Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
blog

Mire is jó a goji bogyó?

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2016.04.21 11:02
Mire is jó a goji bogyó?

Egyik vezető termékünk ez az apró, de sok jó tulajdonságot egyesítő kis szárított bogyó, a goji.  A lassan négy éve forgalmazott termékről időközben sok információt szereztem. Valóban, ez egy igazi vitaminbomba, natív C-és B-vitaminok gazdag tárháza...

Az általam nagyra tartott Antal Vali is részeletesen ír ITT a bogyóról, hatásairól. Büszke vagyok rá, hogy a magzsola.hu vásárlóközössége tudatos, okos emberekből áll, akik megválogatják, mi esznek, és mit visznek be szervezetükbe.

Maga a bogyó ez száraz, leginkább a csipkebogyóra emlékeztető, kissé savanykás ízű gyümölcs, önmagában is fogyasztható, de beáztatva, vagy joghurtba téve puhább, rághatóbb. Sokan teaként is isszák, szerintem az értékes gyümölcshúst se dobják ki, mert texturája, rostjai értékesek!

A goji bogyón kívül megtalálható nálunk egy ún. goji flavojuice is, azonak, akik nem, vagy nehezen rágnak, Dr. Chen ajánlásával.

És itt jön a "de".

Ez jelenleg egy nagyon felkapott termék, sokan is árusítják, és sok tévhit is van körülötte.

Először is, sok forgalmazó úgy teszi "olcsóbbá" a terméket, hogy kisebb kiszerelésben adja, mondjuk 80-100 g körül. Bár így az 1 kg-ra jutó költség sokkal magasabb (is lehet), mégis, az árcédulán kisebb összeg szerepel. 

Másodikként azt emelném ki, hogy a nagy felhajtásban sok, téves információ is felbukkan, és a vásárlók egy része csak ezekre "kihegyezve" keresi a bogyót és várja tőle a .... csodát. 

Megpróbálom elmagyarázni, mire is gondolok: ez a termék szerintem nem fogyaszt, nem okoz súlycsökkenést. Bár erről néhányan nálunk is beszámolnak, részletes termékoldalán, vásárlói véleményékben (érdemes böngészni) . Itt 130 vélemény olvasható, és az 5 csillagból jelenleg 4.6 az értékelésünk, szerintem ez nagyon jónak monndható.

Az itt olvasottakból azonban kiderül, hogy sokan csodát várnak egy negyed kg elfogyasztása után. A termék leírásánál is igen óvatosan fogalmaztam, szándékosan nem írtam le semmiféle olyan hatást, amire sokan azonnal "ugranak". Tehát, a mondandóm lényege: mint minden más, ez is összefüggésben, szinergiában van mindazzal, amit egyébként eszünk, és ahogy élünk.

Segítheti az immunrendszert, és a szervezet állóképességét, gyorsíthatja az anyagcserét is (ld. fogyás), de ha fogyasztása mellett nem változtat  a vásárló étkezési szokásain, és nem mozog, vagy végez fizikai megterhelést, a goji önmagában nem fog rajta segíteni.

goji bogyó kedvező áron - magzsola.hu

Hál 'Istennek a tudatos vásárlók látják ezt, és tesznek önmagukért. A sok fogyókúra receptet nagyrészt el lehet dobni, hiszen a fogyásnak van egy "szentháromsága", de ezt nem lehet pénzzé tenni, vagy eladni. Eláruljam, mi ez? :-)

1. Fele szénhidrát, mint amennyit most fogyasztasz.

2. Fele cukor, mint amennyit most fogyasztasz.

3. Napi 20 perc izzasztó tesmozgás

+ legalább napi 8 pohár víz.

Kész, ennyi.

Igen, mi is keressük azt a Grál kincset, amit csak mi forgalmazunk, mindenekinek égető szüksége van rá, hosszú a szavatossága, kicsi a súlya, és tv-nézés közben, mozgás nélkül (és persze mellékhatások nelkül), ülve is fogyaszt, fittebbé tesz, és fiatalít. Egyenlőre még nem találtuk meg. :-)