Chilis garnélás tagliatelle
Főzni valami egyszerűt, de mégis, kell egy kis változatosság? Jamie Oliver receptjének egy kis átdolgozásával, te is gyorsan elkészítheted ezt a receptet.
Bevallom, szeretem az ázsiai fúziós konyhát. Most egy kis talján vonulatot csempésztem be - ez alapján készült el a mai ételünk. Jamie "bolondbiztos" receptjét remixeltem kissé.
A szélesmetélt= tagliatelle az olasz konyha egyik jolly joker-e. Ha szereted a tengeri herkentyűket, a tisztított garnéla is egy jó alternatíva hús helyett - ezek voltak a kiinduló gondolatok. kb. 15-20 perc alatt el is készültem vele, és mindenki imádta a családi asztalnál ezt az egytálételt.
Mi is kell hozzá?
- 250 g tagliatelle
- 100 g tisztított garnéla (fagyasztva is kapható a diszkontokban)
- 2 dL sűrtett paradicsom
- csipetnyi őrölt chili
- 3 gerezd tisztított fokhagyma, vagy fokhagyma granulátum.
- 1 dL száraz fehérbor, vagy rose
- csipetnyi oreganó
- durvára darált színes bors
- csipetnyi himalaya só
- fél citrom/lime leve
- némi parmezánforgács
Főzzünk ki a tésztát. Némi só, olívaolaj, fokhagyma is kerüljön a főzővízbe, de csak ha már forr.
Én vajon pároltam meg a felszeletelt garnélát, majd ment rá a fokhagyma, és a sűrített paradicsom. Ráöntöttem a bort is, és közepes lángon kb. 2-3 percig pároltam, oreganóval ízesítettem. Egy nagyobb serpenyőben, a leszűrt tésztára öntöttem a paradicsomos garnélát, majd némi tészta főzőlevet is öntöttem hozzá. A végén került rá a szárított chili, csak finoman!
Tálaláskor citromlével (lehet persze lime is) és parmezánforgácsokkal ízesítettem, és friss petrezselymet tettem a tetejére.
Érdemes kipróbálnod neked is, tényleg nagyon finom, és az ízek is jól harmonizálnak.