Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Az az igazi paradicsomíz.....

2013-08-01 22:31:32 Cimkék: életmód | nyár | tartósítószer mentes

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kertészmérnök Kecskeméten, aki hosszú, kacskaringós, tapasztalatokkal teli évek után arra a következtetésre jutott, hogy vegyi permetezés, és műtrágyázás nélkül is lehet finom, és egészséges zöldségeket termelni. Sőt, csakis így érdemes.

Hogyan jutottunk idáig?

Azonban, hosszú évek alatt, elfeledve nagyapáink tudását a természetről, az ilyesmi egyből gyanús a városi embernek, biztosan van valami huncutság a dologban. Hiszen, mindenki szeretne hozzájutni például a paradicsomízű paradicsomhoz, vagy gyönyörű zöld salátákhoz, illatos fűszernövényekhez. És ez lehetséges, így 2013-ban, a nagy magyar Alföldön is! No, de ezt el is kell hitetni a kedves zöldségevő vásárlókkal, hogy ilyen van...

Itt már nagyobb a bökkenő, mert ezek az okos emberek sokszor arra is gondolnak, hogy ezek a "bio-izék" lehet, hogy a teszkóból voltak megvásárolva, és az a piaci standokon a gyanútlan vevőket traktálják ilyesmivel a termelők. És ami bio, az drága, és lehet, hogy kicsit csúnya is.

Érdekes paradoxon, hogy a tudatos vásárló azért szeretne szép, nagy, és jóízű, de megfizethető áru (=olcsó) terméket a kosarába, ha már kimegy a piacra.

Mi lehet a megoldás?

Ez a fent említett mérnökember azonban kigondolt valami okosat. Volt benne annyi tálentum, és annyira hitt abban, amit kitalált, hogy jó sok pénzből létrehozott egy 9000 négyzetméteres kertet, ahol a palánták nevelésétől az érett zöldség leszedéséig minden látható, megfogható, tapintható.  És talált jó embereket, akik szintén hittek ebben, és szeretik, gondozzák, locsolják a növényeket.  Aki szán arra időt, hogy kimegy ide, az saját szemével győződhet meg arról, hogy ilyen mégis van, meg aztán, ha megkóstolja a paradicsomot, annak tényleg olyan íze van, mint amit a nagymamám adott 4 éves koromban, Kunszálláson a nyári szünetben, a zsíros kenyér mellé.

 

 

 
 
 

EZEKET OLVASTA MÁR?

Miért hízok még a levegőtől is?

2019-02-04 11:06:05
Miért hízok még a levegőtől is?

Ugye érdekes, hogy 20 éves korunk körül szinte bármit ehettem, az jobban hasznosult, több energiám volt, és kevésbé voltam hízékony, mint később? Mi lehet ennek az oka? Ebben az írásomban ezt fejtegetem, és szerintem, nagyon is lényeges pontokra próbálok rávilágítani.

Gyógynövények Dél-amerikából

2015-11-04 11:55:06
Gyógynövények Dél-amerikából

A magzsola.hu egyik slágerterméke a goji bogyó. Többször is írtam már arról, amit szerencsére egyre többen ismernek fel;

egy fél kiló goji bogyó elfogyasztása önmagában nem váltja meg az elmúlt 10-20-30 éve táplálkozási "bűneit". A növényi termékek fogyasztása lassabban, de mélyebben hat a szervezetre, mint a gyógyszeripar termékei, és számos, jótékony hatásuk mellett.... általában nincs mellékhatásuk.

Mondja el a véleményét


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG