Szuperfinom, egyszerű paleo kókuszos, csokis keksz
A mentes is lehet finom, sőt! Mostanában itthon, mi magunk is sokat kísérletezünk a magzsola alapanyagaival. Kekeszet sütne nem nagy művészet, de azért le is lehet tolni alaposan. A liszt nélküli tészták azért tapasztalatot igényelnek - és sok sok türelmet.
BARACKOS(SZILVÁS)-CSOKIS PALEO KEKSZ
Hozzávalók:
Hozzávalók kb 12-16 db sütihez:
16 dkg mandula
6 dkg kókuszreszelék
10 dkg kókuszzsír
8 dkg méz
2 db tojás
1 vaniliarúd
6 dkg 80%-os étcsoki
6 dkg aszalt sárgabarack,vagy szilva
Elkészítés:
A durvára darált, vagy gyalult mandulát összekeverjük a kókuszreszelékkel. A kókuszzsírt felolvasztjuk, majd hozzáöntjük a mézet, a tojásokat, és a vaniliarúd kikapart belsejét. Villával alaposan összekeverjük.
Az étcsokit, és az aszalt gyümölcsöket kisebb kockákra vágjuk, majd hozzáöntjük a tojásos alaphoz. kb. két-három órára, de még jobb, ha egész éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy jól megdermedjen az egész massza.
Vizes evőkanállal kiszedve, tepsibe terített sütőpapírra kis gombócokat formázunk belőlük, és 170 fokra előmelegített sütőben 12 percig süssük, amíg kicsit megpirul. Közben már lehet érezni a kókusz, és a csoki isteni illatát!
Tipp: három tojással kiadósabb, és nem annyira reped szét. A 12 perc sütési idő nem elgépelés, tényleg ennyi idő alatt kész.
Elkészítési idő: 30 perc