az értékes anyagok a párolgó vízzel nem távoznak el,
az így készült termékek nem tartalmaznak hozzáadott aromát, cukrot, adalékanyagot

A gyümölcsök szerkezete megmarad a szárítás során, mivel a jég eltűnik, a kész termék ropogós, könnyen harapható és rágható, valamint nem deformálódott, így akár ételek díszítésként is felhasználható.

A folyamat alacsony, 1-4 %-os nedvességtartalmat eredményezhet, ezért az így készült termékek hosszú ideig, akár évekig is eltarthatók. A liofilizált gyümölcs felhasználása főleg a cukrászati iparban jellemző, annak is a felső kategóriájában. Természetesen otthon is kipróbálhatod, sütikbe, tortákba, de pudingokban is tökéletes, gyönyörű alapanyag, és mindenki csodálni fogja elkészített "művedet"!

És a legfontosabb:az így készült termékek nem tartalmaznak hozzáadott aromát, cukrot, adalékanyagot.

Liofilizált meggy, magzsola.hu

Ismeri további gyönyörű, finom, és egészséges liofilizált termékeinket is?

Tápanyagtartalom / 100g
Tápanyagtartalom 100 g termékben: Energia: 1450 kJ /347 kcal fehérje: 5,7 g zsír:3,2 g, ebből telített 0,7 g szénhidrát: 63,1 g, ebből cukor: 63,1g élelmi rost: 6,6 g
Vélemények
Átlagos értékelés:
4.4 (5 vélemény)
(3)
(1)
(1)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Igazolt vásárlás
Bende Erika
2022.06.12
Kedves Magzsola!
Rendben megkaptam a rendelésemet. Egy dolgot szeretnék kiemelni: a liofilizált meggyet, amelyet nem kevés pénzért rendeltem, és most, 2022. június 10-én vettem át. A termék szavatossága 2022. június 20-án, azaz TÍZ NAP múlva lejár!!! Ez Önök szerint fair?
Várom válaszukat!
Előnyök: finom
Hátrányok: LEJÁRT!!!
Anonymous
2019.03.08
A reggeli kásában tettem először, ezért is vettem meg. "sajnos" önmagában is nagyon finom, nálam hamar elfogyott. nincs benne tartósító, cukor, kén-dioxid.
Anonymous
2019.06.07
Nagyon finom, müzliben, joghurtban is. És az 50 g igazából egész sok szemet takar,nálam sokáig elég.
Spáh Fanni
2021.05.13
Finom, ízletes, pont olyan amilyennek lennie kell. Kiváló alapanyag, köszönöm!
Anonymous
2021.08.19
A friss meggynél nincs finomabb. Még az aszalt meggy is jobb. De a minősége valóban jó.
Hasonló termékek