Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Teafű, Earl Grey - 20x1,65 g filter/doboz
Teekanne, Earl Grey - 20x1,65 g filter/doboz
659 Ft

Teekanne, Earl Grey - 20x1,65 g filter/doboz

Összetétel
Fekete tea (81%), citromlé koncentrátum (15%), C vitamin granulátum

Kínát tekintjük a tea őshazájának. Kb. 5000 évvel ezelőtt ott írtak először a tealevelek jótékony hatásáról.

A legendák száma, melyek a tea felfedezéséről szólnak, végtelen. 


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Súly
45 g
Várható kiszállítás
2024.05.29
Gyártó
Teekanne
Raktáron
659 Ft
Egységár: 10,14 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 7 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
626 Ft/db
5+  db
-7 %
613 Ft/db
Részletek

Teekanne Earl Grey tea

Kínát tekintjük a tea őshazájának. Kb. 5000 évvel ezelőtt ott írtak először a tealevelek jótékony hatásáról.

A legendák száma, melyek a tea felfedezéséről szólnak, végtelen. Egyike arról mesél, ahogy a véletlen volt az, mely a kínai császárt, Shen Nung (kr.e.2737)-ot, aki a tisztaságra mindig nagyon ügyelt és ezért az ivóvizét felforralta, a tea ízére vezette: a szél néhány tealevelet a bugyogó vízzel teli edénybe fújt, melyek aranyszínűre színezték a vizet és kellemes aromát kölcsönöztek neki. A császár kipróbálta az italt és azonnal felfrissülve érezte magát. A tea azt követően a „középbirodalom” italává vált.

Csak kr.u.552-ben tanították meg a buddhista szerzetesek a teakészítés művészetét a japánoknak. Hamarosan a teafogyasztást egy részletesen meghatározott szertartással kapcsolták össze. A teaizmus kifejezése, amely sokkal később alakult ki, jól mutatja a japánok majdnem vallásos tiszteletét a tea iránt.

1610-ben érkezett az első teaszállítmány hajón Japánból Jáván át Amszterdamba. Ettől kezdve a hollandok 50 éven át voltak az egyetlen teaimportőrök, akik egész Európát ellátták az itallal. 1669-ben az angolok is beszálltak ebbe az üzletbe. A teaimport monopóliumát az általuk alapított Kelet Indiai Társaság egészen 1833-ig birtokolta. A szárazföldön is megtalálta útját a tea Európába. A 17. század közepén egy karavánnal 200 csomag tea érkezett Mongóliából születésnapi ajándékként I. Mihály, az első orosz Romanov császár számára. A karavánok Pekingből a Góbi-sivatagon át vonultak, át Szibérián, a Bajkál-tó mellett és tovább a Volga felé. Még a 19. századig is azt mondták az orosz karavánteáról, hogy jobb a minősége, mint a tengeri úton szállított teának, melyet nedves, kátrányos és dohos szagú rakodóterekben tartottak. Ezt a teát cukrozták a kellemetlen mellékíz miatt.

A tea ma a kb. 3.5 millió tonna éves világtermeléssel (Forrás: Német Teaszövetség) a föld legnépszerűbb itala és a víz után ezt isszák a leggyakrabban.

1949-ben dobta piacra a TEEKANNE a dupla kamrás teafiltert. A legfinomabb szűrőpapírból hajtogatva, és nem ragasztva készült! A teát két kamrában van. Ennek az elvnek a segítségével a víz a teát négy oldalról tudja optimálisan körülvenni, így az aroma teljes egészében ki tud bontakozni.

Így kezdődött a teaivás új korszaka, mivel a TEEKANNE eme találmánya az emberek fogyasztási szokásait forradalmasította.

A TEEKANNE-nál az élvezet áll a középpontban. Termesztési szakértőink utaznak a világszerte található ültetvényekre, ahol a legjobb minőséget válogatják ki. Németországban a laboratóriumunkban ellenőrzünk minden nyersanyagot, amelyekből teáinkat összeállítjuk. A TEEKANNE azt jelenti, mindent egy kézből. A növénytől a kész teáig. Csak így tudjuk Önnek a különleges TEEKANNE minőséget garantálni - és ez érezhető az ízen.

A származási országban a gyártó értékalkotó láncot agrármérnökök ellenőrzik. A szakértőink által optimális termőterület kiválasztásával kezdődik. Itt számos tényező dönt, így az éghajlat, a föld jellege, a napsütéses órák száma és a tiszta víz.

A minőségbiztonság és a termékfejlesztés érdekében a gyár központjában (Düsseldorf) 29 dolgozóval egy külön részleg alakult ki. A folyamatok ellenőrzöttek és megfelelnek a Nemzetközi Élelmiszeri Standard DIN EN ISO 9001:2000 minősítésnek.

Minden nyersanyag 4-szeres minőségellenőrzésen megy át: a vásárlás előtt, az áru beérkezésekor, a keverés után és a gyártás után. Így a minőség-ellenőrzés keretében eldöntik, hogy egy minta megfelel-e a magas követelményeknek és a termékeink számára használható-e..

Egy tipp Jörg Sakulowski-tól, a TEEKANNE Kft. fő teakóstolójától: „ Csak a megfelelő elkészítés által lesz a teaivás valódi élvezet” Az igazi teakedvelők ezért követik a 6 arany teaszabályt”:

•              Csak ismert minőségi teát használjon. Ezeket egészen biztosan kiváló minőségű teafajtákból készítik.

•              Használjon, amennyiben lehetséges, hazai csapvizet, mert ennek ízét ismeri és „semlegesnek” találja. Más esetben használjon szénsavmentes vizet lehetőség szerint. A fekete teát alapvetően lobogó forró vízzel kell leforrázni.

•              Az erősen klórtartalmú vizet legalább 2-3 percig hagyja forrni, azért, hogy a mész leülepedjen és a klór eltávozzon belőle. De ne főzze a vizet „órákig”.

•              A teás kannát öblítse ki forró vízzel és melegítse elő.

•              A tea akkor ízlik jobban, ha erősen készítik el. Ezért adjon inkább egy teafilterrel vagy teáskanállal több teát a kannába. Tálaljon a teához cukrot vagy kandis cukrot és tejet vagy tejszínt ( semmiképpen se konzerv-tejet), valamint ízlés szerint citromot.

•              A teát áztatni kell. Hogy mennyi ideig, ez attól függ, hogyan szeretné a teát és milyen fajtájú a tea ( fekete tea, zöld tea, gyógynövényes tea, stb. ). Az ajánlott áztatási időt minden termékünkön megtalálja.

Tápanyagtartalom / 100g
Energia: 8kJ (2kcal) zsír: 0,1 g szénhidrát: 0,3 g fehérje: 0,2 g
Vélemények
Átlagos értékelés:
4.9 (12 vélemény)
(11)
(1)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Boczkó Kriszta
2015.07.02
Kedves Magzsola! A kedvenc teám a citrusos fehér tea, szintén a Teekanne-től. Lenne mód azt Önöktől beszerezni?
Polacsekné Fekete Mária
2016.01.15
Jó íz kiváló minőség mind az öt tea nagyon finom én nagyon meg vagyok elégedve a termékkel. Ajánlom mindenkinek.
Rostár Mária
2016.01.16
Kiváló minőség.A család kedvence a friss narancsos (Fresh Orange):Ajánlom mindenkinek.
Horváth Ferenc
2016.01.18
Rengeteg teát fogyasztunk. Nagyon baráti az ár. Öt csillagot adtam, bár az utolsó rendelésünknél a körtésben sajnos csalódtunk. Igaz ez a gyártó felelőssége.
Boros Anikó
2016.01.18
Kiváló a minősége a teáknak. Nagyon finom az ízvilága.
Hasonló termékek