Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
gaspacho leves, vitamin- és ízbomba 1
Vissza a receptekhez

gaspacho leves, vitamin- és ízbomba

Hozzávalók:

Egy nagyon könnyű, könnyen elkészíthető spanyol levesféle receptjét szeretném megosztani Önnel:

Állítólag Barcelonából származik az alaprecept, és számos elkészítési módja ismert, én most egy saját kísérletezés eredményét teszem közzé:

Hozzávalók:

* 2 db közepes uborka, vagy cukkini (ebből most, július közepén dömping van!)

* 3- 4db érdett paradicsom

* 2 kanál extra szűz olívaolaj

* 1 fél fej lilahagyma

* 1 fél zellergumó

* 1 keáskanál worchester, vagy fekete modenai balzsamecet (tudom, ezek nem spanyol alapanyagok, de adnak egy pikáns, különleges ízt)

* egy maréknyi friss bazsalikomlevél

* csipetnyi himalaya só, őrölt feketebors


A zöldségeket meghámozzuk, majd felaprítjuk, a paradicsomról lehúzzuk a héját (elég egy percre forró vízbe dobni).  Turmixgépbe tesszük ezeket, és 1-2 perc alatt összeturmixoljuk.

Kész.

Még finomabb, ha egy éjszakára, vagy pár órára hűtőbe tesszük, sokkal jobban összeérnek ízek....


Tippek: attól függően, hogyan szeretjük, a kevesebb turmixolás darabosabb, rusztikusabb eredményt ad, én jobban szeretem.

Ha kiadósabb hideg levesre vágyunk, és bírja a glutént, vagy nem fogyókúrázik :-), apró kenyérdarabokat is lehet tenni a turmixba, azonban számolni kell ennek nedvességfelvevő hatásával, csak keveset!

A tetejét díszíthetjük olívaolajjal, balzsamecettel, metélőhagymával, bazsalikomlevéllel. Nagyon jól néz ki, egyszerű és finom! 

Jó étvágyat hozzá!

 

A recepthez kapcsolódó termékek

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG