Callebaut Gold – fehércsokoládé pasztillák karamellel, enyhén sós ízesítéssel, és 30,4% kakaó szárazanyag-tartalommal.
Prémium minőségű belga csokoládé,
különlegesen krémes és lágy, tejszínes, vajas, karamellás ízzel.
A csokoládé készítéséhez a valódi karamellt kiegészítik karamellizált tejcukorral is. Ezek után, még egy csipet sóval teszik még izgalmasabbá.
Élvezd ezt a halvány borostyán színt, egy finom arany árnyalattal, amely szinte minden cukrászati alkalmazásba megállja a helyét.
intenzív - kiegyensúlyozott - gazdag karamellás jegyekkel.
Callebaut Gold Használati útmutató
A felhasználás céljától függően a csokoládét felhasználás előtt előkristályosítani (temperálni), azaz., melegíteni szükséges. Sokoldalúan használható dessszertek, bonbonok és fagylaltok készítéséhez.
Itt egy angol nyelvű videó a temperálásról:
A Callebaut rövid története:
Octaaf Callebaut több, mint 100 évvel ezeklőtt hozta létre1911-ben csokoládégyárát, egy belga kisvárosban, Wieze-ben. A követő években dolgozta ki és tökéletesítette azokat a receptúrákat, melyek 811, vagy a 823 vagy éppen W2 néven a mai napig elismertek a gazdag csokoládés ízek rajongóinak fülében.
Ma már, a világ vezető csokoládégyártójaként számos újítás és nóvum fűződik a Callebaut márkához. Többek között az utóbbi évek legizgalmasabb fejlesztése, a Ruby csokoládé.
VÁLOGATOTT ÉS NYOMON KÖVETHETŐ KAKAÓBABBÓL KÉSZÜLT
A Callebaut már 2012 óta élen jár a fenntartható kakaóbab termelésben, és afair trade kereskedelemben is.
További lépésként valamennyi Callebaut Finest Belgian Chocolate készítéséhez felhasznált kakaómassza ezentúl kizárólag nyomonkövethető és 100%-ban fenntartható termelésből származó kakaóbabból készül.
Minden egyes kakaóbab-szállítmány külön-külön visszakövethető egészen a származási helyéig, addig a farmerközösségig, ahol megtermett Ghánában, Elefántcsontparton vagy éppen Ecuadorban.
A Callebaut Finest Belgian csokoládék egyedülállóan gazdag kakaós karaktere, az édes, savas és keserű ízek tökéletes harmóniája, illetve gyümölcsös zamata új lendületet visz minden csokoládés édességbe. A házasítás során minden egyes kakaóbabnak fontos szerepe van a páratlan Callebaut íz kialakításában. Hogy is van ez?
Nos, minden egyes kakaóbab igyekszik megmutatni származási helyének sajátos karakterét.
A tökéletesen kiegyensúlyozott és kerek íz elérése érdekében 3 különböző származási országból: Elefántcsontpartról, Ghánából és Ecuadorból származó kakaóbabot használtunk fel:
ELEFÁNTCSONTPART
Az elefántcsontparti kakaóbabok adják minden Finest Belgian csokoládé gerincét. Nekik köszönhetjük az erőteljes kakaós ízt, amit mindannyian szeretünk.
ECUADOR
A kellemesen kesernyés ízvilág eléréséhez az ecuadori kakaóbabokat gondosan szelektálják. Ezek a babok különleges aromájukkal gazdagítják a végleges babkeveréket.
GHÁNA
Intenzív aromájukkal a ghánai kakaóbabok is elengedhetetlenül szükségesek a tökéletes végeredményhez. Kellő mértékben adva a házasításhoz ezek a kakaóbabok adják a csokoládé gyümölcsös zamatát és friss savasságát.
Mivel harmonizál?
Vanília Alma, Narancs, Ananász, Cseresznye Sárgabarack, Datolya, Citrom, Mandula, Matcha Tea, Kávé, Sötét csokoládé
Tárolás
12-20 °C között, közvetlen fény- és hőhatástól védve!
Összetevők:
- Kakaóvaj
Cukor
zsíros tejpor
Tejcukor
tejsavópor
Sovány tejpor
karamellizált cukor 2 %
Emulgeálószer
Szójalecitin
Természetes vanilia aroma
Só
Tápérték: 100 g termékben:
Energia 2388 kJ/571 kCal
Zsír 37.1 g
amelyből telített zsírsavak 22.5 g
Szénhidrát 50.8 g
amelyből cukor 50.3 g
Fehérje 8 g
Só 0.51 g
Élelmi rost 0 g
Allergének: Szójabab, Tej