Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

A gyógynövények, vitaminok és azok hatásai

2016-06-02 07:55:32 Cimkék: életmód | goji | szív- és érrendszer

Hogy kapjon egy kis háttér információt: beszállítói oldalról rengeteg terméket kínálnak számunkra, ezekből alakítottuk ki eddigi kínálatunkat, "portfóliónkat".

Minden bővítés, új termék, vagy termékcsoport magában hordozza annak kockázatát is, hogy vevőink, törzsvásárlóink, vagy érdeklődőink ízlését nem sikerül eltalálni, és félrenyúlok egy újdonság belistázásával. Szerencsére, ez ritkán fordul elő, ha valami nem megy, azt kivesszük kínálatunkból.

Visszatérve az eredeti témára: pont a goji bogyó az egyik olyan termékünk, ami miatt elindultam az új beszerzésekkel a vitaminok és táplálék kiegészítők felé. 

Pl. vitamint rengeteg félét lehet kapni, ezekat eddig úgy értékeltem, hogy mennyi bennük a hatóanyag, és ehhez képest mennyibe kerülnek, pl. C-vitamin. Az eddig eszembe sem jutott, hogy egy szerves alapanyagból készült vitamin felszívódási aránya sokkal jobb, mint a mesterséges úton előállítottaké..... pedig így van. Így találtam rá a GAL készítményekre, melyeket jómagam, és családom is használjuk. 

Ezen termékekről, illetve várható hatásaikról azonban felettébb óvatosan kell fogalmaznom, egy-egy termék leírásánál, hiszen a hatályos gyógyszerészeti rendelkezések eléggé leszűkítik a lehetőségeket - értem ez alatt, hogy egy "nem gyógyszerről" nem írhatok le konkrét, várható hatásokat. 

Értem én, hogy sok a kókler ebben a szakmában is, és a gyógyszereket drágán fejlesztik, és tesztelik labor körülmények között (legalábbis ezt állítják), de az mégis érdekes, hogy egy gyógynövényről nem nagyon írhatok le gyógyhatásokat.... vicces, nem?

Ráadásul, a jelenlegi felpörgetett világban sokan instant, azonnali hatást várnak el, egy megvásárolt terméktől, mivel pl. a fájdalomcsillapítók is gyorsan hatnak= időlegesen megbénítják azokat a receptorokat, amikkel a fájdalmat érezzük - de attól még fáj. (tudom, hogy ez nem túl tudományos leírás, de a gondolatom lényege benne van).

A növényi készítmények hatásmechanizmusa lassabb, lehet, hogy csak egy hét, kúraszerű, rendszeres alkalmazással hozza meg a hatását.  Kinek van erre türelme, ezt kivárni? Sokaknak. Hiszen egyre többen érdeklődnek akár a GAL készítmények, akár a dél-amerikai növényekből készült, kapszulás termékek iránt, melyekből hamarosan tinktúra változataink is lesznek.

Korábban írtam már erről, hogy egy soproni gyógyszerész hölggyel készült riport kapcsán kezdtem keresni a moringa nevű növényre, így találtam rá a magyarországi forgalmazóra. Vezetőjük pont az a típusú személyiség, aki nagyon hisz abban, amit csinál, és ért is hozzá. Györggyel való beszélgetéseim alapján kezdtem el megismerkedni pár olyan növény nevével, amit addig sosem hallottam, pl. chuchuhuasi, cuti-cuti, chanca piedra, mulungu.....

Amikor ezeket feltettem a kínálatba, megvallom, szkeptikus voltam, vajon ki ismeri ezeket rajtunk kívül? Lassan egy év távlatából most már biztosan állítom - elég sokan. Már a keresőszavak elemzéseiből is látszódott, hogy Magyarországon is van egy olyan - egyenlőre szűk - réteg, akik tudatosan keresik és használják a természet, vagy a Jóisten által részükre rendelkezésre álló hatóanyagokat, hogy megrendült egészségüket helyreállítsák, vagy ami a ritkább, megelőzésként erősítsék azt.

Mert nagyon igaz az a gondolt, hogy mindenki számára legfontosabb az egészség és a boldogság - mégis naponta sokat teszünk mindkettő ellen.

Azóta sok vásárlóval beszéltem már telefonon, vagy e-mail-ben, és a pozitív tapasztalatok, vélemények eloszlatták bennem a kezdeti kételyeket.

A közös ezekben az emberekben az (legalábbis én azt szűrtem le), hogy át kell esni a "csak az orvos tud hatékonyan gyógyítani" gondolkodásmódon, kicsit változtatni tudtak a szemléletükön, fókuszukon. Ez a fajta hozzáállás aztán az élet minden területén meghozza a pozitív hatását. 

EZEKET OLVASTA MÁR?

Gluténmentes lisztek

2013-08-16 11:50:27
Gluténmentes lisztek

Igazándiból én sokáig azt gondoltam, hogy a liszt az csak liszt. Kenyeret sütnek belőle, pogácsát, vagy pizzát, de az akkor is liszt. Sokáig azt sem tudtam, hogy ez nem biztos, hogy a legjobb alapanyagok egyik, hiszen milyen jó illata van a frissen sülő péksüteményeknek. van még... rétesliszt, félfogós liszt, és ezek mind mind búzaőrlemények. Kb. ennyiből állt a lisztekkel kapcsolatos tudásbázisom. De aztán.... nem is tudom, mikor, de valahogy hallottam a gluténról... és nem a legjobbakat mondták vele kapcsolatban.

2014 - új termékek januárban

2014-01-14 08:34:37
2014 - új termékek januárban

Engedd meg, hogy egy kis visszatekintéssel kezdjem! A magzsola.hu 2012. április 5-én indult útjára. Sokan gondolják azt, hogy egy webáruház indítása roppant egyszerű. A szomszéd fia ingyen csinál egy weboldalt, és máris dől a pénz... Ez akár igaz is lehet, abban az esetben, ha van egy olyan termék, vagy szolgáltatás, amire mindenkinek nagy szüksége van, és még ez senkinek sem jutott eszébe, csak az előbbi példában említett, új oldalt indító vállalkozásnak. Erre vajmi kevés az esély, bár ezt a Grál kincset mi is keressük. :-)

Mondja el a véleményét


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG