Ha nem tudsz belépni új oldalunkra, kérj JELSZÓEMLÉKEZTETŐT arra az e-mail címre, amivel eredetileg regisztráltál.

A kapott jelszót érdemes kézzel, karakterenként beírni, nem másolni. 

Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Receptek

Gaspacho leves, vitamin- és ízbomba

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2015.07.21 15:23
Gaspacho leves, vitamin- és ízbomba

Bárki el tudja készíteni ezt az egészséges, egyszerű receptet, ami jól passzol a magyar ízléshez is. Néhány apró fogással igazán különlegesség is varázsolhatjuk ezt az igazi, kánikulai finomságot.

Egy nagyon könnyű, könnyen elkészíthető spanyol levesféle receptjét szeretném megosztani Önnel:

Állítólag Barcelonából származik az alaprecept, és számos elkészítési módja ismert, én most egy saját kísérletezés eredményét teszem közzé:

Hozzávalók:

* 2 db közepes uborka, vagy cukkini (ebből most, július közepén dömping van!)

* 3- 4db érdett paradicsom

* 2 kanál extra szűz olívaolaj

* 1 fél fej lilahagyma

* 1 fél zellergumó

* 1 keáskanál worchester, vagy fekete modenai balzsamecet (tudom, ezek nem spanyol alapanyagok, de adnak egy pikáns, különleges ízt)

* egy maréknyi friss bazsalikomlevél

* csipetnyi himalaya sóőrölt feketebors


A zöldségeket meghámozzuk, majd felaprítjuk, a paradicsomról lehúzzuk a héját (elég egy percre forró vízbe dobni).  Turmixgépbe tesszük ezeket, és 1-2 perc alatt összeturmixoljuk.

Kész.

Még finomabb, ha egy éjszakára, vagy pár órára hűtőbe tesszük, sokkal jobban összeérnek ízek....


Tippek: attól függően, hogyan szeretjük, a kevesebb turmixolás darabosabb, rusztikusabb eredményt ad, én jobban szeretem.

Ha kiadósabb hideg levesre vágyunk, és bírja a glutént, vagy nem fogyókúrázik :-), apró kenyérdarabokat is lehet tenni a turmixba, azonban számolni kell ennek nedvességfelvevő hatásával, csak keveset!

A tetejét díszíthetjük olívaolajjal, balzsamecettel, metélőhagymával, bazsalikomlevéllel. Nagyon jól néz ki, egyszerű és finom! 

Jó étvágyat hozzá!