Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Kecskeméti Málnalekvár - 300 g
Kecskeméti Málnalekvár - 300 g
739 Ft

Kecskeméti Málnalekvár - 300 g

Kecskeméti Málnalekvár - 300 g
Kecskeméti Málnalekvár - 300 g
Kecskeméti Málnalekvár - 300 g
Összetétel
Málna (60%), Cukor, Zselésítő anyag: pektin, Citromlé sűrítmény, Víz

Kecskeméti gyümölcslekvárok, legalább 60% valódi gyümölcstartalommal, tartósítók nélkül. 

Gyártó
Univer
739 Ft
A vásárlás után járó pontok: 7 Ft
Részletek

Egy prémium terméknek nem "illik tartósítószert, allergén anyagot tartalmaznia. Ezért ebben az Univer által gyártott termékben ezek nincsenek is jelen. Így Ön biztos lehet benne, hogy a feldolgozás során a lehető legnagyobb gondossággal jártak el, hogy a gyümölcs minden értékes tulajdonságát megőrizzék. 

Miben különbözik a lekvár, a dzsem, a gyümölcsíz, és a marmelád?

A gyümölcsök tartósításának egyik legelterjedtebb, legjobb és legrégibb módja a lekvárfőzés. Csakhogy a boltban nem csak lekvárt, hanem gyümölcsízt és dzsemet is lehet venni. Sőt vannak további hasonló készítmények. Melyik elnevezés vajon mit takar? A közbeszédben az összes kenhető állagú gyümölcskészítményt lekvárnak szoktuk nevezni, de az üvegekben mégis nagy különbségek rejlenek. A Magyar Élelmiszerkönyv lekvárt, gyümölcsízt és gyümölcssajtot különböztet meg, ezen kívül külön foglalkozik a szilvalekvárral és a vegyes gyümölcsízzel. A legnagyobb mennyiségben mégis a különféle dzsemek fogynak, amelyek igazából nem lekvárok, hanem másféle gyümölcskészítmények.

lekvár hagyományos élelmiszer, jellemzője - legalábbis házi keretek között - a hosszan tartó főzés, amelynek során a folyamatos kevergetés hatására a pép magától sűrűsödik be a vízveszteség hatására. Bár használhatnak hozzá cukrot, sokszor az alapanyag édessége miatt ez sem szükséges. A gyümölcsöt előzetesen nem törik át hozzá, de a végeredmény általában egynemű lesz.

A gyümölcsízek készítésénél az alapanyagot először egy olyan szitán törik át, amelynek lyukmérete legalább 0,8 mm, majd cukor és esetleg más adalékanyagok segítségével homogén, kocsonyás állagúra sűrítik be. A gyümölcssajtok szintén áttört gyümölcsből készülnek, de csak egyfélét használhatnak fel az elkészítés során, a kapott készterméknek pedig alaktartónak, szeletelhetőnek kell lennie, és esetleg dióval, mandulával dúsítható.

A lekvártól a dzsem abban különbözik, hogy a főzési ideje rövid. A dzsemeket jellemzően némi cukor és esetenként zselésítőanyag (többnyire almából kivont pektin) segítségével pár perc alatt készre lehet főzni. A boltban kapható dzsemek áttört gyümölcsvelőből és némi darabos gyümölcsből, az extra dzsemek darabolt gyümölcsből készülnek. A gyümölcszselék cukor, gyümölcskivonat és gyümölcslé felhasználásával előállított alacsony gyümölcstartalmú termékek. Végül a marmelád kizárólag citrusfélékből készülhet, általában gyümölcshús, -lé és héjdarabok felhasználásával.

Összetevők: Málna (60%), Cukor, Zselésítő anyag: pektin, Citromlé sűrítmény, Víz

100 g termék 60 g málna felhasználásával készült.
Összes cukortartalom: 48 g/100 g.

Tápérték 100 g termékben:

Energiatartalom:893 kJ (213 kcal)
Fehérje:0,7 g
Szénhidrát:48,0 g
Zsír:0,2 g

Hőkezeléssel tartósított, tartósítószert nem tartalmaz. Felbontás után hűtőszekrényben tárolandó.

Ismeri, próbálta már további kiváló Univer termékeinket?

Adatok
Származási hely
Magyarország
EAN
5997010307746
Tápanyagtartalom / 100g
Tápérték 100 g termékben: Energiatartalom:893 kJ (213 kcal) Fehérje:0,7 g Szénhidrát:48,0 g Zsír:0,2 g
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (3 vélemény)
(3)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Anonymous
2019.04.13
Szeretem a lekvárokat, és valóban, a kecskeméti konzervgyár termékei remek minőségűek, nem csalódtam ebben a málnában sem, palacsintához használta, de a maradék is gyorsan elfogyott a reggeli vajas kenyérre kenve.
Előnyök:
Hátrányok:
Anonymous
2019.07.22
Igazán finom, az Univer termékek minőségiek, jó az ára.
Előnyök:
Hátrányok:
Merész Tibor
2021.02.21
A Kecskeméti Málnalekvár egy kellemes ízhatású finom lekvár, főleg palacsintába használjuk de kiváló vajas kenyérre és kalácsra kenve is, elfogadható áron.
Előnyök:
Hátrányok: