Nyári poharas gyümölcskrém nyírfacukorral
Ez is egy egyszerű, gyors desszert, ráadásul, nagyon jól mutat.
Családi, baráti ebédek, vacsorák záróakkordjaként - pont tökéletes.
Gyorsan, valami fincsit, ami jól néz ki, de nem hizlal.... itt egy pofonegyszerű megoldás:
Elkészítése nem igényel különösebb felkészültséget, vagy cukrász mestervizsgát.
Ráadásul, garantált siker gyerekek, felnőttek között. Ez egy kipróbált recept, nem más
újságokból kiollózott, mint azt néha látni lehet.
Hozzávalók 6 pohár:
2 dL növényi habkészítmény, esetleg kókuszkrém
2 dL görög joghurt
15 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
2 evőkanál nyírfacukor
6 db Gullon rostdús cukormentes keksz, összetörve
néhány szelet friss gyümölcs
pár friss mentalevél (elhagyható)
Elkészítés:
Verjük habbá a növényi krémet, majd óvatosan forgassuk, keverjük össze a joghurttal.
A fagyasztott erdei gyümölcsöket kisebb lábasban főzzük fel, a nyírfacukorral,
hogy kicsit szirupos állagú legyen, elég, ha csak egyet rottyan, nem kell megfőzni.
Várjuk meg, amíg kihűl! Vegyük elő a 6 poharat, és szépen, rétegezzük bele az összetevőket: 1 réteg kekszmorzsa, 1 kis tejszín, egy kis gyümölcsszirup.... ezt ismételjük, amíg van alapanyag, és meg nem telik a pohár. :-)
Ezután tegyük a poharakat hűtőbe, legalább 2 órányi időtartamra, hogy kellően lehűljenek.
Tálalás előtt szórjuk némi kekszmorzsát a tetejére, erre kerülnek a friss gyümölcsszeletek, és a korona legyen egy kis friss mentalevél!
Készítse el Ön is, jó étvágyat!