Spenóttal töltött kagylótészta
A spenótot gyermekkoromban, hmmm, no, nem nagyon szerettem. Ennek oka lehetett az iskolai menza ízetlen főzeléke is. Szerencsére, újra felfedeztem, hogy ehető, és tésztákkal kifejezetten jól variálható. Egyre kell vigyázni - gyorsan összesik, tehát keveset kell pirítani, főzni.
Töltött tésztáról ne csak a lasagne jusson az eszetekbe. Íme egy könnyű recept, nem lehet megunni.
Hozzávalók:
250 g kagyló tészta
10 dkg friss spenót
10 dkg ricotta sajt/ vagy feta sajt
1 tojás
só, bors, bazsalikom, olivaolaj
2 gerezd fokhagyma
10 dkg mandula
2-3 db apróra vágott paradicsom
6 dkg sonka apróra szeletelve
10 dkg aszalt gyümölcs ízlés szerint
reszelt parmezán sajt a tetejére
Elkészítés:
Tegyük fel a tésztát sós vízben főni. Ezalatt pároljuk meg a fokhagymát, a sonkát és a spenótot egy kis olivaolajon és fűszerezzük meg. Ezután keverjük össze a tojással, és a rikottával, paradicsommal és mandulával, majd töltsük meg óvatosan a tésztát. Helyezzük tepsibe és szórjuk meg sajttal a tetejét. Forró sütőben süssük 5-10 percig, amíg a parmezán meg nem olvad a tetején. Tálaláskor a maradék töltelékből szedjünk mellé.
Elkészítési idő: 30 perc