A kókuszból készült termékek egyre népszerűbbek hazánkban is, és a kókuszcukor is méltán kiemelkedő helyet foglal el közöttük. Ez az organikus gazdálkodásból származó édesítőszer nemcsak természetes és egészséges alternatíva, hanem fenntartható megoldás is, hiszen a termelése minimális ökológiai lábnyomot hagy maga után. Az előállítás során kizárólag alacsony hőmérsékleten dolgoznak, hogy megőrizzék a benne található értékes tápanyagokat.
Organikus terméesztésből származik, azaz, szinte bio minősítésű, a termeléskor, előállításakor semmiféle vegyi anyagot, műtrágyát nem használtak
A kókuszcukor az egyik legegészségesebb, természetes édesítő, a kókusz virágjának nektárjából készítik.
Miért válaszd a kókuszcukrot?
- Egészségügyi előnyök: Glikémiás indexe mindössze 35, ami ideálissá teszi azok számára, akik figyelnek a vércukorszintjük stabilitására. Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, így energiaszintünk hosszabb ideig fenntartható.
- Tápanyagokban gazdag: Jelentős mennyiségben található benne vas, cink, kálium és magnézium, melyek elengedhetetlenek az egészséges anyagcsere-folyamatokhoz. Ezen kívül 17 különböző aminosavat és értékes B-vitaminokat is tartalmaz, amelyek a feldolgozás során sem károsodnak.
- Környezetbarát termék: A kókuszcukor gyártása során nem használnak vegyszereket, műtrágyákat vagy fehérítő anyagokat, így 100%-ban természetes, szűretlen és feldolgozatlan édesítőt kapunk.
Felhasználás sokoldalúsága:
Karamellás, enyhén diós ízvilága tökéletes választás sütéshez, főzéshez, kávé és tea édesítésére, de akár salátaöntetek vagy egzotikus ételek készítéséhez is remekül használható. Mivel kiváló hőtűrő képességgel rendelkezik, a legkülönfélébb konyhai eljárások során is megbízható.
Fenntarthatóság és hagyományos eljárások:
A kókuszcukor gyártása Indonéziában történik, hagyományos módszerekkel. Egyetlen kókuszvirág akár 4 liter nedvet is biztosíthat, amelyet gondosan, lassan szárítanak, hogy a benne lévő természetes értékek megmaradjanak.
Édesítő hatása körülbelül megegyezik a hagyományos cukoréval, színe barnás.
Ja és nincs egyáltalán kókuszíze, mert nem a kókusz terméséből állítják elő, inkább egy kis karamellíze van, így talán leginkább a barna cukorra hasonlít, mind ízben, mind ránézésre is..
Glikémiás indexe 35, ami röviden azt jelenti, hogy fogyasztása nem terheli meg annyira a szervezetet, mint a répacukor, a benne lévő szénhidrátok felszívódása lassúbb, nem lökésszerűen emeli meg a vércukor szintet.
Értékes B vitaminokat is tartalmaz, melyek a feldolgozás során nem sérülnek, így teljes mértékben hasznosíthatja az emberi szervezet. Emellett 17 féle aminosavat tartalmaz. 100%-ban szerves, feldolgozatlan, szűretlen, fehérítetlen természetes édesítőszer, amiben nincs tartósítószer és szinte pH semleges.

Hőtűrő, ezért sütéshez, főzéshez is bátran használható.
Nagyobb mennyiségben található benne cink, vas, magnézium, és kálium is.
Hogyan készül?
A kókuszcukor a kókuszpálma, a bontatlan kókuszvirág nedvéből, nem kémiai eljárással, hanem alacsony hőfokon való szárítással gyártott cukor. Egy virágból akár 4 liter nedv is nyerhető - majd a kinyert nedvből kíméletes úton, alacsony hőfokon elpárologtatják a vizet.
További előnye, hogy gluténmentes, mert nem gabonaszármazék. (mondjuk, a normál répacukor is az:-))
Tápanyagtartalom 100 g termékben (hozzávetőleges érték):
Energia:1705 kJ /402 kcal
Fehérje: 1,06 g
Szénhidrát: 97,85 g
Zsír: 0,15 g
Származási hely: Indonézia
Ismeri további kókuszból készült termékeinket?