Cacao Barry Extra Brut, 22-24% alkalizált kakaó, kakaópor professzionális sütőipari alapanyag.
A prémium 100% natúr, magas kakaóvaj tartalommal, tiszta francia kiváló kakaópor végre megérkezett! A Cacao Barry a világ egyik vezető kakaó-csokoládégyára, ez pedig egyik vezető termékük, 100% kakaó tartalommal.
Mélyvörös-barna színű a kakaópor, nagyon intenzív ízvilág. Ideális mousse, krémek, sütik, jégkrémek, szorbetek, dekorációk, és persze forró csoki készítéséhez!
Hazánkban kapható egyik legjobb minőségű holland kakaópor 20 22 % zsírtartalmú, Bensdorp márkájú termék, melyet itt, webáruházunkban évek óta forgalmazunk. Teljesen más illat és ízvilág jellemzi, mint az olcsóbb, zsírszegény kínai termékeket, érdemes csak egy pillantást vetni a 136 vásárlói értékelésre, melynek átlagértéke 4,9 csillag a maximum 5 -ből.
Erre mi is nagyon büszkék vagyunk, saját magunk csomagoljuk ki a 25 kg-os eredeti zsákos változatból. Lehet-e ezt még fokozni? A Callebaut csokipasztillák és süthető csokicseppek forgalmazójától szereztük be jelen termékeünket, eredeti, aromazáró csomagolásban. És igen, ez egy igazi prémium termék. Ez árában is tükröződik, de az ezzel készült sütemények, torták ízvilága valami egészen más, különleges, szinte össze sem hasonlítható az olcsóbb versenytársakéval.
A kakaó, kakaópor lenyűgöző hatásai
Történelmi tény, hogy a kakaót először az ősi közép-amerikai maja civilizáció ismerte fel, és használta. A kakaó italt Spanyolországban mutatták be az 1520-as években, és a 16. század végére növekvő rajongótábora volt. Az 1600-as évek közepére már széles körben megismerték Angliában és Franciaországban is, és a különleges ital növekvő népszerűsége miatt a kakaóültetvényeket alapítottak a karibi térségben a franciák, és ezzel párhuzamosan a Venezuelában és a Fülöp-szigeteken pedig a spanyolok.
Hogyan készül?
A kakaóbab feldolgozása során elsőként a kakaóbabot összezúzzák, ha durvára, akkor zúzott nyers kakaóbab keletkezik, ha pedig finomra, akkor kakaómassza. Ez utóbbiból kivonják a zsírt, így készül a kakaóvaj és a maradékból lesz – szárítás után – maga a kakaópor. Leginkább a csokoládé gyártásában játszott szerepéről a legismertebb. Azonban a modern kutatások kimutatták, hogy valóban tartalmaz olyan fontos összetevőket, amelyek előnyösek lehetnek az egészségére nézve.
További előnyös tulajdonságok:
Alacsony koffein- és teobromin-tartalmának köszönhetően élénkítő hatású, serkenti az agyi működést, ezért ajánlott megerőltető szellemi tevékenység, például tanulás vagy munkavégzés alkalmával. Hangulatjavító hatású, több mint 300 féle, különböző értékes vegyületet tartalmaz, többek között szerotorint és dopamint, amelyek garantálják az instant jókedvet.
Ezen kívül, gazdag káliumban, magnéziumban és E-vitaminban, amelyek támogatják a gyermekek megfelelő fejlődését. Mindezek mellett a kakaó közel 20% elemi rosttartalommal rendelkezik , melyek segítik az emésztést.
Napi 1-2 kocka, legalább 70 százalékos kakaóvaj tartalmú étcsokoládé jótékony hatással van többek között a magas vérnyomásra, segít a szívelégtelenséggel küzdőknek, ugyanis gazdag flavonoidokban, amelyek pozitívan hatnak a vérerek rugalmasságára is. Védelmet nyújt szívbetegségek ellen. A 10 12 %-os zsírszegény kakaópor ellenben nem rendelkezik ilyen tulajdonsággal.
Minél sötétebb a csokoládé, minél magasabb a kakaóvaj tartalma,
annál nagyobb antioxidáns hatással bír. Ennek köszönhetően megengedhető pár kockányi még diéta során is, sőt a kakaópor fogyasztása hibátlanul beilleszthető a paleo étrendbe is.
A polifenolok a természetben előforduló antioxidánsok,
amelyek olyan élelmiszerekben találhatók, mint a gyümölcsök, zöldségek, tea, csokoládé és a bor. Számos egészségügyi előnnyel hozhatók összefüggésbe, beleértve a gyulladás csökkenését, a jobb véráramlást, az alacsonyabb vérnyomást és a megfelelő koleszterin- és vércukorszintet. Különösen bőséges flavanolokban, amelyek erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással bírnak.
Csökkentheti a magas vérnyomást a nitrogén-oxid-szint javításával. Mind porított, mind étcsokoládé formájában segíthet a vérnyomás csökkentésében. Ezt a hatást először Közép-Amerika kakaóivó szigetlakóinál figyelték meg, akiknek sokkal alacsonyabb volt a vérnyomása, mint a nem kakaóivó szárazföldi rokonaiknál.Úgy gondolják, hogy a kakaóban található flavanolok javítják a vér nitrogén-oxid-szintjét, ami javíthatja az erek működését és csökkentheti a vérnyomást.
Tudományos példa:
Egy áttekintés 35 kísérletet elemzett, amelyekben 1,4-105 gramm kakaótermékkel vagyis nagyjából 30-1218 mg flavanollal látták el a pácienseket. Megállapították, hogy a kakaó kicsi, de jelentős, 2 Hgmm-es vérnyomáscsökkenést eredményezett. Továbbá a hatás nagyobb volt azoknál az embereknél, akiknek már eleve magasabb volt a vérnyomása.Fontos azonban megjegyezni, hogy a feldolgozás jelentősen csökkenti a flavanolok mennyiségét, így ez a hatás valószínűleg nem érhető el átlagos csokoládéval.
A benne lévő kálium karbonát (E501i), konyhasó-helyettesítőként, valamint a fehérjék és a kakaó feltárására is használják. Segítik a sütemények barnulását is.
Kakaóvaj étkezési, ehető, természetes, ár,
Összetevők: 100% kakaópor. savanyúságot szabályozó anyag: E501i kálium-karbonát
Kakaóvajtartalom: 22/24%.
Tápanyag tartalom, 100 g:
Energia: 1605 kJ/ 384 kcal
Fehérje: 18,9 gr
Szénhidrát: 8,8 gr
- ebből cukrok: 0,4 gr
Zsír: 23 gr
- ebből telített zsírsavak: 13,8 gr
Élelmi rost: 29 gr
Só: 0,04 gr
További, kitűnő minőségű alapanyagok sütikhez, tortákhoz: