Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Az az igazi paradicsomíz.....

2013-08-01 22:31:32 Cimkék: életmód | nyár | tartósítószer mentes

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kertészmérnök Kecskeméten, aki hosszú, kacskaringós, tapasztalatokkal teli évek után arra a következtetésre jutott, hogy vegyi permetezés, és műtrágyázás nélkül is lehet finom, és egészséges zöldségeket termelni. Sőt, csakis így érdemes.

Hogyan jutottunk idáig?

Azonban, hosszú évek alatt, elfeledve nagyapáink tudását a természetről, az ilyesmi egyből gyanús a városi embernek, biztosan van valami huncutság a dologban. Hiszen, mindenki szeretne hozzájutni például a paradicsomízű paradicsomhoz, vagy gyönyörű zöld salátákhoz, illatos fűszernövényekhez. És ez lehetséges, így 2013-ban, a nagy magyar Alföldön is! No, de ezt el is kell hitetni a kedves zöldségevő vásárlókkal, hogy ilyen van...

Itt már nagyobb a bökkenő, mert ezek az okos emberek sokszor arra is gondolnak, hogy ezek a "bio-izék" lehet, hogy a teszkóból voltak megvásárolva, és az a piaci standokon a gyanútlan vevőket traktálják ilyesmivel a termelők. És ami bio, az drága, és lehet, hogy kicsit csúnya is.

Érdekes paradoxon, hogy a tudatos vásárló azért szeretne szép, nagy, és jóízű, de megfizethető áru (=olcsó) terméket a kosarába, ha már kimegy a piacra.

Mi lehet a megoldás?

Ez a fent említett mérnökember azonban kigondolt valami okosat. Volt benne annyi tálentum, és annyira hitt abban, amit kitalált, hogy jó sok pénzből létrehozott egy 9000 négyzetméteres kertet, ahol a palánták nevelésétől az érett zöldség leszedéséig minden látható, megfogható, tapintható.  És talált jó embereket, akik szintén hittek ebben, és szeretik, gondozzák, locsolják a növényeket.  Aki szán arra időt, hogy kimegy ide, az saját szemével győződhet meg arról, hogy ilyen mégis van, meg aztán, ha megkóstolja a paradicsomot, annak tényleg olyan íze van, mint amit a nagymamám adott 4 éves koromban, Kunszálláson a nyári szünetben, a zsíros kenyér mellé.

Ha érdekel, Te is eljöhetsz, és vásárolhatsz ezekből:

http://hortiservice.hu/hirek/biopiac

és itt egy cikk is minderről:

http://www.baon.hu/bacs-kiskun/gazdasag/vegyszerek-mutragya-nelkul-is-megterem-a-zoldseg-507046

 

 
 
 

EZEKET OLVASTA MÁR?

Magzsola és a szakmaiság

2017-10-23 18:34:46
Magzsola és a szakmaiság

Táplálkozás és független, szakértői segítség. Lehetséges. A magzsola.hu  oldalán egy szakmailag is hiteles dietetikus gondolatait olvashatja: 

Unorthodox vasárnapi ebéd

2013-09-15 13:22:46
Unorthodox vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd - ehhez a képhez klasszikusan Magyarországon a tyúkhúsleves és a sültkrumplival tálalt rántotthús kapcsolódik (savanyúság incuded), mindenből jó sok! A magzsola.hu indítása előtt is másképp táplálkoztunk (és gondolkodtunk), - de a Tanú c.filmet idézve - a (nemzetközi) helyzet fokozódik, a forgalmazott termékekeket magunkon is kipróbálgatjuk. A mai napon hús nélküli zöldségleves főztünk, (aminek alapanyagait a helyi piacról, reggel vettem meg) zöldborsóval, gerslivel - leánykori nevén árpagyönggyel/hántolt árpával. Ez is hamarosan kapható lesz nálunk, bulgurral, csicseriborsóval kiegészítve.

Mondja el a véleményét


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG