Kakaóvaj, porított, Callebaut, Mycryo, 600 g
100% tiszta kakaóvaj mikropor formájában.
A Mycryo™ 100%-ban természetes összetevő: tiszta kakaóvaj porított formájában. A temperálás igazi forradalmát mutatja be. Ha csak körülbelül 2% Mycryo™-t adunk az olvasztott csokoládémagokhoz, akkor létrejön a szükséges stabil kristályok, amelyek kényelmesen előkristályosítják a tökéletes csokoládét. A tetején a kakaóvaj hozzáadásával a csokoládénak fényesebb lesz, és keményebb lesz a repedés.
A Mycryo™ egy csodálatos növényi zsír sütéshez és grillezéshez is.
Jobban ellenáll a sütési hőmérsékletnek, mint a vaj vagy az olajok, és nem ég meg. Ezenkívül a Mycryo™ még a legfinomabb összetevők, például a tengeri herkentyűk vagy a libamáj természetes ízeit is kiemeli.
Csak forgassa meg a zöldségeket, húsokat, halakat vagy szárnyasokat a Mycryo™-ban, és süsse meg vagy grillezze a hozzávalókat forró serpenyőben vagy forró grillen. A Mycyro®-t akár gyógynövényekkel vagy fűszerekkel is keverheti.
Ismered a kakaóvaj 100 g-os változatát?
Leírás - Semleges íz és fehér szín.
Használat - Temperáláshoz: adjon hozzá 2% Mycryo™-t a megfelelően felolvasztott csokoládéhoz, keverje össze és kész.
Főbb jellemzők - 100%-ban tiszta és természetes kakaóvaj. Stabil kakaóvaj kristályokat tartalmaz és ellenáll a magas hőmérsékletnek.
Tudtad, hogy nem csak étkezési célra használható a kakaóvaj?
Alkalmazható kirepedezett, ekcémás bőrre, magas E-vitamin tartalma miatt rugalmassá varázsolja a hámréteget. A kakaóvaj jó barát a dermatitiszre, pikkelysömörre, hegekre, mert poliphenol (CMP) van benne, ami segíti a nedvesség benntartását!
A kakaóvajat sokféleképpen lehet használni.
A legtöbbször édességek és sütemények készítéséhez használják, mivel a kakaóvaj segítségével ízletes és puha textúrájú édességek készíthetők.
A kakaóvajat a csokoládé összetevőjeként is használják, és gyakran a csokoládékészítők különféle ízesítőket adnak hozzá, például fűszereket vagy gyümölcsöket.
A kakaóvajat bőrápoló termékekben is használják (ld. fentebb), , mivel hidratáló és selymes hatása van.
Azok, akik száraz bőrrel küzdenek, gyakran használják a kakaóvajat krémekben, testápolókban és szappanokban. A kakaóvajat a hajápolásban is használják, mivel segít a haj szerkezetének javításában és a haj nedvességtartalmának növelésében.
A kakaóvajat számos más célra is használhatja. Például a a főzés során is, mivel ízét tekintve hasonló a vajhoz, és a süteményekben és sült ételekben jó állagot, és egy egészen különleges, vajas ízt biztosít.
A kakaóvajat még gyógynövényes kenőcsökben is használják, mivel gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak. Ezen kívül, aromaterápiás célokra is használhatja, mivel kellemes, édes illata van.
Hűvös és száraz helyen tárolandó +12°C +20°C között