Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Szeretem zöld ételeket (?)

MInt amolyan, a táplálkozásán folyamatosan hangoló/ változtató/jobbító személy, én is tudom, és hiszem, hogy a zöld színű ételek, élelmiszerek igen jó hatással vannak rám.

Klorofill, natúr tápanyagok,  zöld, tiszta természetes levelek, és gyümölcsök - csupa-csupa előny. Mégis, valamiért nehezen megy ez nekem. Miért is lehet ez? Miért olyan furcsa, hogy ami zöld, az finom? Mert… valahogy a fejemben nem áll ez össze, plusz, az elmúlt évtizedekben nem ez volt az alapbeállításom.

Cseperedő gyermekkor: az első, közétkeztetéssel kapcsolatos élményeim sem erősítettek meg ebben (óvóda, spenót- és sóskafőzelék, brrr, jó cukrosan! :-)) Gondolom,nem csak én vagy ok így ezzel, hogy újra fel lehetett fedezni azt, hogy ezeket az ételeket jól is el lehet készíteni, erről, már korábban írtam, az étel, és a főzés szeretete címmel.

Persze, rengeteg cik szól erről, hogy ez mennyire jó nekem, pl. Zöld ételek, amit minden nap enni kell, a zöld ételek ereje, zöld utat a zöld ételeknek......

Igen, reggelente iszok turmixot, bébispenót, és társai. Búzafűlé, spirulina is. (teszek azért mást is bele, nyugi) Finom, mégis, családtagjaimtól nem látom a pozitív megerősítést. Inkább az együttérzést, látják küzdelmemet a jó felé, és legalább nem beszélnek le róla….igen, ez is eredmény a megtett úton.

Azt szeretném elérni, hogy nem csak úgy akarjam, hogy ez jó legyen nekem, hanem természetesen jöjjön ez az érzés. Tehát nem erőből, inkább belső meggyőződésből (t)egyem ezt. Tudom, elfogadás, elengedés -- és menni fog.

Vajon, mi a jó megoldás, módszer? te tudsz valamit, van ötleted? Szívesen várom, írd meg!

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az aszalt sárgabarack szénhidráttartalma

2018-04-13 09:40:02
Az aszalt sárgabarack szénhidráttartalma

Az aszalt gyümölcsök közül is egyik legkedveltebb termékünk a puha, finom, egyedi ízvilágú sárgabarack.

Sokna mégis tartanak ettől a finomságtól, hizen szénhidrát tartalma számottevő. De szerencsére, ez egy kicsit árnyaltabb, mint elsőre gondolnánk.

Unorthodox vasárnapi ebéd

2013-09-15 13:22:46
Unorthodox vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd - ehhez a képhez klasszikusan Magyarországon a tyúkhúsleves és a sültkrumplival tálalt rántotthús kapcsolódik (savanyúság incuded), mindenből jó sok! A magzsola.hu indítása előtt is másképp táplálkoztunk (és gondolkodtunk), - de a Tanú c.filmet idézve - a (nemzetközi) helyzet fokozódik, a forgalmazott termékekeket magunkon is kipróbálgatjuk. A mai napon hús nélküli zöldségleves főztünk, (aminek alapanyagait a helyi piacról, reggel vettem meg) zöldborsóval, gerslivel - leánykori nevén árpagyönggyel/hántolt árpával. Ez is hamarosan kapható lesz nálunk, bulgurral, csicseriborsóval kiegészítve.

Mondja el a véleményét


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.