Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Tápióka keményítő - 500 g
Tápióka keményítő - 500 g
749 Ft

Tápióka keményítő - 500 g

Tápióka keményítő - 500 g
Tápióka keményítő - 500 g
Tápióka keményítő - 500 g
Tápióka keményítő - 500 g
Összetétel
Tápióka gyökér zsírtalanított finomőrleménye

Ezzel a különleges adalékanyaggal a megfelelő állag elérése szinte gyerekjáték! A manióka, más néven kasszáva gyökeréből nyert keményítő mellékíz és színmentes, a ,,mindenmentes” konyha legfőbb alapanyaga.

Gyártó
Nature Cookta
749 Ft
Részletek

Ezzel a különleges adalékanyaggal a megfelelő állag elérése szinte gyerekjáték! A manióka, más néven kasszáva gyökeréből nyert keményítő mellékíz és színmentes, a ,,mindenmentes” konyha legfőbb alapanyaga.

Kiváló sűrítőanyag. A manióka gyökeréből kivont lisztet tápiókának nevezik, ebből kapjuk ezt a különleges keményítőt. Az eljárás során a gumókat alaposan átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadéktól.

A manióka a kutyatejfélék családjába tartozik. Eredeti termőterülete Dél-Amerika, de világszerte egyre inkább elterjedő növény.

Az afrikai országok alapélelmiszerévé vált. A közel 160 faját sokoldalúan hasznosították. Amíg a brazilok kaucsukot nyertek belőle, addig az afrikaiak egy zselészerű anyagot, ‘fufut’ készítettek felhasználásával. Értéke ma is gyökerében rejlik. A trópusi növény gumós gyökérzete átlagosan 1–3 kg-ot nyom, de elérheti akár az 5 vagy 10 kg-os tömeget is. 

A tápiókáról további érdekességeket a Wikipédia és a Terebess oldalain olvashat:

http://terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/kasszava.html

A tápióka keményítőt leginkább süteményekhez – édesekhez és sósakhoz egyaránt – ajánljuk. Különböző arányokban keverhetjük maglisztekkel, így mindegyikkel más és más tésztát érhetünk el.

Ha 1:1 arányban adjuk a tápióka keményítőt valamilyen magliszthez, jobb állagú süteményeket tudunk készíteni.

Fő előnyei közé tartozik, hogy nem csomósodik. Levesek, mártások sűrítésére is nagyszerű alapanyag. Fogyasztása ajánlott bármilyen diétát, étrendet követő számára.

Felhasználásával a készített ételek állaga sem lesz csomós. Elsősorban sütéshez ajánlott, kiválóan alkalmas szószok, főzelékek sűrítéséhez is. A tápióka keményítőből sütött pékáruk teteje kérgesre, finoman ropogósra sül.

Maglisztekhez is hozzákeverhetjük, és kísérletezhetünk különböző arányokkal is, ki-ki ízlése szerint.

A tápióka keményítő fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

Összetevők: tápióka keményítő, rezisztens keményítő (tápiókából)

Átlagos tápérték 100 g-ban:
energia: 1150 kJ/276 kcal
zsír:0 g
amelyből:
telített zsírok: 0 g
szénhidrát: 92 g
amelyből:
cukrok: 0 g
rost: 46 g
fehérje: 0 g
só: 0 g

Gyártás: Franciaország

Adatok
Származási hely
Franciaország
Tápanyagtartalom / 100g
energia: 1150 kJ/276 kcal zsír:0 g amelyből: telített zsírok: 0 g szénhidrát: 92 g amelyből: cukrok: 0 g rost: 46 g fehérje: 0 g só: 0 g
Vélemények
Átlagos értékelés:
4.9 (23 vélemény)
(20)
(3)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Horváth Ferenc
2016.01.18
Paleo tésztáink fontos alapanyaga. A minősége nekünk megfelel. :)
Szabó Anita
2016.02.17
Sűrítésre tökéletes, a minősége is a "szokásos" Magzsola. Bár még csak egyszer vásároltam a webshopból, de nagyon sokféle terméket. Örülök, mert nagyon jó áron, nagyon jó minőségű termékeket kaptam. Bármelyik zacskót is bontottam ki, és főztem, sütöttem a tartalmával, minden kiváló lett!
Mezriczky Mónika
2016.02.24
ételeink sűrítésére kiváló, most már csak ezt használjuk
Buzás Dóra
2016.02.24
Eddig kukorica keményítőt használtam, de ez egészségesebb, így most áttértem erre. Ajánlom!
Nyilas Istvánné
2016.02.29
Az ismerőseim hívták fel a figyelmemet a tápióka jó tulajdonságaira. Megrendeltem és úgy néz ki, hogy nálam többféle módja lesz a felhasználásnak.