Kecskesajtos-pekándiós snackgolyó
Nekem mindig gondolt okoz, hogy vendégvárásra milyen egyszerű, de mégis különleges előételt készítsek. Íme itt egy tökéletes megoldás erre: egy igazi, főzés nélküli nyers csemege.
Hideg előételnek, önmagában fogyasztva, vagy saláta mellé is kiváló. Akár az étkezés végét is lezárhatja, ha még marad hely a hasadban. :-) Ha bulira készíted el, mindenki odáig lesz érte! ;) Remek snack tud lenni italok - főként borok - mellé is. Bármilyen krémsajtból készítheted. :)
Hozzávalók, kb. 18 db golyócskához:
A krémhez
180 g kecskesajt (natúr, zsíros, lágy sajt)
60 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original)
5 g Dijoni, vagy Univer E-mentes mustár
5 g Worcester szósz
1 apró csipet só
némi fehér bors (őrölt)
A külsejére
30 g pisztácia - zöld (hámozva, durvára törve)
90 g pekándió (szintén durvára törve)
Elkészítés:
A diót és a pisztáciát egy éles késsel aprítsd durvára, majd sütőben, vagy inkább serpenyőben enyhén pirítsd meg őket. (közben már érzed az isteni illatukat.) Vigyázz, könnyen megégnek! Keverd össze a krémsajtot a kecskesajttal egy tálban. Add hozzá az összes többi hozzávalót, majd keverd az egészet simára. Egy szilikonos papírra (sütőpapír) kanalazz belőle galuskákat teáskanalakkal, majd tedd a hűtőbe 15 percre. A hűtőből kivéve formázd őket golyó alakúra. Forgasd bele az összetört, pirított dió és pisztácia keverékébe. Mikor elkészült az összes golyó, tedd őket pár órára ismét hűtőbe, hogy összeérjenek az aromák. Egyszerűen mennyei ízük lesz!
Forrás: apróséf/Varga Gábor