Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Chili Birdseye, Kotányi fűszermalom, 24 g
Chili Birdseye, Kotányi fűszermalom, 24 g
1 268 Ft

Chili Birdseye, Kotányi fűszermalom, 24 g

Chili Birdseye, Kotányi fűszermalom, 24 g
Chili Birdseye, Kotányi fűszermalom, 24 g
Chili Birdseye, Kotányi fűszermalom, 24 g

Chili Birdseye, Kotányi fűszermalom, 24 g Elegánsan csípős. Madárszem, más néven Birdseye chili a Kotányitól. Erősségi foka 5/4,. Fűszermalom, őrlőfejjel. Higénikus, jól használható fűszer.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Súly
24 g
Várható kiszállítás
2024.06.03
Gyártó
Kotányi
Raktáron
1 268 Ft
Egységár: 53 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 13 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
1 205 Ft/db
5+  db
-7 %
1 179 Ft/db
Részletek
  • Birds Eye Chilli keverék
  • Erősségi fokozat: 70.000 - 90.000 a Scoville skálán
  • Pokolian csípős

Tudtd, hogy az afrikai “Bird's eye” chili főleg Mozambik nemzeti fűszere? Ezt tartják Afrika legerősebb csilijének, az erőssége a Scoville skálán eléri a 225.000 is. Felhasználási javaslat: mindenféle ételekben használják, húshoz, halhoz, zöldséghez, raguhoz, pörkölthöz, leveshez.

Scoville-skála a paprikafajták csípősségét méri. A Capsicum nemzetség tagjai (paprikafélék) csípősségét a kapszaicin nevű anyag okozza. Ez a bőr hőérzékelő idegvégződéseit ingerli, különösen a nyálkahártyákon. A Scoville-féle csípősségi egység (Scoville heat unit, SHU) a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi.

Nem a gyenge ízlelőbimbókkal megáldott egyének számára! A "Chili Birdseye" malom tökéletes fűszerezést tesz lehetővé mindazok számára, akik, szó szeint, a pokolian csípőset kedvelik.

 

Felhasználás: Egytálétel, Húsétel, Zöldséges étel
Íz: Csípős
Sajátosság: Granulált
Mentes: Ízfokozó, Mesterséges aroma, Mesterséges színezék, Tartósítószerek
Terméktípusok: Egyféle fűszerek

Összetevők: Chiligranulátum, szárított

 

Kotányi Birdseye Chili - milyen ételekhez illik?

ízletes, tüzesen csípős fűszer bármilyen ázsiai ételhez, valamint halakhoz, tenger gyümölcseihez, levesekhez, ragukhoz, szárnyasokhoz és sok más fogáshoz.

Allergén info: Nyomokban a következőket tartalmazhatja: gluténtartalmú gabonafélék, mustár, szezámmag, szója, tej, tojás, zeller

A madárszem chili, malájul cili padi vagy malájul Kanthari egy chili paprika, a Capsicum annuum faj egyik fajtája, amely Etiópiában és Délkelet-Ázsiában gyakran előfordul. Sok ázsiai konyhában széles körben használják. Összetéveszthető egy hasonló megjelenésű chilivel, amely a Capsicum frutescens fajból, a "siling labuyo" fajtából származik. A Capsicum frutescens termése általában kisebb és jellegzetesen felfelé mutat.

A ma már világszerte természtett chilis eredetileg Mexikóból, Közép-Amerikából és Dél-Amerikából származik. Spanyol és portugál gyarmatosítók, misszionáriusok és kereskedők hozták Európába, valamint sok más ma már elterjedt növényt, például kukoricát, paradicsomot és ananászt is. A ma Délkelet-Ázsiában található chilifajtákat a 16. vagy 17. században kezdték terméeszteni, nemesíteni.

birdseye chili fűszermalom, Kotányi

Az indonéz konyhában a chilit széles körben használják különféle ételekben és sambal-okban.

A vietnami konyhában ezeket a chilit levesekben, salátákban és rántott ételekben használják. Sokféle szószba, pasztába és pácba is teszik, fűszerként vagy nyersen fogyasztják, frissen és szárítva egyaránt.

A thai konyhában nagyra értékelik gyümölcsös ízük és extrém fűszerességük miatt. Széles körben használják sok thai ételben, például thai curryben és thai salátákban, zöld-, valamint az érett piros chiliben.

Forrás: wikipedia

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek