Karácsonyi csokoládétorta
Miért ne lehetne Karácsonykor is a gyereke kedvence az asztalon? Igaz, kb. másfél óra az elkészítése, de garantáltan sikert arat a családtagok között.
Fantasztikus karácsonyi csokoládétorta, nincsenek rá megfelelő szavak, ki kell próbálni! Egy ünnep igazán tortával az igazi, emeli fényét, és mosolyt csal az arcokra. Érdemes elkészíteni:
Hozzávalók
Torta:
60 g vaj (olvasztva)
1 tábla jó minőségű étcsokoládé
3 tojás
85 g porcukor
40g sima liszt
40g kakaó
10 dkg törökmogyóró (darálva)
2 evőkanál brandy
Díszítés és krém:
435 g gesztenyepüré
85g porcukor
10g kakaó
2 tojás
1 tábla étcsokoládé
2 dl tejszín, vagy növényi rizs főzőkrém
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és tegyünk sütőpapírt egy kivajazott tortaformába. Olvasszuk meg a vajat és csokoládét, majd picit tegyük félre hűlni. Ezalatt a cukrot a tojássárgájával keverjük ki, míg kivilágosodik. Utána keverjük bele a lisztet és mogyorót, valamint a kakóport. Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába és süssük 35 percig. Közben a tojásfehérjét keverjük ki a gesztenyepüré és a porcukor felével, valamint a tejszinnel, és felezzük el, ez lesz az egyik krém. A másik felébe szitáljunk kakaóport és keverjük össze, ez lesz a másik krém. A díszítéshez 2 tojásfehérjét verjünk fel keményre, adagoljunk hozzá a porcukrot majd a a gesztenyepürét. Formázzunk belőle habcsók formát és süssük 8-10 percig a sütőben, amíg megszilárdul. Olvaszuk fel a csokoládét ,és a díszítést illetve a tortát is vonjuk be vele.
Elkészítési idő: 90 perc