Grillezett lazac chilivel és dijoni mustárral
A lazac kis hazánban nem a legnépszerűbb halféleség. Pedig egészséges, és sok értékes anyagot is tartalmaz. Egy kissé pikánsabb ízvilágú receptet olvashatsz, ha nem szereted a csípős ízeket, hagyd ki belőle a chilit.
Hozzávalók:
A grillezett lazac nemcsak könnyen elkészíthető, de finom is.
A végén ne feledjük friss citromlével meglocsolni, jobban kihozza az ízeket.
Hozzávalók:
4 lazacfilé (4 személyre)
2 teáskanál friss citromlé
2 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanál cukor
1/4 teáskanál chili por
1/4 teáskanál római kömény
2 teáskanál dijoni mustár
só, bors, olivaolaj
Elkészítés:
Öntsünk az olajat egy serpenyőbe,és közepes lángon kezdjük el sütni a lazacot. Törjük össze a fokhagymát, keverjük el a fűszerekkel és citromlével, kenjük be vele egyenletesen a hal tetejét. Mindkét oldalán süssük 10 - 10 percig és már tálalhatjuk is. Madársalátával és egy kis durvára tört mandulával ideális és könnyű vacsora.
Elkészítés idő: 30 perc