Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Erős Pista fűszerpaprika, csípős, 100 g
Erős Pista fűszerpaprika, csípős, 100 g
1 555 Ft 
1 444 Ft
7

Erős Pista fűszerpaprika, csípős, 100 g

Erős Pista fűszerpaprika, csípős, 100 g
Erős Pista fűszerpaprika, csípős, 100 g
Erős Pista fűszerpaprika, csípős, 100 g

Ez a tiszta, jó minőségű őrölt fűszerpaprika termékcsalád a kecskeméti cégtől már megszokott I. osztályú minőséget nyújtja. A termékek kaphatók csípős változatban a jól ismert és közkedvelt Erős Pista márkanéven, valamint csemege változatban Édes Anna elnevezéssel. Az Univer ezt a terméket kizárólag magyar termőhelyről származó paprikálat használ fel készítéséhez.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.
Súly
100 g
Várható kiszállítás
2025.05.30
Gyártó
Univer
Raktáron
1 555 Ft 
1 444 Ft
Egységár: 14 Ft/g
Kezdete: 2025.05.20   A készlet erejéig!
Kedvezmény 7
Megtakarítás 111 Ft
Részletek

Ez a tiszta, jó minőségű őrölt fűszerpaprika termékcsalád a kecskeméti cégtől már megszokott I. osztályú minőséget nyújtja. A termékek kaphatók csípős változatban a jól ismert és közkedvelt Erős Pista márkanéven, valamint csemege változatban Édes Anna elnevezéssel.

Az Univer ezt a terméket kizárólag magyar termőhelyről származó paprikálat használ fel készítéséhez.

Erős Pista fűszerpaprika, csípős, 100 g

Gulyáshoz, paprikáshoz, pörkölthöz, kolbászkészítéshez kiváló, pirosan színez. A magyar őrölt fűszerpaprika kiváló ízű, tűzpirosan színező fűszer, mely tulajdonságait a hazai fűszerpaprika-fajtáknak, a hagyományos termesztésnek és a Dél-Alföldre jellemző napsütéses, meleg időjárásnak köszönheti.

Mit jelent az I. osztályú megnevezés?

Az alábbiakban a Magyar Élelmiszerkönyv meghatározását olvashatod:

1. I. osztályú fűszerpaprika-őrlemény
MÉ 2-211/1
Élelmiszer-kategória a 1129/2011/EU rendelet szerint: 12.2.1.
1.1. A termék meghatározása
Az I. osztályú fűszerpaprika-őrlemény a burgonyafélék (Solanaceae) családjába
tartozó, különböző Capsicum annuum L. var. longum DC. fajták érett, szárított
terméséből, őrléssel előállított termék.
1.2. Felhasználható összetevő
Fűszerpaprika-őrlemény előállításához kizárólag a fűszerpaprika termése
használható fel: a bőr, a magház, az erezet, a termésben lévő magok, valamint
változó mértékben a termés más részei, mint a csészelevél és a kocsány.
Adalékanyag és egyéb összetevő felhasználása nem megengedett.
1.3. Minőségi jellemzők
1.3.1. Fizikai, kémiai jellemzők
A fizikai, kémiai jellemzőkre vonatkozó követelmények az alábbi táblázatban
találhatóak:
Fizikai, kémiai jellemzők
Minőségi
követelmény
I. osztályú
őrlemény
Természetes színezőanyagtartalom, ASTA színegységben,
legalább
100
Nedvességtartalom, tömegszázalék,
legfeljebb 11
-4-
Összes hamu, szárazanyagra
vonatkoztatva, tömegszázalék,
legfeljebb
8
Savban oldhatatlan hamu,
szárazanyagra vonatkoztatva,
tömegszázalék, legfeljebb
0,7
Az éterrel kivont nem illékony
anyagtartalom, szárazanyagra
vonatkoztatva, tömegszázalék,
legfeljebb
16
Őrlési finomság, ø 0,500 (mm)
szitaméreten áteső rész
százalékában
100
1.3.2. Fűszerpaprika-őrlemények csoportosítása csípősség szerint
A kapszaicin mennyisége a fűszerpaprika-őrleményben összesen (mg/kg):
csípősség megnevezése kapszaicin tartalom (mg/kg)
csípősségmentes (édes) 30 alatt
enyhén csípős 30–200
csípős 200–500
nagyon csípős 500 felett

Összetevők: Natúr termék adalékok nélkül

Tárolási javaslat: Száraz, hűvös, fénytől védett helyen!

Termékleírás: Jellegzetesen fűszeres, telt aroma, mozaikmentes homogén termék. Kiváló minőség. 

Származási hely: 100% Magyarország

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek