Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Bio ganoderma termesztés Fülöpjakabon.

2014-06-13 11:12:42 Cimkék: vegán | gomba | ganoderma

Amennyire csak tudom, szeretem megismerni azokat a termelőket, kereskedőket személyesen is, akik termékeit ajánlom, árusítom a magzsola.hu oldalunkon. Az is cél, hosszútávon, hogy lehetőleg a hozzám földrajzilag is közelebbi gazdálkodásból származó, egészséges és jótékony hatású termékeket ajánljam, mert ez kölcsönösen, mindenkinek jó. Ha ez nem is valósul meg minden esetben -  mivel a termőhelyek azért a világ más pontjain is vannak (pl. goji bogyó) - amit lehet, lokálisan szerzek be, mint a lelkiismeretes szakácsok, lehetőleg a legközelebbi piacról.

Összegészében, én személy szerint hiszek abban, hogy ez működtethető, igaz, ezért nekem is  személy szerint tennem kell, felkutatni az ilyen lehetőségeket.

"Evangélista" kerestetik.

Ez történ úgy két hete is, amikor Fülöpjakab és Kunszállás között meglátogattam ...Béla segítségével Gyöngyösi Sándor birtokát, aki egy zárt rendszerben, a táptalaj összeállításától az őrlésig, csomagolásig mindent maga és családja segítségével végez, és emellett a http://biogomba.hu oldalt (is) működteti. Egy különleges gombafajtát termel, melyről biztosan Ön is sokat hallott: a ganodremát, magyarul pecsétviasz gombát, ellenőrzött, ökológiai gazdálkodásban, melyet a Biokontroll Hungária HU-ÖKO-01 tanúsítvánnyal hitelesített.

Egy szimpatikus, velem majdnem egykorú, 46 éves, tiszta tekintetű férfiemberrel találkoztam, akin semmi stressz, idegesség nem érződött, az viszont igen, hogy nagyon hisz mindabban amit csinál - és talán éppen ez miatt az egyszerű igazság miatt működik a rendszere - egyszerűen jól.

Talán a rendszer nem a legmegfelelőbb szó, ez egy minden mindennel összefüggő, jól megfigyelt, és ez alapján összeállított folyamat. Ahogy a termőhelyet végiglátogattuk, és Sándor elmesélte, hogyan kezdte a biogomba termesztését, valami tiszta nyugalom volt érezhető. Nem akarom ezt misztifikálni, nekem így jött le.

Először is, mitől bio a biogomba?

Azt tudni kell, hogy a gombák az első előlényekként jelentek meg a Földön, ezért a legősibb fajok közé tartoznak. Szaporodásuk és tápanyag hasznosításuk is eltér a fotoszintetizáló növényektől, mivel fonaljaikon keresztül, minden "szűrés" nélkül szívják fel az értékes és az emberek számára veszélyesebb nehézfémeket, és a savas esőből származó anyagokat is. Ezért az erdőben termő gombák táplálkozás szempontjából nem feltétlenül a legjobbak. Sándor egy olyan termőkultúrát  alakított ki, ahol saját maguk keverik a táptalajt, és a szaporítás zárt, ellenőrzött környezetben történik. 3-4 hónap alatt fejlődnek ki a gombák, melyeket folyamatosan figyelnek, gondoznak, és vizsgálnak különböző laboratóriumokban.

Ezután szedik le, majd szárítják, őrlik, és csomagolják, mindezt manufaktúra szerűen.  Elmondta azt is, hogy nem volt egyszerű folyamat, amíg találtak, helyesebben legyártattak Németországban egy olyan gépet, mely megfelelő finomságúra őrölte a pecsétvisz gombát, majd kiderült, hogy a csomagoláshoz is speciális szerkezet szükséges. Beszélgetésünk közben hívta Sándort Dr. Dinnyés János professzor úr, a Gödöllői Agrártudományi Egyetemről, és pár mondatban megvitatták a legutóbbi vzsgálatok eredményeit.

A porrá őrölt bio ganoderma manapság egy felkapott termék, sok féligazságot lehet róla hallani, sőt, olyan készítmények is forgalomban vannak, melyek ganoderma IZŰEK, minden hatás nélkül. Az itt megtermelt gomba jótékony hatásai is csak folyamatos, kúraszerű módon érvényesülnek. Ha valaki 40-50 éven keresztül folyamatosan élt, ahogy élt, étkezett, ahogy étkezett, hogyan is lehetne azt egy, jó hatékonységú, természetes szerrel egy-nap, vagy hét alatt helyreállítani?

A pecsétviasz készítmények leginkább azoknak szólnak, akik a fentieket életvitel szerűen elfogadják. Nem elég egy valamin változtatni, ha jönnek a bajok - és főleg, először fejben kell ezeket átgondolni.  

EZEKET OLVASTA MÁR?

Gluténmentes lisztek

2013-08-16 11:50:27
Gluténmentes lisztek

Igazándiból én sokáig azt gondoltam, hogy a liszt az csak liszt. Kenyeret sütnek belőle, pogácsát, vagy pizzát, de az akkor is liszt. Sokáig azt sem tudtam, hogy ez nem biztos, hogy a legjobb alapanyagok egyik, hiszen milyen jó illata van a frissen sülő péksüteményeknek. van még... rétesliszt, félfogós liszt, és ezek mind mind búzaőrlemények. Kb. ennyiből állt a lisztekkel kapcsolatos tudásbázisom. De aztán.... nem is tudom, mikor, de valahogy hallottam a gluténról... és nem a legjobbakat mondták vele kapcsolatban.

Fogyás 2.0 - egy kis kiegészítés

2018-01-26 11:31:08
Fogyás 2.0 - egy kis kiegészítés

Előző, fogyással kapcsolatos cikkünket kiemelkedően sokan olvasták. Sokakat érint ez a szó szerint “húsba vágó” téma. Ahogy azt előzőleg is olvashatta, a plusz kilók ledolgozása nem egy egy lépéses folyamat.

Mondja el a véleményét


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG