Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
blog

Nyári vízhajtó diéta- le a vízzel és a kilókkal!

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2021.06.27 17:19
Nyári vízhajtó diéta- le a vízzel és a kilókkal!

Ahogy közeledik a kánikula, a nőkön úrrá lesz a pánik - fogyni kellene, de gyorsan. A karantén alatt felszaladt kilóktól való megszabadulás nem könnyű, de szerencsére, van ehhez egy jó tippünk, módszerünk: 

Itt a nyár,  és sokan szűkebb, kivágott ruhába, vagy bikini bebújnak. Ilyenkor sajnos minden nőn ott a nyomás, hogy vékonyabbnak kell, vagy kellene lenni. Mi lehet a megoldás, a hagyományos módszereken kívül?

vízhajtás nem csodadiéta de átmenetileg segíthet, hogy jobban mutassak, szebb legyen az arcom és laposabb a hasam. És,. valljuk be, ez a cél. A most ismertetett módszerrel  a testsúly a vízveszteség miatt lesz kevesebb, nem pedig a zsírból való fogyás miatt. A vízhajtás ezáltal a veséket készteti arra, hogy nagyobb mennyiségű vizet szűrjenek ki a vérből.

víz, fogyókúra. súly. diéta - magzsola.hu

forras: anatur.hu

Vízzel a víz ellen - ez a módszer lényege.

A vízhajtást ne úgy képzeljük el, hogy a súlycsökkentés érdekében, innentől kezdve nem, vagy csak alig szabad folyadékot fogyasztani! Ha megvonjuk magunktól az életet adó vizet, pont az ellenkező hatást érjük el vele: ha keveset iszunk, a szervezetünk tartalékolni kezd. Visszatartja a vizet és a méreganyagokat sem tudja megfelelően kiválasztani.

Ám, ha odafigyelünk a hidratálásra, akkor megfelelő mennyiségű folyadék kellően átmossa a szervezetünket, kiürülnek a salakanyagok, és a víz visszatartás sem következik be, hiszen nincs miért bent tartani a testnek a folyadékot.

vízhajtó nyári diéta, fogyás, súlyvesztés - magzsola.hu

Hogy minden rendben menjen, minden nap fogyasszunk legalább 2,5-3 l tiszta vizet. Erre nyáron különösen nagy szüksége van a szervezetnek hogy elkerüljük a kiszáradás!

Ha ásványvizet fogyasztunk, figyeljünk arra is, hogy az mennyi nátriumot tartalmaz, és válasszunk olyat, amelyben ebből kevés van, mert az is megköti a vizet.

Vissza a szénhidrátokkal!

A fogyás és a vízvesztés érdekében fontos, hogy csökkentsük a szénhidrát bevitelt. Hogy miért? Mert a szénhidrátok vizet kötnek meg a szervezetben:: minden gramm szénhidrát négy gramm vizet! Ha lejjebb visszük a bevitt szénhidrát mennyiségét, azzal máris segítjük a vízvesztést is. Fontos azonban, hogy naponta minimum 120 gramm szénhidrát szükséges az emberi szervezet megfelelő, hatékony működéséhez, azaz, ennél jobban nem szabad lecsökkenteni a szénhidrátbevitelt. És az sem mindegy, persze, hogy milyen szénhidrátokat veszünk magunkhoz. Törekedjünk arra, hogy lassan felszívódó, alacsony glikémiás indexü, jó minőségű, tápanyagokban gazdag szénhidrátokat fogyasszunk, mert ezek segítenek abban, hogy estére ne legyünk farkaséhesek - és ingerlékenyek. Hogy ne dolgozzunk magunk ellen, a diéta teljes ideje alatt tiltólistán szerepel a megadottnál nagyobb mennyiségű só, a gyümölcslevek, az ételek cukrozása, a konzervek, az édesítőszerek, a feldolgozott húsok, a fűszerkeverékek és a szénsavas üdítők.

Fontos! A fogyás miatt soha ne semmilyen vízhajtó gyógyszert ne szedjünk, mert ezeket csak szigorúan orvosi utasításra szabad szedni azoknak, akiknek valamilyen egészségügyi problémájuk van.,

víz, vízivás, diéta, fogyás, nyár - magzsola.hu

Extra hatás, gyógyteával!

Sok olyan gyógynövény van amely vízhajtó hatású, a patikákban, drogériákban kapható, ezekből készült gyógyítják segítségünkre lehetnek abban, hogy megszabaduljunk a testednek felgyülemlett víz. A legismertebb vízhajtó gyógynövények a csalán, gyermekláncfű, nyírfa, fehér tea, borsmenta, de petrezselyemzöldével is készülhet tea . Ezek mind fokozzák a kiválasztási folyamatokat. Ezeket a gyógyteákat kúraszerűen, rövid ideig szabad alkalmazni, és csak addig, amíg a vízhajtás elvégeztük, ugyanis rendszeres és folyamatos fogyasztásuk alaposan megterheli a szervezetet,. Bélrendszeri problémám problémákat is okozhatnak, pedig húzott mértékben fogyasztunk őket, akár az kiszáradáshoz is vezetett. érdemes elhagyni a feketekáv fogyasztását, helyett javasoljuk az egészségesebb zöld tea kortyolgatását. 

Uborka - a csodafegyver? 

Mivel ennek az egészséges zöldségnek a víztartalma relatív magas kálium tartalommal is párosul, így az uborka igen jelentős vízhajtó hatással rendelkezik. A vízhajtással pedig segít a vesében leülepedett felesleges anyagok, így a köszvényt okozó húgysav kiürítésben is.
A magas víztartalom – 90-97% érettségtől függően – mellé relatív mennyiségű vitamin és ásványi anyag is társul. A vízben oldódó vitaminok közül a B1, B2, pantoténsav, biotin és a folsav az említésre méltó. Ásványi anyagok közül pedig a kálium, réz, cink, mangán tartalma említésre méltó.
Energiatartalmát az 1%-nyi fehérje, kb 2%-nyi szénhidrát teszi ki, rosttartalma pedig azonos a friss, zsenge káposztáéval, spárgáéval. A rostok nagy része ráadásul az uborka héjában található. Frissítő hatása közismert, ezért a hagyományos konyhákban leginkább a hideg ételek elkészítésekor dominál.

forrás: diáta magazin, NL