Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
blog

Változás és változtatás 2.0, avagy kedd déli séta

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2017.10.03 14:04
Változás és változtatás 2.0, avagy kedd déli séta

Kalocsai Sándor vagyok, a magzsola.hu kitalálója, és „főkolomposa”. Sok dolgon változtattam az utóbbi időben, mondhatni, hogy alaposan kiléptem a komfortzónámból, mert már nagyon kényelmetlen volt.

Kalocsai Sándor vagyok, a magzsola.hu kitalálója, és „főkolomposa”.

Lassan fél év telt el azóta, hogy cégünk 2/3 részét eladtam, és csakis az online résszel, a webáruházzal foglalkozom, erről már korábban írtam egy bejegyzést.

Nagy és nehéz döntés volt, és úgy gondolom, jól tettem, hogy megtettem. Létszámunk és teherautóink száma is lefeleződött, és bevételünk is visszaesett. Nem mondom, hogy nem tépelődtem, aggódta ez miatt, de megy ám minden a maga útján, függetlenül az én félelmeimtől.

Bár a nyári hónapok veszteségesek voltak, a szeptemberünk már szépen alakult. Nekünk a hűvösebb idő hozza meg a forgalmat. Visszatérnek a törzsvásárlók is, és a kínálatunk is szépen alakul, és változik. Jó hír, hogy több lesz benne a csoki! 

Szóval, néhány olyan dologra is van időm, amire eddig nem volt.

Pl. nem az foglalkoztat ébredéskor, hogy mi az az 5-10 dolog, amit ha nem intézek el azonnal, feje tetejére áll a cég.  Hálás tudok lenni a reggeli csendért, a korai napsütésért, és a takaró melegéért.

Reggelente feleségemmel közösen visszük el a kisfiunkat az óvodába.  Ez már jobb indítás, nem?

Azt hiszem azt a bizonyos aranykalitkát túl szorosan vontam magam köré, kicsit kontrollmániás is vagyok, és maximalista magammal és másokkal szemben is. Ez pedig törvényszerűen csalódásokhoz vezetett.

Nem állítom, hogy mindezekből teljesen kigyógyultam, de jó úton haladok.  Ezt minden nap kell csinálni. Akkor is, ha éppen nem túl fényesen alakulnak dolgaim.

És még egy dolog: az utolsó, szép napsütéses őszben megtehetem, hogy pl. kedden, ebéd után elmegyek egyet sétálni az erdőbe. Jó végigmenni a tóparton, érezni a sárguló levele kicsit édeskés illatát, és nagyokat lélegezni. Ez annyira hétköznapi, és tulajdonképpen bárki megteheti - de mégis jól érzem magam emiatt is a bőrömben. Jó úton haladok.