Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Citromsav
622 Ft-tól

Citromsav

Citromsav

Az adalékanyagokkal, úgynevezett "E" betűs kiegészítőkkel kapcsolatban még manapság... Tovább

Értékelés:

A termék 36 vásárlói vélemény alapján 5.0 pontot kapott. Kíváncsi ki mit írt?

500 g
622 Ft
Kredit érték: 6    Egységár: 1198 Ft / Kg
1000 g
1120 Ft
Kredit érték: 11    Egységár: 1120 Ft / Kg

Az adalékanyagokkal, úgynevezett "E" betűs kiegészítőkkel kapcsolatban még manapság is sok a tévhit, vagy félinformáció.

A fő különbség a citromsav és az aszkorbinsav között, hogy míg az előbbi teljesen természetes, a másik szintetikus módon előállított.

Míg az élelmiszerbiztonsági figyelem és a hatósági előírások minden eddiginél szigorúbbak, pont manapság indulnak, már-már mozgalomszerűen fogyasztói támadások az élelmiszeripari adalékanyagok ellen. Az elmúlt évtizedekben sokkal durvább anyagok, tartósítószerek kerül(het)tek az élelmiszerekbe, akkoriban ez senkit sem izgatott különösebben. Gondoljunk csak pl. arra, hogy a katonai konzervételek, 10 év után felbontva is ehető állagúnak látszódtak, vajon, milyen anyagok okozhatták ezt?

Az a tévhit, hogy minden adalékanyag mesterséges lenne, szerencsére nem igaz. Főként az állományjavítók jelentős része, természetben előforduló anyag, ilyen pl. a guarmag-liszt, a xantán, a szentjánoskenyérmag-liszt, ez utóbbi alapvető népélelmezési cikk Afrikában. Ha az E-330 adalékanyag mérgező vagy rákkeltő volna, az emberiség nagy része kerülne veszélybe, ez ugyanis a citrusfélékben megtalálható citromsav jele, de az E-listán megtalálható az egészségvédőnek mondott béta-karotin éppúgy, mint a sütőpor.

Persze, nem akarok protestálni ezek mellett, a természetes mindenből a legjobb, és mindez az ipari termelés, az élelmiszeripar hozadéka, ami nagy mennyiségben, egyenletes minőségben (és persze, maximális profitot elérve), hosszabb szavatossággal próbál mindenfélét előállítani. Szerencsére a választás szabadsága mindenki számára megadatott.

No, ennyi bevezető után rátérnék a lényegre. :-)

Talán csak a szódabikarbóna ennyire sokoldalú, a háztartásban, és a táplálkozásban is egyaránt hasznosítható termék.

A citromsav enyhén savas kémhatású vegyület, mely alkalmas a konyhai gépek, műanyag felületek, csempék stb. vízkő mentesítésére. Vízkőoldásra is kiváló, és nincs kellemetlen illata sem. szintén alkalmas folteltávolításra is, de általános, fürdőszobai tisztítószer is egyben. Mivel pH-értéke igen alacsony, a legtöbb háztartási baktériumot elpusztítja.

Ez egy teljesen természetes termék, míg az aszkorbinsav - talán így ismerős: E-330 - mesterségesen előállított, szintetikus.

Biotechológiai úton mikroorganizmusok segítségével állítják elő, főképp az Aspergillus niger nevű penészgomba segítségével. 

A citrusfélékben megtalálható, és azokból előállított termék fogyasztása élénkíti az energiaháztartást, fokozza az anyagcsere sebességét, és segít lebontani a keletkezett vesekövet (feloldja), illetve megakadályozza annak újbóli kialakulását. 

Figyelem! Szembe ne kerüljön, erősen irritáló hatású!

Származási hely: Ausztria/Magyarország

Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi citromsav higiénikus csomagolásban Magyarország egész területén, akár egy napon belül. Citromsav, aszkorbinsav, ára: 622 Ft-tól. magzsola
100% citromsav. E330
Ausztria/Magyarország

Vásárlóink írták a(z) Citromsav termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo
1
...
1-5 / 36
Vásárló
...és úgy lett :D, vagyis a takarításban, mosógéptisztításban stb. nagyszerűen tette a dolgát. Nosza, rendeltünk is az 1000 grammos kiszerelésből!
Vásárló
Annyian ajánlották már itt is, a neten máshol is, hogy rendeltünk. Biztosak vagyunk benne, hogy a karácsony előtti nagytakarításkor környezetbarát segítőnk lesz.
Vásárló
A mosogatógépben ezzel mosogatok szódabikarbónával keverve, így nem mérgezzük vegyszerekkel magunkat.
Vásárló
A citromsavat takarításhoz, vízkőmentesítéshez használom, nagyon elégedett vagyok vele.
Vásárló
a CITROMSAVAT takarításhoz használom leginkább. szódabokarbóna és citromsav kombó. illetve ecet, a legmakacsabb szennyeződést is feloldja
1
...
1-5 / 36

Értékelje Ön is a(z) Citromsav terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Ezt vették még

Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Citromsav mellé:

Szezámmag
Szezámmag
479Ft-tól

Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.