Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Vissza a receptekhez

Nyári poharas gyümölcskrém nyírfacukorral

Hozzávalók:

Gyorsan, valami fincsit, ami jól néz ki, de nem hizlal.... itt egy pofonegyszerű megoldás:

Elkészítése nem igényel különösebb felkészültséget, vagy cukrász mestervizsgát.

Ráadásul, garantált siker gyerekek, felnőttek között. Ez egy kipróbált recept, nem más

újságokból kiollózott, mint azt néha látni lehet.

Hozzávalók 6 pohár:

2 dL növényi habkészítmény, esetleg kókuszkrém

2 dL görög joghurt

15 dkg fagyasztott erdei gyümölcs

2 evőkanál nyírfacukor

6 db Gullon rostdús cukormentes keksz, összetörve

néhány szelet friss gyümölcs

pár friss mentalevél (elhagyható)

Elkészítés:

Verjük habbá a növényi krémet, majd óvatosan forgassuk, keverjük össze a joghurttal.

A fagyasztott erdei gyümölcsöket kisebb lábasban főzzük fel, a nyírfacukorral, 

hogy kicsit szirupos állagú legyen, elég, ha csak egyet rottyan, nem kell megfőzni.

Várjuk meg, amíg kihűl! Vegyük elő a 6 poharat, és szépen, rétegezzük bele az összetevőket: 1 réteg kekszmorzsa, 1 kis tejszín, egy kis gyümölcsszirup.... ezt ismételjük, amíg van alapanyag, és meg nem telik a pohár. :-)

Ezután tegyük a poharakat hűtőbe, legalább 2 órányi időtartamra, hogy kellően lehűljenek.

Tálalás előtt szórjuk némi kekszmorzsát a tetejére, erre kerülnek a  friss gyümölcsszeletek, és a korona legyen egy kis friss mentalevél!

Készítse el Ön is, jó étvágyat!

 

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.