Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
blog

Fejlesztés, változások az oldalon

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2014.10.22 12:39
Fejlesztés, változások az oldalon

Az utóbbi időben biztosan észrevette, hogy jelentősen gyorsul oldalunk sebessége, a betöltődési idők mindenütt kevesebbek lettek. Tulajdonképpen a magzsola.hu teljesen kicserélődött, csak a kinézet maradt, illetve az is kicsit csinosodott, változott, erről korábban már írtam, amit itt olvashat.

Az utóbbi időben biztosan észrevette, hogy jelentősen gyorsul oldalunk sebessége, a betöltődési idők mindenütt kevesebbek lettek. Tulajdonképpen a magzsola.hu teljesen kicserélődött, csak a kinézet maradt, illetve az is kicsit csinosodott, változott, erről korábban már írtam, amit itt olvashat.

A fejlesztés során számtalan apró csiszolás, újabb funkció is bekerül, erről szeretnék most írni pár sor.

Először is, ugye, lehet vásárolni regisztráció nélkül is.

Ez főleg azoknak jó, akik először vannak oldalunkon, és úgymond nem kell "vesződni" a bejelentkezéssel. Miért érdemes mégis regisztrálni? Mert, ha újból ellátogat oldalunkra, és bejelentkezik, akár felhasználónevével és jelszavával, akár Facebook azonosítójával, már nem kell újra megadni a számlázási, és szállítási adatokat, ezek automatikusan kitöltésre kerülnek.

Sokan nem értik, és elmulasztják, hogy miért kell a regisztráció után megnézni a kiküldött e-mailt. Szintén kényelmi funkció, de bejelentkezett felhasználóink a vásárlás során, és a megrendelés visszaigazolásában már láthatják állandó, 7-10%-os kedvezménnyel csökkentett áraikat is. Logikusan, aki vendégként vásárol, az mindig csak a listaárakat látja, mert nem tudja azonosítani a rendszer, és minden adatát újra és újra be kell gépelnie. Ez fárasztó azért nem?

A rendelés e-mail-es nyomonkövetése.

Apropó, visszaigazolások. Szeptember közepétől ez is jelentősen megváltozott, a megrendelést három e-mail-el támogatjuk, ami névre szóló.

Az elsőben a rendszer automatikusan kiküld egy levelet a megrendelő megadott e-mail címére. Ez azt jelenti, hogy megkaptuk a megrendelést, sikerül a vevőnek ezt leadni.

A második levél akkor kerül kiküldésre, ha kolléganőnk, Márti megnyitotta a megrendelést, és kiszámlázta azt, átadva a raktárosnak, összeszedésre és csomagolásra.

A harmadik levél pedig akkor megy ki, ha már összecsomagoltuk, és átadtuk azt a futárcégnek, vagy a a PickPackPont átvevőhelynek. Ebbe a levélbe mindig csatoljuk az elkészült számla másolatát. (MINDIG. Mi minden vásárlónak számlát adunk. Mert mi olyan, magyar viszonylatban idióta cég vagyunk, akik mindent számlára veszünk, és adunk el, és azt hisszük, hogy a végén még ebből pénzt is keresünk. J L)

Mindezt szép, grafikus felületen, hála Norbi szépérzékének……

Regisztrált felhasználóink láthatják előző rendeléseiket is (hamarosan ez lemásolható, és módosítható is lesz, megkönnyítve a következő megrendelést), illetve egy-egy terméket elmenthetnek KEDVENCként.

A kedvencek is egy új fejlesztés, és szintén Norbi ötlete, ami vásárláskönnyítő funkció. Ha van olyan termék, amit regisztrált felhasználóként gyakran vásárol, és bejelöli kedvencként, ez a kosár alatt, kis gomb formájában megjelenik, és el is mentődik. Legközelebb a bejelentkezésnél elegendő a kedvencekre kattintani, és máris berakhatóak a kosárba. Klassz, nem? J

A receptek részlegünk az utóbbi időben kicsit el lett hanyagolva, ennek oka főleg én magam vagyok. Mentségemre szolgáljon, hogy minden termékek adatainál most már láthatóak azok a receptek, melyekhez ezek felhasználhatóak alapanyagként, vagy ízesítésre is.

Ha itt a részletek megjelenítésére kattint, sok hasznos info jelenik meg, többek között a tápanyagtartalomról, összetevőkről, származási helyről is.

Az „Ezt vették még” rész szintén a termékek részletes adatlapján valós adatbázisból származik, talán ezt is segítheti a vásárlást.

A letölthető árlista is kiemelt helyre került a főoldalon, sokan vannak, akik családi, baráti, vagy munkahelyi „gyűjtőpontok”, nekik talán hasznos ez a mindig aktuális lista.

Mára ennyi már a tudomány és technika újdonságairól (mondta mindig Kudlik Júlia a Delta c. műsor végén).

Arra bíztatom, próbálja ki a fent felsoroltakat, és szívesen várjuk ezekkel kapcsolatos véleményét, esetleges ötletét igényeit is a rendeles@magzsola.hu címen.

Mi jön még? Remélem, hamarosan összeáll a csomagajánlat, ami jelenleg az oldal közepén szürkén árválkodik régóta. Itt pl. aszalt gyümölcsökből, vagy gluténmentes termékekből lesz egy összeállított pakk, amihez ajándék, vagy exta kedvezmény jár. Dolgozunk még egy ajánlói rendszeren, illetve a termékekről írt véleményeket is szeretnénk árengedménnyel jutalmazni, mindezeket még a karácsonyi szezon előtt. Tehát van feladat bőven, cél, hogy Önnek minél egyszerűbb, könnyebb legyen a választás, és a vásárlás – és főleg, hogy elégedett legyen termékeinkkel. 

Köszönöm, hogy végigolvasta sorainkat, további, szép napot.