Ha nem tudsz belépni új oldalunkra, kérj JELSZÓEMLÉKEZTETŐT arra az e-mail címre, amivel eredetileg regisztráltál.

A kapott jelszót érdemes kézzel, karakterenként beírni, nem másolni. 

Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Receptek

Spenóttal töltött kagylótészta

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2013.12.05 10:15
Spenóttal töltött kagylótészta

A spenótot gyermekkoromban, hmmm, no, nem nagyon szerettem. Ennek oka lehetett az iskolai menza ízetlen főzeléke is. Szerencsére, újra felfedeztem, hogy ehető, és tésztákkal kifejezetten jól variálható. Egyre kell vigyázni - gyorsan összesik, tehát keveset kell pirítani, főzni.

Töltött tésztáról ne csak a lasagne jusson az eszetekbe. Íme egy könnyű recept, nem lehet megunni.

Hozzávalók:

250 g kagyló tészta

10 dkg friss spenót

10 dkg ricotta sajt/ vagy feta sajt

1 tojás

só, bors, bazsalikom, olivaolaj

2 gerezd fokhagyma

10 dkg mandula

2-3 db apróra vágott paradicsom

6 dkg sonka apróra szeletelve

10 dkg aszalt gyümölcs ízlés szerint

reszelt parmezán sajt a tetejére

Elkészítés:

Tegyük fel a tésztát sós vízben főni. Ezalatt pároljuk meg a fokhagymát, a sonkát és a spenótot egy kis olivaolajon és fűszerezzük meg. Ezután keverjük össze a tojással, és a rikottával, paradicsommal és mandulával, majd töltsük meg óvatosan a tésztát. Helyezzük  tepsibe és szórjuk meg sajttal a tetejét. Forró sütőben süssük 5-10 percig, amíg a parmezán meg nem olvad a tetején. Tálaláskor a maradék töltelékből szedjünk mellé.

 

Elkészítési idő:  30 perc