Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Türelmetlenség, stressz, aggodalmak - kell ez nekem?

2016-10-21 07:09:19 Cimkék: életmód | Tudatos vásárlás | antioxidáns

Igen, erre számtalan módszer létezik, mivel ezzel a túlterhelt élethelyzettel sokan szembesülnek - és nem örülnek neki, megoldásokat keresnek a fenti kérdésre. 

Először is, szervezés (fontos dolgok először, GTD), a prioritások megtalálása, listaírás. Ok, ettől még nem lesz kevesebb a feladat, és az erre rendelkezésre álló idő. Szóval ez csak kicsit segít, de bíztató kezdetnek nem rossz - szerintem Te már túl vagy ezen...

Aztán - az elmém rendberakása. Nem kell aggódnom, tépelődnöm, már tudom, hogyan hallgattassam el a fejemben mindig beszélő hangot (akiről sokáig azt hittem, az vagyok én), tudatos jelenlét (mindfullness), tv, rádió kikapcs., csen a kocsiban, munkahelyen, esetleg némi meditációs zene. Apropó, meditáció, ez fontos számomra, reggel/este erre szánok 20 percet, ez engem "irányba állít", kicsit segít megtalálnom a belső egyensúlyt. 

A mindennapokban ezektől függetlenül sokszor mások hanyagsága, oda nem figyelése miatt is rengeteg tennivaló akar (félreértés ne essék, nem hárítok, sőt, ha hiba van, először mindig magamban keresem az okot). Sok esetben, ha fókuszálni kell egy fontos tennivalóra, nagyon zavaró tud lenni ez a "most-azonnal-megoldást-kell találni", kibillent, és utána nehéz visszatalálni az előző kerékvágásba, a mobilról már nem is beszélve.

Nem szedek nyugtató. Napi egy kávéra szorítottam a fejadagomat. Próbálok napi 3-4 km-t sétálni, néha még futok is (tudom, napi szinten kellene). Mit lehet még javítani? 

Már korábban is olvastam az ayurvédikus gyógyítás egyik érdekes nevű növényéről, pontosabban annak gyökeréről, kicsit nehéz kimondani a nevét, gyakorolnom is kellett: ashwagandha. A GAL nevű, magyar, szerves vitaminokat előállító gyártótól már eddig is vásároltunk jó néhány, jó hatásfokú vitamint - rendeltem tőlünk először magamnak, ebből az ashwagandha-ból, gondoltam, kipróbálom, mint régebben a reggelim átalakítását

Utána olvastam, van-e valami mellékhatása, de nem találtam erre utalást. 

Viszont a hatása.... úgy élénkít, és segít frissen maradni egész nap, hogy közben pont a hirtelen idegeskedéseket, az önmagam felhúzását jelentősen csökkenti. És a reggel bevett egyetlen szem egész nap kitart, ráadásul, nagyon jót alszom, és frissen ébredek. Van ilyen? Van.


Ok, én csak itt a saját tapasztalataimról számoltam be. Mi az üdvözítő megoldás a napi problémahegyek megoldására? Biztos tipp, ami mindenkinek beválik, nincs, sok apróság, higgadtság azért az kell hozzá - meg nyitottság a változásra, és változtatásra.


Olvasna még ilyesmit? Nézze meg a többi bejegyzést is.

 

EZEKET OLVASTA MÁR?

lakossági bejelentés, avagy a rossz szándék?

2016-10-05 14:39:20
lakossági bejelentés, avagy a rossz szándék?

A magzsola.hu három és fél éve működik.  Alapvető célunk, hogy a vásárlóink elégedettek legyenek termékeinkkel, és nagyon hiszünk benne, hogy ez működik is. Büszkék vagyunk tudatosan gondolkodó, javarészt női vásárlói törzsközönségünkre, ráadásul, a kezdetektől hangsúlyozzuk termékeinkre vállalt, 100%-os  visszafizetési garanciánkat is.  Az ügyfélszolgálat is sarkallatos pontja értékesítésünknek, napközbeni telefonszámunk midig elérhető, és szívesen hívunk vissza bárkit, ha kérdése van, vagy elakadt valahol a rendelés során.

Hamarosan megújulunk - új design, új menüpontok.

2014-02-02 11:44:52
Hamarosan megújulunk - új design, új menüpontok.

Kilenc hónapja elérhető weboldalunk. Ez nem túl hosszú idő, mégis, nekünk, akik a magzsola.hu létrejötténél munkálkodtunk - remélem, beszélhetek többes számban - munkás időszak volt. Újabb és újabb ötletek merültek fel, ki kellett ezt-azt egészíteni. Ha az elején mindezt tudtuk volna, sokkal könnyebb munkája lett volna például Lacinak a programozással, vagy Csabinak a grafikával, de sok minden menet közben alakult, derült ki.

Mondja el a véleményét


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG