Curry-s csirke kókusztejjel és mandulával
Egy óra alatt készíthető el ez az összeállítás, de érdemes vele kísérletezni. Egyedi ízvilágú, finoman fűszeres, lágy, mégis pikáns. A merészebbek a fűszerek arányaival is játszhatnak. Persze, friss fűszernövények felhasználásával az igazi.
A mandula gazdag E-vitaminban, és erősíti szervezetünk ellenállóképességét.
Hozzávalók:
1kg csirkemell filé
1 púpozott evőkanál finomra reszelt friss gyömbér
3 gerezd fokhagyma darálva
1,5 dl joghurt
1 szárított piros chili
2 apróra vágott hagyma
1 evőkanál ghee vagy zöldséget . olaj
1 evőkanál őrölt koriander
csipetnyi őrölt fekete bors
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál masala
víz
2 dl tejszínes kókusz
só ízlés szerint
5 dkg gyalult mandula
fél citrom leve
Elkészítés:
Vágjuk a csirkemellet apró darabokra majd keverjük össze a csirkét a gyömbérrel, fokhagymával és a joghurttal. Fedjük le és pácoljuk 1-2 órán át a hűtőben.
Olivaolajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát, a chilit, és adjunk hozzá egy kevés vizet.
Keverjük hozzá a koriandert, az őrölt fekete borsot, kurkumát, masalát, és alacsony lángon 10 percig főzzük.
Ezután adjuk hozzá a csirkét a páchoz és még 10 percig főzzük össze. Öntsük fel kókusztejjel és forraljuk fel a keveréket majd tegyük hozzá a mandulát. Ezután alacsony hőfokon még 30 percig pároljuk. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a citromlevet és a sót ízlés szerint. Keverjük jól össze és tálaljuk rizzsel. Korianderrel díszitsük.
Elkészítési idő: 60 perc