Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
blog

Teljes test- és lélekápolás néhány lépésben – mutatjuk a tippjeinket

egészség
Szűrés törlése
2023.11.05 15:02
Teljes test- és lélekápolás néhány lépésben – mutatjuk a tippjeinket

Ahogyan az már széles körben ismertté vált, a test és a lélek harmóniája külön választhatatlan. Hiába próbálunk pozitívan gondolkodni és ellazulni, ha a testünk nem engedi. Például a stressz okozta izomcsomók vagy a túlzott koffeinfogyasztás egyenesen lehetetlenné teszi mindezt. Persze a 22-es csapdája itt is fennáll, hiszen a feszültség csak további feszültséget szül majd. Az alábbi tippjeink azonban segíthetnek megtörni ezt az ördögi kört. Lássuk tehát, hogy miről is van szó!

Próbáljunk ki pár meditációs technikát!

A meditálásról sokan azt  gondolják, hogy kizárólag a törökülésben vagy fekve történő csendes lazulást jelenti. Pedig a meditáció igen sokféle lehet. Mindig olyan állapotot jelöl, amikor az agyuk képes kikapcsolni, ahol a gondolataink elcsendesednek és átadhatjuk magunkat valami nagyobb gnózisnak, ami segít kicsit rendezni a bennünk rejlő feszültségeket.

Ez lehet kertészkedés, festés – mindenkinek más, ezért akár egy jó masszázs is lehet, amit az otthonunkban is igénybe vehetünk. Erre két lehetőség van. Vagy a párunk megtanul néhány ellazító fogást, vagy házhoz hívunk egy profi masszőrt, aki egy kényelmes mobil masszázsággyal felszerelkezve az egész rendelőjét képes a szobánkba varázsolni.

A masszázs ugyanis nem csak testnek, hanem a léleknek is tökéletes.

Ellazítja az izmainkat, ugyanakkor a stresszt is képes oldani . Sokan csak azért járnak masszőrhöz, mert ellazítja őket, képesek közben meditatív állapotba kerülni, ami rendkívül sokat javít az egészségünkön. Ugyanakkor mi magunk is vásárolhatunk masszázs eszközöket, például egy otthonra való profi köpölyöző készletet, vagy csoda finom olajokat.

Törődjünk magunkkal!

Manapság divatos azt hangoztatni, hogy szükség van én időre. Ez a trend viszont egyáltalán nem kell, hogy különleges legyen. Csak a felgyorsult modern világ hozta azt magával, hogy külön én időnek címkézzük azokat a tevékenységeket, amiket szeretünk egyedül végezni, és megnyugtat, feltölt minket.

Igenis kell ilyen idő, akár naponta, akár hetente pár óra vagy egy egész nap. Legyen hobbink!

Ez nagyon fontos, legyen olyan kedvtelésünk, ami csak rólunk szól nem a családról, nem a párunkról vagy a gyerekekről.

test és lélekmasszázs

Járjunk relaxálni és mozogjunk!

A mozgás ne csak annyit jelentsen, hogy elszaladunk bevásárolni, vagy kitakarítjuk a lakást. Sokan ezeket jelölik meg arra, hogy ők mozognak. Pedig ez semmiképp sem üdítő, és még véletlenül sem olyan aktív, mint amire szükségünk lenne.

Mozduljunk meg ténylegesen! Ez lehet egy kiadós kirándulás a természetben vagy eljárhatunk különféle wellness helyekre is, ahol akár még a vízi tornát is kipróbálhatjuk. Az ilyen szállodák vagy épp centrumok nem csak a mozgás igényünket elégíthetik ki, hanem a lelki feltöltődésünkhöz is sokat adnak.

Lazulhatunk a szaunában vagy épp nyugtató lávaköves masszázst vehetünk igénybe egy profi szakembertől. A lávakő melegsége egyébként kifejezetten megnyugtató, nem csak amiatt használják, hogy fokozza a vérkeringést, hanem rendkívül ellazító hatása is van.