Ínyenc májpástétom aszalt szilvával
Az aszalt szilva nem csak finom, hanem egészséges gyümölcs is egyben. A kiegészítő fűszerekkel igazi ízélmény, akár előételnek, vagy könnyű vacsorának is ajánlom.
Friss kenyérrel isteni reggeli, de előételnek is tálalhatod.
Hozzávalók:
50 dkg pecsenye libamáj vagy csirkemáj
1 fej hagyma
25 dkg bacon
3 dkg vaj
2 tojás
1 répa
só, bors
majoranna, kakukkfű, rozmaring
1dl vörösbor
10 dkg aszalt szilva
Elkészítés:
Őzgerinc formát béleljünk ki baconnel, a szélén nyugodtan kilóghat, mert a tetejét majd ezzel fedjük be. A vajon pároljuk meg a hagymát és a répát, majd turmixoljuk össze a májjal és fűszerekkel. Üssük hozzá a tojásokat, majd locsoljuk meg vörösborral. Ezután még egyszer összedolgozzuk és a töltsük a formába. Nyomkodjuk bele az aszalt gyümölcsöket, fedjük le a bacon-nel, és alufóliával. Majd állítsuk bele egy vízzel félig teli tepsibe és gőzöljük 150 fokos sütőben kb. másfél óráig. Hűtve tálaljuk.
Elkészítési idő: 100 perc