Tápióka keményítő
Ezzel a különleges adalékanyaggal a megfelelő állag elérése szinte gyerekjáték! A manióka, ... Tovább
Ezzel a különleges adalékanyaggal a megfelelő állag elérése szinte gyerekjáték! A manióka, más néven kasszáva gyökeréből nyert keményítő mellékíz és színmentes, a ,,mindenmentes” konyha legfőbb alapanyaga.
Kiváló sűrítőanyag. A manióka gyökeréből kivont lisztet tápiókának nevezik, ebből kapjuk ezt a különleges keményítőt. Az eljárás során a gumókat alaposan átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadéktól.
A manióka a kutyatejfélék családjába tartozik. Eredeti termőterülete Dél-Amerika, de világszerte egyre inkább elterjedő növény.
Az afrikai országok alapélelmiszerévé vált. A közel 160 faját sokoldalúan hasznosították. Amíg a brazilok kaucsukot nyertek belőle, addig az afrikaiak egy zselészerű anyagot, ‘fufut’ készítettek felhasználásával. Értéke ma is gyökerében rejlik. A trópusi növény gumós gyökérzete átlagosan 1–3 kg-ot nyom, de elérheti akár az 5 vagy 10 kg-os tömeget is.
A tápiókáról további érdekességeket a Wikipédia és a Terebess oldalain olvashat:
http://terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/kasszava.html
A tápióka keményítőt leginkább süteményekhez – édesekhez és sósakhoz egyaránt – ajánljuk. Különböző arányokban keverhetjük maglisztekkel, így mindegyikkel más és más tésztát érhetünk el.
Ha 1:1 arányban adjuk a tápióka keményítőt valamilyen magliszthez, jobb állagú süteményeket tudunk készíteni.
Fő előnyei közé tartozik, hogy nem csomósodik. Levesek, mártások sűrítésére is nagyszerű alapanyag. Fogyasztása ajánlott bármilyen diétát, étrendet követő számára.
Felhasználásával a készített ételek állaga sem lesz csomós. Elsősorban sütéshez ajánlott, kiválóan alkalmas szószok, főzelékek sűrítéséhez is. A tápióka keményítőből sütött pékáruk teteje kérgesre, finoman ropogósra sül.
Maglisztekhez is hozzákeverhetjük, és kísérletezhetünk különböző arányokkal is, ki-ki ízlése szerint.
A tápióka keményítő fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Összetevők: tápióka keményítő, rezisztens keményítő (tápiókából)
Átlagos tápérték 100 g-ban:
energia: 1150 kJ/276 kcal
zsír:0 g
amelyből:
telített zsírok: 0 g
szénhidrát: 92 g
amelyből:
cukrok: 0 g
rost: 46 g
fehérje: 0 g
só: 0 g
Gyártás: Franciaország
Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi tápióka keményítő higiénikus csomagolásban Magyarország egész területén, akár egy napon belül. Tápióka keményítő 732 Ft. Rendeljen nálunk online. magzsolazsír:0 g
amelyből:
telített zsírok: 0 g
szénhidrát: 92 g
amelyből:
cukrok: 0 g
rost: 46 g
fehérje: 0 g
só: 0 g
Vásárlóink írták a(z) Tápióka keményítő termékről:
Ezt vették még
Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Tápióka keményítő mellé:



