Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Teekanne Earl Grey tea
449 Ft-tól

Teekanne Earl Grey tea

Teekanne Earl Grey tea

Teekanne Earl Grey tea... Tovább

Értékelés:

A termék 12 vásárlói vélemény alapján 4.9 pontot kapott. Kíváncsi ki mit írt?

Teafű, Earl Grey - 20x1,65 g filter/doboz

Kiszerelés: 33 g
449 Ft
Kredit érték: 4    Egységár: 12455 Ft / Kg

Teekanne Earl Grey tea

Kínát tekintjük a tea őshazájának. Kb. 5000 évvel ezelőtt ott írtak először a tealevelek jótékony hatásáról.

A legendák száma, melyek a tea felfedezéséről szólnak, végtelen. Egyike arról mesél, ahogy a véletlen volt az, mely a kínai császárt, Shen Nung (kr.e.2737)-ot, aki a tisztaságra mindig nagyon ügyelt és ezért az ivóvizét felforralta, a tea ízére vezette: a szél néhány tealevelet a bugyogó vízzel teli edénybe fújt, melyek aranyszínűre színezték a vizet és kellemes aromát kölcsönöztek neki. A császár kipróbálta az italt és azonnal felfrissülve érezte magát. A tea azt követően a „középbirodalom” italává vált.

Csak kr.u.552-ben tanították meg a buddhista szerzetesek a teakészítés művészetét a japánoknak. Hamarosan a teafogyasztást egy részletesen meghatározott szertartással kapcsolták össze. A teaizmus kifejezése, amely sokkal később alakult ki, jól mutatja a japánok majdnem vallásos tiszteletét a tea iránt.

1610-ben érkezett az első teaszállítmány hajón Japánból Jáván át Amszterdamba. Ettől kezdve a hollandok 50 éven át voltak az egyetlen teaimportőrök, akik egész Európát ellátták az itallal. 1669-ben az angolok is beszálltak ebbe az üzletbe. A teaimport monopóliumát az általuk alapított Kelet Indiai Társaság egészen 1833-ig birtokolta. A szárazföldön is megtalálta útját a tea Európába. A 17. század közepén egy karavánnal 200 csomag tea érkezett Mongóliából születésnapi ajándékként I. Mihály, az első orosz Romanov császár számára. A karavánok Pekingből a Góbi-sivatagon át vonultak, át Szibérián, a Bajkál-tó mellett és tovább a Volga felé. Még a 19. századig is azt mondták az orosz karavánteáról, hogy jobb a minősége, mint a tengeri úton szállított teának, melyet nedves, kátrányos és dohos szagú rakodóterekben tartottak. Ezt a teát cukrozták a kellemetlen mellékíz miatt.

A tea ma a kb. 3.5 millió tonna éves világtermeléssel (Forrás: Német Teaszövetség) a föld legnépszerűbb itala és a víz után ezt isszák a leggyakrabban.

1949-ben dobta piacra a TEEKANNE a dupla kamrás teafiltert. A legfinomabb szűrőpapírból hajtogatva, és nem ragasztva készült! A teát két kamrában van. Ennek az elvnek a segítségével a víz a teát négy oldalról tudja optimálisan körülvenni, így az aroma teljes egészében ki tud bontakozni.

Így kezdődött a teaivás új korszaka, mivel a TEEKANNE eme találmánya az emberek fogyasztási szokásait forradalmasította.

A TEEKANNE-nál az élvezet áll a középpontban. Termesztési szakértőink utaznak a világszerte található ültetvényekre, ahol a legjobb minőséget válogatják ki. Németországban a laboratóriumunkban ellenőrzünk minden nyersanyagot, amelyekből teáinkat összeállítjuk. A TEEKANNE azt jelenti, mindent egy kézből. A növénytől a kész teáig. Csak így tudjuk Önnek a különleges TEEKANNE minőséget garantálni - és ez érezhető az ízen.

A származási országban a gyártó értékalkotó láncot agrármérnökök ellenőrzik. A szakértőink által optimális termőterület kiválasztásával kezdődik. Itt számos tényező dönt, így az éghajlat, a föld jellege, a napsütéses órák száma és a tiszta víz.

A minőségbiztonság és a termékfejlesztés érdekében a gyár központjában (Düsseldorf) 29 dolgozóval egy külön részleg alakult ki. A folyamatok ellenőrzöttek és megfelelnek a Nemzetközi Élelmiszeri Standard DIN EN ISO 9001:2000 minősítésnek.

Minden nyersanyag 4-szeres minőségellenőrzésen megy át: a vásárlás előtt, az áru beérkezésekor, a keverés után és a gyártás után. Így a minőség-ellenőrzés keretében eldöntik, hogy egy minta megfelel-e a magas követelményeknek és a termékeink számára használható-e..

Egy tipp Jörg Sakulowski-tól, a TEEKANNE Kft. fő teakóstolójától: „ Csak a megfelelő elkészítés által lesz a teaivás valódi élvezet” Az igazi teakedvelők ezért követik a 6 arany teaszabályt”:

•              Csak ismert minőségi teát használjon. Ezeket egészen biztosan kiváló minőségű teafajtákból készítik.

•              Használjon, amennyiben lehetséges, hazai csapvizet, mert ennek ízét ismeri és „semlegesnek” találja. Más esetben használjon szénsavmentes vizet lehetőség szerint. A fekete teát alapvetően lobogó forró vízzel kell leforrázni.

•              Az erősen klórtartalmú vizet legalább 2-3 percig hagyja forrni, azért, hogy a mész leülepedjen és a klór eltávozzon belőle. De ne főzze a vizet „órákig”.

•              A teás kannát öblítse ki forró vízzel és melegítse elő.

•              A tea akkor ízlik jobban, ha erősen készítik el. Ezért adjon inkább egy teafilterrel vagy teáskanállal több teát a kannába. Tálaljon a teához cukrot vagy kandis cukrot és tejet vagy tejszínt ( semmiképpen se konzerv-tejet), valamint ízlés szerint citromot.

•              A teát áztatni kell. Hogy mennyi ideig, ez attól függ, hogyan szeretné a teát és milyen fajtájú a tea ( fekete tea, zöld tea, gyógynövényes tea, stb. ). Az ajánlott áztatási időt minden termékünkön megtalálja.

Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi Teekanne termékek higiénikus csomagolásban Magyarország egész területén, akár egy napon belül. Teekanne Earl Grey filteres tea, 449 Ft. magzsola
Fekete tea (81%), citromlé koncentrátum (15%), C vitamin granulátum
Ausztria
Energia: 8kJ (2kcal)
zsír: 0,1 g
szénhidrát: 0,3 g
fehérje: 0,2 g

Vásárlóink írták a(z) Teekanne Earl Grey tea termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo
1
1-5 / 12
Vásárló
Nagyon elégedett vagyok, bátran ajánlom mindenkinek. Biztosan újra fogom vásárolni.
Vásárló
Nagyon finom, kellemes ízű tea, fogyasztását mindenkinek ajánlom.
Vásárló
Kiváló a minősége a Teekanne teáknak. Nagyon finom az ízvilága.
Vásárló
Nagyon finom tea remek áron.Sajnos nagyon gyorsan elfogyott .
Vásárló
teekanne filteres teák-ból... most a gyömbéres és a vörösáfonyást .... kóstoljuk ami nagyon ízlik..
1
1-5 / 12

Értékelje Ön is a(z) Teekanne Earl Grey tea terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Ezt vették még

Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Teekanne Earl Grey tea mellé:

Zabkorpa
Zabkorpa
479Ft-tól
Csicseriborsó
Csicseriborsó
499Ft-tól
Köles
Köles
499Ft-tól

Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.