Töltött avokádó paradicsommal, darált hússal.
Az avokádó egy szuperétel, önmagában is értékes tápanyagforrás. Általában, a megvásárlás után kicsit érdemes érlelni, és úgy megenni, nyersen, kiskanállal, de akár meg is lehet tölteni. Ennek egyik változatát olvashatod alább:
Ez a gyors és kellemes vacsora nem igényel nagy konyhai rutint - hajrá uraim.
Hozzávalók:
400g sovány darált vagy kockázott hús
1-2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál dijoni mustár
1 teáskanál extra szűz olívaolaj
1 szárzeller
2 zöld hagyma, apróra vágva
6 db érett avokádó, hámozva, félbevágva
10 db koktélparadicsom
5 dkg mandula, mazsola
némi himalaya só, őrölt feketebors, citromlé
friss petrezselyem, apróra vágva
1-2 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Vágjuk ketté az avokádókat és szedjük ki a felét. Tegyük egy tálba és keverjük össze a fokhagymával, paradicsommal, zellerrel és paprikával, mazsolával és fűszerekkel. Pirítsuk meg a húst a hagymán amíg kifehéredik, és töltsük meg az avokádókat.
Süssük 200 fokon 10 percig, locsoljuk meg olivaolajjal és halmozzuk rá a mandulát és a reszelt sajtot. Ezután már csak 5 percig süssük és forrón tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc