Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
blog

Unorthodox vasárnapi ebéd - lehet egy kicsit másképpen?

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2013.09.15 15:27
Unorthodox vasárnapi ebéd - lehet egy kicsit másképpen?

Vasárnapi ebéd - ehhez a képhez klasszikusan Magyarországon a tyúkhúsleves és a sültkrumplival tálalt rántotthús kapcsolódik (savanyúság incuded), mindenből jó sok! A magzsola.hu indítása előtt is másképp táplálkoztunk (és gondolkodtunk), - de a Tanú c.filmet idézve - a (nemzetközi) helyzet fokozódik, a forgalmazott termékekeket magunkon is kipróbálgatjuk. A mai napon hús nélküli zöldségleves főztünk, (aminek alapanyagait a helyi piacról, reggel vettem meg) zöldborsóval, gerslivel - leánykori nevén árpagyönggyel/hántolt árpával. Ez is hamarosan kapható lesz nálunk, bulgurral, csicseriborsóval kiegészítve.

Vasárnapi ebéd - ehhez a képhez klasszikusan Magyarországon a tyúkhúsleves és a sült krumplival tálalt rántott hús kapcsolódik (savanyúság incuded), mindenből jó sok! Egyetek.

A magzsola.hu indítása előtt is másképp táplálkoztunk (és gondolkodtunk), - de a Tanú c. filmet idézve - "a (nemzetközi) helyzet fokozódik", a forgalmazott termékeket magunkon is kipróbálgatjuk, mondhatni, „emberkísérleteket” is végzünk magunkon, persze a szó jó értelmében. . 

A mai napon hús nélküli zöldségleves főztünk, (aminek alapanyagait a helyi piacról, reggel vettem meg) zöldborsóval, gerslivel - leánykori nevén árpagyönggyel/hántolt árpával.  Ez is hamarosan kapható lesz nálunk, bulgurral, csicseriborsóval kiegészítve.  A mellékelt képen látható módon, levesbetétnek használtuk, kicsit olyan ízre is, mint a rizs. Finom. és hús nélkül is jó ízű volt. Furcsa dolog ez, mennyire hozzászoktunk a minden étkezésben kötelező húsfélékhez. Reggeli, ebéd, vacsora, mindegy, csak hús is legyen benne!  Szóval, az nem volt a levesben.

zöldségleves gerslivel.

A második fogás gombapörkölt volt, amit lenmagliszttel sűrítettünk. 

Kicsit zselésebb, aszpikosabb lett, és sötétebb színű ami kifejezetten jót tett neki (fűszerpaprikát egyáltalán nem használunk). Az íz semmit sem változott. Van olyan vélemény is, hogy sűrítéshez érdemes főtt, tört burgonyát használni, de akár egy merőkanálnyi gomba leturmixolva, visszatöltve is ezt a hatást éri el.  Tessék próbálgatni, kísérletezni, ha szívvel főz/süt az ember, a siker nem marad el! :-)

Ha tetszett, oszd meg légy szíves, jót tesz az oldalunknak. :-)