Bambuszrost, növényi rost, fogyás, - A több, mint 1000 fajjal rendelkező bambusz egy nagyon gyors növekedésű, örökzöld növény. A fatermetű fűféle legnagyobb fajszámát Kelet- és Délkelet- Ázsiában, valamint az Indiai- és a Csendes-óceán szigetein találjuk.Magát a rostokat a növény szárából nyerik.
Duzzasztó képessége, térfogatnövelő hatása miatt kedvelt alapanyag lehet a konyhában. A vegán, és vegetáriánus konyha egyik remek alapanyaga.Az örökzöld növény a közhiedelemmel ellentétben jól bírja a hideget. Szaporításához egy fűrészre is szükségünk van, ugyanis nagyon erős a gyökérrendszere.
Olyan sűrű aljnövényzetet alakít ki magának, hogy más növény nem is képes megélni a közelében.
Egyes egyedek egész éven át virágozhatnak (Phyllostachis nemzetség), dísznövényként kertekbe ültetik.
A bambusz hajtásait párolják és zöldségként tálalják, magvait gabonaként használják. A Dendrocalamus strictus és a Bambusa arundinacea rostjaiból jó minőségű papírt állítanak elő. A növény ízekre tagolt szárát hasznosítják a legtöbbféle módon.
A legnagyobb szárak házak és tutajok építésénél pallóként vagy állványzatként funkcionálnak. Bútorokat, horgászbotot és más eszközöket is készítenek a feldarabolt száraiból.
Hivatalos neve: Dracaena sanderana, azaz fehérszélű sáfrányfa. Földbe ültetve elveszíti ‘keleties mivoltát’.
Kollagén peptidek vélemények GAL marhakollagén
Megnövelheti a tészták térfogatát, állagukat lággyá, omlóssá varázsolja.
Speciális ételek összetevőjeként olyan feladatokat lát el, amelyek az emberi testet igyekeznek a legjobb formában tartani.
Segítségével ropogós és omlós péksüteményeket és kenyereket készíthet. Olyan segédanyag a konyhában, amely az ételek eltarthatósági idejét meghosszabbítja, a szeletelésüket pedig megkönnyíti.
Természetes módon éri el, hogy az ételek mindig növényi rostban gazdagok legyenek.
A rostok alkalmazásával az elkészült ételek szeletelése is könnyebbé válik, a pékáruk kérge pedig kifogástalan minőségűvé. A nap bármely szakaszának étkezésébe illeszthető: legyen szó főzelékek sűrítéséről, vagy kakaós csiga sütéséről.
Használata kényelmes módja annak, hogy hogyan pótoljuk vagy egészítsük ki a napi rostszükségletünket.
A terméket száraz, jól szellőztetett helyen tárolja!
Fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet!
Összetevő:: 100% bambuszrost