Ha nem tudsz belépni új oldalunkra, kérj JELSZÓEMLÉKEZTETŐT arra az e-mail címre, amivel eredetileg regisztráltál.

A kapott jelszót érdemes kézzel, karakterenként beírni, nem másolni. 

Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Receptek

Nyári poharas gyümölcskrém nyírfacukorral

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2018.07.07 14:54
Nyári poharas gyümölcskrém nyírfacukorral

Ez is egy egyszerű, gyors desszert, ráadásul, nagyon jól mutat.

Családi, baráti ebédek, vacsorák záróakkordjaként - pont tökéletes.

Gyorsan, valami fincsit, ami jól néz ki, de nem hizlal.... itt egy pofonegyszerű megoldás:

Elkészítése nem igényel különösebb felkészültséget, vagy cukrász mestervizsgát.

Ráadásul, garantált siker gyerekek, felnőttek között. Ez egy kipróbált recept, nem más

újságokból kiollózott, mint azt néha látni lehet.

Hozzávalók 6 pohár:

2 dL növényi habkészítmény, esetleg kókuszkrém

2 dL görög joghurt

15 dkg fagyasztott erdei gyümölcs

2 evőkanál nyírfacukor

6 db Gullon rostdús cukormentes keksz, összetörve

néhány szelet friss gyümölcs

pár friss mentalevél (elhagyható)

Elkészítés:

Verjük habbá a növényi krémet, majd óvatosan forgassuk, keverjük össze a joghurttal.

A fagyasztott erdei gyümölcsöket kisebb lábasban főzzük fel, a nyírfacukorral, 

hogy kicsit szirupos állagú legyen, elég, ha csak egyet rottyan, nem kell megfőzni.

Várjuk meg, amíg kihűl! Vegyük elő a 6 poharat, és szépen, rétegezzük bele az összetevőket: 1 réteg kekszmorzsa, 1 kis tejszín, egy kis gyümölcsszirup.... ezt ismételjük, amíg van alapanyag, és meg nem telik a pohár. :-)

Ezután tegyük a poharakat hűtőbe, legalább 2 órányi időtartamra, hogy kellően lehűljenek.

Tálalás előtt szórjuk némi kekszmorzsát a tetejére, erre kerülnek a  friss gyümölcsszeletek, és a korona legyen egy kis friss mentalevél!

Készítse el Ön is, jó étvágyat!