Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
blog

Fekete Csütörtök egy kicsit másképpen

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2017.11.20 13:12
Fekete Csütörtök egy kicsit másképpen

Karácsony előtt pont egy hónappal, az utóbbi években egy angol fogalommal ismerkedtek meg a vásárlók Magyarországon is.

Ez az a bizonyos Black Friday.

A Hálaadás napja hagyományosan egy csütörtöki napra esik az Egyesült Államokban, és az ezt követő pénteken kezdődik a karácsonyi bevásárlás, amely hatalmas forgalmi dugókkal és nagyon sűrű közlekedéssel jár, így a Black Friday vagy Fekete Péntek kezdetben egyáltalán nem egy pozitív hangvételű kifejezés volt a 60-as évektől kezdődően.

Az e-kereskedelem egy egészen új megvilágításba helyezte ezt a kifejezést, és néhány éve, kis hazánkban is sok tízezren várják ez első, jelentősebb leárazásokat. Mivel sokan nem akarnak a nagy tömegben tolongani, ezért kényelemesen, elektronikusan rendelik meg a terméket, esetleg már a karácsonyi ajándékokat, vagy egy részüket is, lehetőleg ingyenes házhozszállítással.

Szóval, foglaljuk össze: jelentős kedvezmények egy napig, lehetőleg sok termékből, akár ingyenes kiszállítással. Hálaadás.. kinek? Ez valójában egy igazi „kereskedelmi ünnep”.

Természetesen, ez vevői oldalról egy nagyon klassz lehetőség, nekünk webshop üzemeltetőknek azért nem fenékig tejföl – azért örülünk neki mi is, hiszen forgalmat, és új vevőket is hozhat, akik remélhetően, legközelebb is bennünket választanak.

Mi is, itt a magzsolánál készülünk erre, de egy nappal közelebbi is hozzuk, tehát nálunk már csütörtökön péntek lesz. Mire lehet számítani? kb. 55 termékünk lesz 5-35% al olcsóbb, korlátozott ideig. Mindenből igyekszünk betankolni, de biztosan lesznek kifogyó termékek, is vagy várakozás is kialakulhat a szállítások során.

Ezt az ajánlatot viszon csak ZÁRT KÖRBEN, eddigi vásárlóink között hirdetjük meg hírlevélben, nyílvánosan nem. Szóval, ez egy zárkörű ajánlat lesz. Miért? mert nem akarunk abba a csapdába beleesni, hogy egyszeri, nagyon olcsó termékeket vadászókat szolgáljuk ki, akik sosem vásárolnak többé oldalunkon. Tudom, ez megkülönböztetés, de szerintem a "nyájas olvasó" megérti, miért jó/nem jó ez nekünk.

Ez lesz az idei első megmérettetés a futárszolgálatoknak is ( mi a GLS-el dolgozunk), és kiderül, mennyit bírnak majd,erről ha még nem olvasta ITT egy remek cikk.

Úgyhogy, visszaszámlálás indul 4-3-2-1 mindjárt itt a csütörtök, ami akkor jó, ha fekete..:-)