Házi csokoládé mogyóróval és mandulával
A csokoládé édes íze jól harmonizál az olajos magvakka, főleg, ha azok kissé meg vannak pirítva. Szóval, jó párosítás ez. Itt most a mogyoró és amandula kapja ezt a szerepet. Kipróbált recept, gyorsan elfogy! :-)
Hozzávalók:
Érdemes nagyobb adaggal készíteni - garantáltan elfogy...
Hozzávalók:
25 dkg cukor cukor
25 dkg vaj vaj
5 dkg kakaópor
25 dkg tejpor
1,5 dl víz vagy tej
15 dkg török mogyoró és mandula vegyesen (akár dió vagy kókusz is lehet
Elkészítés:
Forraljuk fel a vizet, és adjuk hozzá a cukrot. Hagyjuk teljesen feloldódni, és kevergessük, amíg szirupot nem kapunk.
Ekkor adagoljuk hozzá a vajat, és jól dolgozzuk össze.
Ezután vegyük le a tűzről és keverjük bele a tejport és a kakaóport. Szórjuk meg török mogyoróval és mandulával, de akár a végén is beledolgozhatjuk (ekkor nem fog lesüllyedni az aljára). Öntsük ki sütőpapírral kibélelt formába és hagyjuk kihűlni, utána rakjuk hűtőbe, hogy teljesen megkeményedjen. Ezután vegyük le róla a papírt és már szeletelhetjük is.
Elkészítési idő: 30 perc