Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Chilis garnélás tagliatelle 1
Vissza a receptekhez

Chilis garnélás tagliatelle

Hozzávalók:

Bevallom, szeretem az ázsiai fúziós konyhát. Most egy kis talján vonulatot csempésztem be - ez alapján készült el a mai ételünk. Jamie "bolondbiztos" receptjét remixeltem kissé.

A szélesmetélt= tagliatelle az olasz konyha egyik jolly joker-e. Ha szereted a tengeri herkentyűket, a tisztított garnéla is egy jó alternatíva hús helyett - ezek voltak a kiinduló gondolatok. kb. 15-20 perc alatt el is készültem vele, és mindenki imádta a családi asztalnál ezt az egytálételt.

Mi is kell hozzá? 

- 250 g tagliatelle

 - 100 g tisztított garnéla (fagyasztva is kapható a diszkontokban)

 - 2 dL sűrtett paradicsom

 - csipetnyi őrölt chili

 - 3 gerezd tisztított fokhagyma, vagy fokhagyma granulátum. 

 - 1 dL száraz fehérbor, vagy rose

 - csipetnyi oreganó

 - durvára darált színes bors

 - csipetnyi himalaya só

 - fél citrom/lime leve

 - némi parmezánforgács

Főzzünk ki  a tésztát. Némi só, olívaolaj, fokhagyma is kerüljön a főzővízbe, de csak ha már forr.

Én vajon pároltam meg a felszeletelt garnélát, majd ment rá a fokhagyma, és a sűrített paradicsom. Ráöntöttem a bort is, és közepes lángon kb. 2-3 percig pároltam, oreganóval ízesítettem.  Egy nagyobb serpenyőben, a leszűrt tésztára öntöttem a paradicsomos garnélát, majd némi tészta főzőlevet is öntöttem hozzá. A végén került rá a szárított chili, csak finoman!    

Tálaláskor citromlével (lehet persze lime is) és parmezánforgácsokkal ízesítettem, és friss petrezselymet tettem a tetejére.

Érdemes kipróbálnod neked is, tényleg nagyon finom, és az ízek is jól harmonizálnak.  

 



Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.