Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Mexikói yamgyökér 400 g 60 db kapszula
5387 Ft-tól

Mexikói yamgyökér 400 g 60 db kapszula

Mexikói yamgyökér 400 g 60 db kapszula
Mexikói yamgyökér 400 g 60 db kapszula

Mexikói jamgyökér (Dioscorea villosa), magzsola.hu... Tovább

Értékelés:

A termék 3 vásárlói vélemény alapján 4.7 pontot kapott. Kíváncsi ki mit írt?

400 mg 60 db
5387 Ft

Mexikói jamgyökér (Dioscorea villosa), magzsola.hu

Húsos, gumószerű rizómájú évelő növény, amelynek kúszó szára 6 m magasra is felnyúlhat. Nagy, szív formájú levelei hosszú levélnyélen ülnek. Apró, sárgászöldes virágai fürtbe rendeződnek, vastag, húsos gyökértörzse van. Sok napfényt és termékeny talajt igényel. A gyökereket és a gumókat ősszel szedik.

Már a mexikói aztékok és a dél-amerikai maják is gyógyításra használták, többek között reumatikus panaszok kezelésére. Az észak-amerikai indiánok is ismerték és nagyra becsülték a növényt. Asszonyaik értettek ahhoz, hogy hogyan kell biztos fogamzásgátlásra, a testük fiatalon tartására és harmonizálására használni.

A férfiak a gumókat kis adagban fiatalítószernek használták.

Az USA déli részén a növényt gyógykészítményként görcsös hasi fájdalom, emésztési zavarok, valamint reumás eredetű fájdalmak kezelésében és a tüszőrepedést, illetve a menstruációt kísérő fájdalmak esetén használják. Texasban a gyökeret hagyományosan a reumatikus betegségek ellen használják.

Különösen Amerikában folynak hosszabb ideje kutatások a mexikói jamgyökérről. Dr. Lee, amerikai orvos több mint 20 tanulmányt készített a jamgyökérből kivont diosgeninből származó természetes progeszteronnal, mely érezhetően csökkentette a klimaxos panaszokat és nagy sikere volt a lassú csontritkulás ellen folytatott küzdelemben. Ezért ezt kifejezetten a fenti panaszokra ajánlja. A női testet két fontos nemi hormon szabályozza, az ösztrogén és a progeszteron.

E két hormon kapcsolata és egyensúlya határozza meg nőgyógyászati egészségünket.

Sok esetben a fogamzás, aztán pedig a terhesség megtartása is ezen az egyensúlyon múlik.

A mindennapjainkban előforduló környezeti mérgek, mesterséges vegyszerek tartalmazhatnak olyan hormon működést befolyásoló, káros anyagokat, melyek megemelhetik a természetes ösztrogén szintet.
Ilyenek pl:
Kőolaj származékok, öblítők – mosó és tisztítószerek, festékek, oldószerek, hígítók, lakkok, aceton, körömlakkok, hajfestékek, rovarirtók, permetszerek, gyomirtók, műanyagok, stb…

A megemelkedett ösztrogén szintet a progeszteron hivatott egyensúlyba hozni.
A legideálisabb természetes progeszteront alkalmazni, amely molekula szerkezete teljesen megegyezik a saját petefészkünk által termelt progeszteronnal. A fent említett tudós ( Dr. Lee ) felfedezései magyarázatul szolgálnak arra, hogy az elmúlt két évszázadban Amerikában miért kezelték sikerrel a jam segítségével a menstruációs panaszokat, petefészek-neuralgiát és görcsöket, és a menses valamint a szülés alatt előforduló egyéb problémákat. A jam stimulálja a petefészket, kiegyensúlyozza a progeszteron és az ösztrogén arányát, így népszerű alternatívájává vált a szintetikus hormonoknak a PMS menopauzás tünetek elszenvedői körében.

A világ egyes tájain a férfiak számára is használják szexuális frissítőként.

A kínai gyógyászatban gyulladásgátlóként és görcsoldóként alkalmazzák.

Így tehát izomfájdalmakra és ízületi panaszokra is alkalmazható A kínai gyógyászat szemszögéből nézve a yam megnöveli a „chi”, az életenergia áramlását, így az emésztőrendszeri panaszok gyógyítására is alkalmas. Ugyancsak hatásosnak tartották a gázképződés, az epehólyag fájdalmak, a hányinger, a csuklás, valamint a húgyúti problémák enyhítésére.

Ismert még a májra gyakorolt gyógyító hatása is. A vér koleszterinszintjét, valamint a vérnyomást is csökkentheti, így javítja a máj működésének hatékonyságát és csökkenti a ráháruló megterhelést.

A reumás arthritisz akut fázisában ugyancsak sikeresen alkalmazható.

Egy kisérletsorozat során bebizonyosodott, hogy a yamból kivon diszogenin használatával  megnövekszik – elsősorban a koronáriás, szívközeli erek – vérátbocsátási képessége , és így egy gyors, rövid hatású vérnyomáscsökkenés következik be. Ugyanezen kisérletek során bizonyítást nyert, hogy a yam szaponinjai szájon át bejuttatva drasztikusan csökkentik a vér koleszterin szintjét. Ebből következően jó terápiás hatásokat értek el a yam szaponinok használatával olyan páciensek esetén, akiknél az érelmeszesedés következtében fennálló magas vérnyomás volt a diagnózis.

Felhasználási javaslat :   naponta 800-1600 mg az általánosan használt mennyiség.  Napi 2 x 1-2 db Yam gyökér kapszula szedése ajánlott bő folyadékkal!

Származási hely: Mexikó

Mexikói jamgyökér, yamgyökér, magzsola.hu


OSS rendszer

“Az organikus módon kezelt termékek”

A legtöbb természetes terméket fertőtleníteni kell, pasztörizálni vagy egyéb módon sterilizálni. Számos módszer létezik a kezelésre, mint például a besugárzás, etilén-oxid, ózon és UV használata. Ezek a módszerek sok esetben károsítják a hatóanyagokat, bizonyos esetekben veszélyesek is lehetnek akár a környezetünkre, akár egészségünkre.

Az egyetlen nemzetközileg elismert és elfogadott módszer az “organikus sterilizálási rendszer (OSS)” , amely magas hőmérsékletű gőz és vákuum használatával, gyors és kíméletes módon, a hatóanyagok lebontása nélkül sterilizálja a termékeket.

Ez a termék az OSS rendszer segítségével lett csírátlanítva.


Figyelem!

A weboldalon ismertetett étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására az étrendből hiányzó adatok pótlására, esetleg speciális étrenden lévő anyagok pótlására, kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatást szolgálják, nem utalnak a termékekkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására!

Ha egészségügyi problémája van, haladéktalanul forduljon orvosához vagy más egészségügyi szakemberhez.

Ezen honlapon található információk nem minősülnek orvosi tanácsnak.

Minden esetben kérje ki szakorvosa tanácsát!

Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi mexikói yamgyökér kapszulák higiénikus csomagolásban Magyarország egész területén, akár egy napon belül. Mexikói yamgyökér 400 mg 60 db kapszula 5387 Ft. magzsola
Mexikói jamgyökér (Dioscorea villosa) szárított, porított változata, zselatin kapszulákban
Mexikó

Vásárlóink írták a(z) Mexikói yamgyökér 400 g 60 db kapszula termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo
Vásárló
Reumás eredetű fájdalmak csillapítására kiváló, illetve a változó korban fellépő hőhullámokat is csillapítja.
Vásárló
Férjem fájdalmainak enyhítésére vásároltuk meg. Kombináltuk a szereket, jelenleg a fájdalma elviselhető.
Vásárló
Megfelelő minőség.

Volt egy hely ahonnan kiváló tisztaságú terméket vettem, fantasztikus jó volt, de sajnos az megszűnt.
Sokáig sehol sem tudtam hozzájutni, majd találtam egy másik helyet, de az a termék majdnem nagyobb részben tartalmazott rizslisztet mint jamsz gyökér őrleményt...

Most rátaláltam erre, kipróbáltam, és jó.
Nem éri el ugyan annak a terméknek a szintjét, mint amit először használtam, de tisztességes minőség, és legalább kapható.
Ajánlom.

Értékelje Ön is a(z) Mexikói yamgyökér 400 g 60 db kapszula terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Ezt vették még

Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Mexikói yamgyökér 400 g 60 db kapszula mellé:

Paradió
Paradió
1824Ft-tól
Fenyőmag
Fenyőmag
1837Ft-tól

Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.