Ha nem tudsz belépni új oldalunkra, kérj JELSZÓEMLÉKEZTETŐT arra az e-mail címre, amivel eredetileg regisztráltál.

A kapott jelszót érdemes kézzel, karakterenként beírni, nem másolni. 

Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Receptek

Ínyenc májpástétom aszalt szilvával

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2013.12.11 05:19
Ínyenc májpástétom aszalt szilvával

Az aszalt szilva nem csak finom, hanem egészséges gyümölcs is egyben. A kiegészítő fűszerekkel igazi ízélmény, akár előételnek, vagy könnyű vacsorának is ajánlom. 

Friss kenyérrel isteni reggeli, de előételnek is tálalhatod.

Hozzávalók:

50 dkg pecsenye libamáj vagy csirkemáj
1 fej hagyma
25 dkg bacon

3 dkg vaj

2 tojás

1 répa

só, bors

majoranna, kakukkfű, rozmaring

1dl vörösbor

10 dkg aszalt szilva

Elkészítés:

Őzgerinc formát béleljünk ki baconnel, a szélén nyugodtan kilóghat, mert a tetejét majd ezzel fedjük be. A vajon pároljuk meg a hagymát és a répát, majd turmixoljuk össze a májjal és fűszerekkel. Üssük hozzá a tojásokat, majd locsoljuk meg vörösborral. Ezután még egyszer összedolgozzuk és a töltsük a formába. Nyomkodjuk bele az aszalt gyümölcsöket, fedjük le a bacon-nel, és alufóliával. Majd állítsuk bele egy vízzel félig teli tepsibe és gőzöljük 150 fokos sütőben kb. másfél óráig. Hűtve tálaljuk.

Elkészítési idő: 100 perc