Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Spenóttal töltött kagylótészta 1
Vissza a receptekhez

Spenóttal töltött kagylótészta

Hozzávalók:

Töltött tésztáról ne csak a lasagne jusson az eszetekbe. Íme egy könnyű recept, nem lehet megunni.

 

Hozzávalók:

250 g kagyló tészta

10 dkg friss spenót

10 dkg ricotta sajt/ vagy feta sajt

1 tojás

só, bors, bazsalikom, olivaolaj

2 gerezd fokhagyma

10 dkg mandula

2-3 db apróra vágott paradicsom

6 dkg sonka apróra szeletelve

10 dkg aszalt gyümölcs ízlés szerint

reszelt parmezán sajt a tetejére

 

 

Elkészítés:

Tegyük fel a tésztát sós vízben főni. Ezalatt pároljuk meg a fokhagymát, a sonkát és a spenótót egy kis olivaolajon és fűszerezzük meg. Ezután keverjük össze a tojással, és a rikottával, paradicsommal és mandulával, majd töltsük meg óvatosan a tésztát. Helyezzük  tepsibe és szórjuk meg sajjtal a tetejét. Forró sütőben süssük 5-10 percig, amíg a parmezán meg nem olvad a tetején. Tálaláskor a maradék töltelékből szedjünk mellé.

 

Elkészítési idő:  30 perc

 

A recepthez kapcsolódó termékek

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG