Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Házi csokoládé mogyóróval és mandulával 1
Vissza a receptekhez

Házi csokoládé mogyóróval és mandulával

Hozzávalók:

Érdemes nagyobb adaggal készíteni - garantáltan elfogy...

 

Hozzávalók:

25 dkg cukor cukor
25 dkg vaj vaj
5 dkg kakaópor

25 dkg tejpor
1,5 dl víz vagy tej
15 dkg török mogyoró és mandula vegyesen (akár dió vagy kókusz is lehet)
 

Elkészítés:
Forraljuk fel a vizet, és adjuk hozzá a  cukrot. Hagyjuk teljesen feloldódni, és kevergessük, amíg szirupot nem kapunk.
Ekkor adagoljuk hozzá a vajat, és jól dolgozzuk össze.
Ezután vegyük le a tűzről és keverjük bele a tejport és a kakaóport. Szórjuk meg török mogyoróval és mandulával, de akár a végén is beledolgozhatjuk (ekkor nem fog lesüllyedni az aljára). Öntsük ki sütőpapírral kibélelt formába és hagyjuk kihűlni, utána rakjuk hűtőbe, hogy teljesen megkeményedjen. Ezután vegyük le róla a papírt és már szeletelhetjük is.

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

A recepthez kapcsolódó termékek

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG