Ha nem tudsz belépni új oldalunkra, kérj JELSZÓEMLÉKEZTETŐT arra az e-mail címre, amivel eredetileg regisztráltál.

A kapott jelszót érdemes kézzel, karakterenként beírni, nem másolni. 

Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Receptek

Töltött avokádó paradicsommal, darált hússal.

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2013.12.02 12:10
Töltött avokádó paradicsommal, darált hússal.

Az avokádó egy szuperétel, önmagában is értékes tápanyagforrás. Általában, a megvásárlás után kicsit érdemes érlelni, és úgy megenni, nyersen, kiskanállal, de akár meg is lehet tölteni. Ennek egyik változatát olvashatod alább:  

Ez a gyors és kellemes vacsora nem igényel nagy konyhai rutint - hajrá uraim.

Hozzávalók:
400g  sovány darált vagy kockázott hús
1-2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál dijoni mustár
teáskanál extra szűz olívaolaj
1 szárzeller
2 zöld hagyma, apróra vágva
6 db érett avokádó, hámozva, félbevágva
10 db koktélparadicsom
5 dkg mandulamazsola
némi himalaya sóőrölt feketebors, citromlé
friss petrezselyem, apróra vágva
1-2 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
Vágjuk ketté az avokádókat és szedjük ki a felét. Tegyük egy tálba és keverjük össze a fokhagymával, paradicsommal, zellerrel és paprikával, mazsolával és fűszerekkel.  Pirítsuk meg a húst a hagymán amíg kifehéredik, és töltsük meg az avokádókat.

Süssük 200 fokon 10 percig, locsoljuk meg olivaolajjal és halmozzuk rá a mandulát és a reszelt sajtot. Ezután már csak 5 percig süssük és forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc