Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Sok újítás, változás, csinosodás az oladalon

2014-12-17 10:03:26 Cimkék: fejlesztés | árlista

Karácsony előtt fejlesztőnk, Norbi gőzerővel dolgozott, így a következőkben számos, aprónak tűnő, de fontos változással találkozhat oldalunkon.

Kuponrendszer - egyszerűen

Kuponrendszer – számos más webáruházhoz hasonlóan, nálunk is elindult a kedvezményes, beváltható utalványok beváltási lehetősége. Első körben az azoknak nyújt további pénzmegtakarítást, akik regisztrált vásárlók, de nem törzsvásárlók, vagy viszonteladók. A jellemzően 1000 Ft értékű kupon a vásárlás végén érvényesíthető, és válaszható, hogy ezt, vagy az 5%-os, 15 perc oldalon eltöltött időért kapott kedvezményt érvényesíti-e a megrendelő.

A kupon a nem akciós, listaáras termékekből lesz leszámítva a rendelés végén, aminek összege lehet, hogy nem éri el az 1000 Ft-ot, ezért is hagytuk meg a fejlesztés során az 5%-os, időalapú megtakarítás lehetőségét is.

Ez így kicsit bonyolult, de mondok egy példát: ha 5 db 1 kg-os aszalt szilvát veszek,  - ami akciós áru – és 5 db 250 g-os  goji bogyót, ami listaáras, akkor a goji árából (5 db-nál 6950 Ft) vonható le az 1000 Ft kupon. így egyszerűbb ugye?

Ez a kuponrendszer később kombinálva lesz a bankkártyás vásárlással, illetve a szintén újdonság, banki előreutalással történő fizetéseknél is. Erről is pár szót írnék: bár egyre többen használják bankkártyájukat online vásárlásra, ami manapság egy teljesen biztonságos, a vevőt minden oldalról megvédő folyamat, sokan óvakodnak, hogy adataikat  „kiadják”. Nekik hoztuk létre a hagyományos átutalásos fizetés rendszerét, azzal kombinálva, hogy a pénz számlánkra történő érkezésekor kezdjük el összekészíteni a csomagot. Ez a fizetési mód is mostantól választható, a vásárlás folyamatában.

Csinosodás és könnyebb kezelhetőség, gyorsabb vásárlás.

Ha a főoldalon, lefelé görget, a felső menüsáv „fennragad”, azaz, mindig felül lesz látható.

A bal oldali menüsáv alatt  rögtön van egy szatyor, és rajta a felírat „ akciós termékek” – így aki ezeket keresi, egy gombnyomással az összes áttekinthető.

És ha itt tartunk: az akciós termékeknél is, és simán, csak a „termékek” menüre kattintva van most már egy „gyors nézet”, illetve egy  „vásárlás” nevű piros nyomógomb is, így nem kell belemenni a termék részletes adatlapjába, ezáltal sokkal jobban, gyorsabban ki lehet választani a cikkeket, főleg azoknak, akik már többször is vásároltak nálunk.

Szintén régen várt újdonság, hogy a törzsvásárlók már le tudják előző vásárlásaikat másolni „klónozni, és azt tetszésük szerint módosíthatják, hozzátehetnek, vagy elvehetnek belőle bármely elemből. Ehhez úgy lehet a leggyorsabban hozzájutni, ha a bejelentkezés után, a „ rendeléseim” gombra kattintva, egy korábbi rendelés „ „részletek megjelenítése” feliratra kattint, és itt egy szép narancssárga nyomógomb látható „ új kosár felépítése ezen rendelés alapján” – és voilá! J Működik!

A kosár változásai

Ha a kosár fölé viszi az egeret, rögtön megjelennek a benne lévő termékek. Rákattintva, illetve a fizetés folyamán az egyes termékekről kis képek is láthatóak, és kicsit letisztultabb, átláthatóbb lett az egész kosárnézet.

A kedvezmények részletezve jelennek meg, különböző színekkel jelölve azokat,  illetve az is, ha egy szállítás eléri az ingyenes kiküldési értéket. Látható az összes termék száma, illetve súlya is. Ezzel összefüggésben, a visszaigazolások arculata is igazodik a kosár formátumához.

Okos Kereső

Ha a főoladalon lévő keresőmezőbe csak 2-3 betűt ír be, mér " ki is találja" mit akart keresni. :-) A keresés a termékek között és a receptekben is aktív.

Legutoljára megtekintett termékek 

Szintén a főoldalon, a bejelentkezett felhasználók láthatják az utoljára megtekintett termékeiket, talán ez is segít a vásárlás összeállításánál.

Egyenlőre ennyi, ami látszódik is, mert számos olyan újítás is beépítésre került, ami nem látszódik, "csak" könnyebbé teszi az oldalon történő navigációt, de higgye el, ez mögött is elég sok munka van.

Remélem, hasznosak leszek újításaink, esetleg ha van ötlete, javaslata, észrevétele, szívesen várjuk!

 

 

 

EZEKET OLVASTA MÁR?

Aszalás, vagy kandírozás?

2015-07-09 21:31:47
Aszalás, vagy kandírozás?

A legősibb tartósító eljárás. A szárítás és aszalás lényege, hogy a meleg levegő vizet von ki a szövetekből, de a legtöbb tápanyag benne marad a gyümölcsökben. Az átlagosan 13% nedvességtartalmú szárított gyümölcs ezen a módon több hónapig is eltartható. Az ipari előállítású, puhább aszalt gyümölcs nedvességtartalma magasabb, 20-30%, ezért ezeket vegyi úton is tartósítani kell; a sárgabarackhoz pl. ként (SU) használnak.

Magzsola és a szakmaiság

2017-10-23 18:34:46
Magzsola és a szakmaiság

Táplálkozás és független, szakértői segítség. Lehetséges. A magzsola.hu  oldalán egy szakmailag is hiteles dietetikus gondolatait olvashatja: 

Mondja el a véleményét


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.