Mandulás sherbet
Szörbet, sörbet, szorbet, sorbetto, serbet, sherbet - olyan, mint a fagyi, de mégsem az. Télen nyáron finom, készítsd el te is.
avagy könnyű házifagylalt ínyenceknek
Hozzávalók:
4 dl tej
1 dl tejszín
10 dkg barnacukor
2 dkg kakópor
10 dkg mandula
1 vaníiliarúd
fél tábla fehércsoki
Elkészítés:
Keverjük el a cukrot a kakaóporral és öntsük hozzá a tejet. Forraljuk össze, majd folyamatos kevergetés közben tegyük hozzá a porrá tört mandulát és a vaniliarúdról a magokat. Hűtsük le teljesen, és egyik részébe még szórjunk manduladarabokat és keverjük ki fagyigépben, a másik felébe pedig törjünk fehércsokit, és kicsi tejszínnel pépesítsük. Majd szedjük egymásra és lehetőség szerint tegyük mélyhűtőbe egy órára.
Elkészítési idő: 30 perc (+ a hűtés)